САЩ разполагат 6000 военни в Европа тази зима

4000 души ще са част от бронетанкова бригада, 1750 - от авиационна
4 ное 2016 08:04,
150
САЩ разполагат 6000 военни в Европа тази зима
Снимка: архив Reuters

Съединените щати ще разположат тази зима в Европа близо 6000 военнослужещи. Това предаде ТАСС, като се позова на представители на американското министерство на сухопътните сили, което е част от структурата на Пентагона.

Допълнителната бронетанкова бригада, която ще бъде изпратена в Европа, наброява 4000 души. Става въпрос за 3-а бронетанкова бригада от 4-ата пехотна дивизия, базирана в щата Колорадо, пише БТА.

Съединените щати ще разположат още в Европа 1750 военнослужещи, зачислени към 10-а авиационна бригада от 10-а планинска дивизия.

По-рано министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър заяви, че допълнителната бронетанкова бригада, която страната му ще изпрати в Европа, ще пристигне от Колорадо през февруари.

Първо тя ще проведе учения в Полша. След това тя ще изпрати подразделения с численост на рота в България, Румъния и балтийските страни, обясни Картър. Тези части ще останат в бившите съветски републики в Прибалтика до разполагането на батальони на НАТО, а след това - през юни и юли - ще проведат учения в Полша, Латвия, Литва, Естония, България, Румъния и Грузия.

Един батальон от бригадата ще бъде изпратен в Румъния, допълни Картър. Той ще влезе в състава на тренировъчна бригада на НАТО, която Алиансът реши да формира за укрепване на своите позиции в Черно море.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Окупация на САЩ в Европа. Честито.
36
17
 
4
 
! Отговори
Рашка-бедняшка преди 7 години
Военен бюджет на САЩ - 570 млрд долараВоенен бюджет на Русия - 80 млрд долараРазликата е огромна, Русия е толкова гладна и бедна, че няма накъде...
35
1
 
19
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Според мен Русия трябва да отговори реципрочно на американо-юдейските терористи, като разположи 6000 свои военни в Мексико!
34
13
 
3
 
! Отговори
Welcome USA преди 7 години
Добре са дошли у нас!Така пиянските ушшанковци няма да се правят на много смели след 3 водки на екс :)))
33
13
 
5
 
! Отговори
Striker преди 7 години
Добра новина. Според мен числеността на източния фронт на Европа към Мужикистан трябва да е около 40-50 хил. души - европейци и американци. Достатъчно да спрат мераците на азиатския късопиш-ко.
32
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако САЩ разположат войници у нас ще видите варварство и простотия в пълна степен. В Япония отдавна му се наситиха, но сега от подобни войски пищят в Литва. Оня ден пияни английски войници пребиха местен човек, но английската преса писа,че това е "заговор на Москва".
31
2
 
15
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 7 години
САЩ са гола вода дори нашите войници в съвместни състезания против техните показват в пъти по-добри резултати. Къде сме ние къде са те? България е печелила много битки през многовековната си история и българските мъже винаги са се отличавали с висок боен дух. За разлика от нас американските войници разсъждават така: Не ми плащат чак толкова много че да си рискувам живота! Който не е общувал и тренирал с тях няма как да го знае.
30
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-големия проблем пред НАТО ще бъде, че няма да има кой да подпише договора за пълната и безусловна капитулация на Русия. Путин и шайката му или ще бъдат избити от самите руснаци или ще избягат в Северна Корея.
29
1
 
1
 
! Отговори
42 преди 7 години
До 59Ти си май един турк...
28
12
 
8
 
! Отговори
до 46 преди 7 години
Източна Европа ги покани, ако не четеш новините да ти го кажа. Както балтийските страни, така и България и Румъния! А знаеш ли защо? Ще ти отговоря, че явно и за това не ти стига акъла. Защото сме член на НАТО и ПЛАЩАМЕ ЧЛЕНСКА ВНОСКА!!! А НАТО ни осигурява ОХРАНА. В случая САЩ като най-голямият член на НАТО ни праща охрана. Елементарно! Други т.ъпи въпроси или ще ходиш да го обясниш на П.утин?
27
12
 
6
 
! Отговори
ЕС преди 7 години
време е да освободят Европа завинаги от болшевиците
26
10
 
6
 
! Отговори
кой ли? преди 7 години
Аз поканих американците в Европа. А тебе, платената руска гнидa, кой те покани в български форум? Рyски платени бoклyци изливат отрова за 50 копейки на ден, няма по- дoлни твaри от вас!!!!!
25
5
 
19
 
! Отговори
антиседераст преди 7 години
Изключително силно мразя по време на сутрешното ми кафе да чета драсканици на рано дрогирали се евроатлантически отпадъци.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До св.св.Маркс и ЕнгелсКъв си ти бе ?. Ти ли ша ми кажеш кво да права ?. Я си гледай твоя разцепен наакан ***.
23
3
 
20
 
! Отговори
20 атомни бомби преди 7 години
САЩ пренесоха 20 атомни бомби от Инджирлик в Румъния. В базата си в Девеселу. На около 35 км северно от България. За да ни защитават! От кого?
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До проктологПамперсите вече са на официално въоръжение в нато.
21
11
 
3
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
До до 41-Самия ти можеш да се присъединиш към любимата си рассия и без референдум-събираи бохчата и на гарата.Хем петоколонниците в България ще станат с един по-малко...
20
3
 
18
 
! Отговори
проктолог преди 7 години
САЩ разполагат 6000 военни въоръжени с 600 000 памперса в Европа тази зима
19
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До +Тя раята евроатлантическа даже е и дрогирана...
18
4
 
23
 
! Отговори
+ преди 7 години
Американецът безцеремонно окупира, а зомбираната от айфони съвременна рая крещи `малко ни е, искаме още`. Жалка история.