Обама към Тръмп: Путин не е от "нашия отбор"

Президентът обезпокоен от доверието към руския президент в САЩ
7 яну 2017 10:02,
306
Обама към Тръмп: Путин не е от "нашия отбор"
Снимка: архив Reuters

Руският президент Владимир Путин не е от "нашия отбор". Така американският президент  Барак Обама се обърна към приемника си в Белия Дом Доналд Тръмп.

Това се случи малко след като беше огласен разузнавателен доклад с констатации за намеса на Москва в американските избори в полза на Тръмп, предаде ДПА.

"Едно от нещата, които ме безпокоят, са всички тези коментари в последно време, било то на републиканци, експерти или умели коментатори, които сякаш имат повече доверие на Владимир Путин, отколкото на свои сънародници американци само защото тези сънародници са от Демократическата партия. Това не бива да е така", каза Обама в интервю за телевизия Ей Би Си нюз, цитиран от БТА.

"Трябва да си припомним, че сме от един отбор. Владимир Путин не е от нашия отбор", заявява още той. Пълното интервю ще бъде излъчено утре.

По-рано, след брифинга на американските специални служби Тръмп изрази увереност, че изборите не са били повлияни от хакерски действия. Той обаче не каза дали приема оценката на разузнаването за намеса на Москва в надпреварата, предаде Асошиейтед прес.

В разпространено изявление Тръмп призна, че "Русия, Китай и други страни, организации и хора отвън" постоянно опитват да извършват хакерски прониквания в американски мрежи, включително на Националния комитет на Демократическата партия.

В публикуваната официална позиция обаче никъде не се споменава за руска намеса в изборите, имаща за цел да му бъде помогнато - заключение, което американските служби правят в огласен вчера от тях доклад, представен и на Тръмп.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Нaли помните,че189 Я се разкарай,кому са нужни твоите писания?Оставяй си коментара и престани да коментираш пишещите,защото,излиза че ти си ***.
130
5
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Правилно е казал Обама,Путин не е от техните отбори Путин е зрител и най вероятно се смее на идиотщините на Обонго защото Тръмп е от друг отбор и е противник на отбора на Обонго и не му обръща внимание на бръщолевенето.
129
4
 
27
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Интересно, кой за кого е заплаха? Коя държава огради другата с военни бази от всякъде?Коя държава организираше навсякъде последните 20 - 30 години "пролети" , "нежни революции" , "борби за независимост", "майдани"? Коя държава купуваше, включително и от нас, оръжия и въоръжаваше муджахидини, джихадисти и ИДИЛ?Да сте чували скоро за стачки в Сопот, Казанлък?Всичко работи с пълна сила, да не мислите, че за официалната и единствена законна по всички международни закони Сирийска армия?
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като в бейзбола,докато пикчърите тичат кой от кой по бързо,хакерчетата като канарчетата следят топката на къде лети за да не ги отнесе,ако и хванат начялния ъгъл от удара с бухалката и зяпат на къде се запътил посрещача,а..а хак в мрежата на оградата като хей го резултата и публиката скандира брей о кей.
127
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господи, колко са смешни!!!! *** после и им вярвай колко са "изключителни", "непобедими"....абе почти "извънземни"! А някакви си хлапета, пикливи руски хакерчета им направиха за смях цялото "могъщество"......вай, вай, вай....ака е истина за хакерите - е жалко, ако не е - си е два пъти по-жалко!!!!! ПЪЛНИ КЛОУНИ! Май попаднаха в собствения си капан, не мисля, че Путин се е надявал, че тия смешници ще се окажат ТОЛКОВА Т.Ъ.П.И!
126
4
 
13
 
! Отговори
реконтраадмирал преди 7 години
Грешката на Хитлъри и на Барак ХЮСЕИН Обама е, че не се обърнаха с вежлива молба към руските хакери. Те щяха вежливо да им помогнат да спечелят изборите!
125
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един такъв фалшив доклад на ЦРУ унищожи Ирак и Сирия. Кой днес вярва на докладите на ЦРУ?
124
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Републиканската партия винаги е била на принципа на републиканския президент Теди Рузвелт: "говори учтиво и носи голяма пръчка". Тръмп говори, че не иска да се конфронтира с Русия, докато републиканците кроят планове да бастисат за втори път Русия.
123
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На някои хора им се иска да забравят, че в САЩ има разделение на властите. Парламент, съдебна система, сенат. Тръмп да не е някакво диктаторче, като Путин, че да си прави каквото иска. Вижте само какъв екип от специалисти е събрал - половината са ястреби. А Маккейн пише нови санкции. Общо взето нищо добро не чака Русия. Обама е обезпокоен защото левичарите загубиха властта, въпреки че пълниха Америка десетилетия наред с латиноси-левичари.
122
1
 
20
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 7 години
Доказа се една истина казана от един умен човек ,че от много време във Фащ Обонго го броят за *** и никой не го бръсне за нищо!!!!!!Дори снощи след стрелбата на летището във Флорида губернаторът се обадил на Тръмп въпреки ,че не е встъпил още в длъжност!!!!!!И друго стрелеца на летището е казал ,че в Ирак от ЦРУто го карали да се бие на страната на джихадистите!!!!!!!!!!!!!!
121
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кенийчето си oтива с подвита опашка, след като загуби всички войни загуби и кибер войната с една дума - загубеняк.
120
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп предпочита собствените си интереси и его,пред тези на държавата.Руснаците гледат на САЩ,като на разграден двор.От години живеещите руски граждани в САЩ,както и тези с руски произход,източват американските банки,здравната система и различни американски компании с различни машинации.Руските хакери проникват в най-високите американски институции.
119
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп спечели въпреки че от американското посолство в Русия се опитваха да манипулират в полза на Обама, колкото и да се пени тоя не e от никакъв отбор, дори скоро ще e един зрител в раиран костюм.
118
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците и китайците са най големите кибер престъпници в нета!Доказано е и дори признати от самите тях!А що се касае за софтуера за тези атаки то специално руснаците го и в по голямата си част купуват от други!Тези други са и българи та дори и украинци!
117
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Максимата че не се преговаря с терористи е НЕ на Путин а на американците!!!Запознайте се!
116
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отбора на Обама не се ли разпадна?
115
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин не преговаря със терористи, няма как да сте в неговия отбор. Къде е висша лиша къде е краваристан в третодивизион. Путин им бие дузпа подир дузпа, а те врещят като заклани прасета. Xакери, бежанци, терористи вай ква стана Путин е виновен, а не нашата некадърност дето оплескахме света.
114
1
 
11
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
Така е , Путин не е от отбора на политиците пионки... Тръмп също.
113
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един път и Обонго да каже нещо вярно, г-н Путин няма как да застане в отбора на губещите.
112
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЙ И ОБАМА ВЕЧЕ ИЗПАДНА ОТ ОТБОРАПЪК И АВТОРИТЕ НА ИЗМИСЛЕНИЯ ДОКЛАД - СЪЩО ЩЕ СИ ТЪРСЯТ ДРУГА РАБОТА.