Обама към Тръмп: Путин не е от "нашия отбор"

Президентът обезпокоен от доверието към руския президент в САЩ
7 яну 2017 10:02,
306
Обама към Тръмп: Путин не е от "нашия отбор"
Снимка: архив Reuters

Руският президент Владимир Путин не е от "нашия отбор". Така американският президент  Барак Обама се обърна към приемника си в Белия Дом Доналд Тръмп.

Това се случи малко след като беше огласен разузнавателен доклад с констатации за намеса на Москва в американските избори в полза на Тръмп, предаде ДПА.

"Едно от нещата, които ме безпокоят, са всички тези коментари в последно време, било то на републиканци, експерти или умели коментатори, които сякаш имат повече доверие на Владимир Путин, отколкото на свои сънародници американци само защото тези сънародници са от Демократическата партия. Това не бива да е така", каза Обама в интервю за телевизия Ей Би Си нюз, цитиран от БТА.

"Трябва да си припомним, че сме от един отбор. Владимир Путин не е от нашия отбор", заявява още той. Пълното интервю ще бъде излъчено утре.

По-рано, след брифинга на американските специални служби Тръмп изрази увереност, че изборите не са били повлияни от хакерски действия. Той обаче не каза дали приема оценката на разузнаването за намеса на Москва в надпреварата, предаде Асошиейтед прес.

В разпространено изявление Тръмп призна, че "Русия, Китай и други страни, организации и хора отвън" постоянно опитват да извършват хакерски прониквания в американски мрежи, включително на Националния комитет на Демократическата партия.

В публикуваната официална позиция обаче никъде не се споменава за руска намеса в изборите, имаща за цел да му бъде помогнато - заключение, което американските служби правят в огласен вчера от тях доклад, представен и на Тръмп.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
4
 
10
 
! Отговори
kireza преди 7 години
Пояснявам за някои хора,скарани с историята...До 1918 год не е имало въобще Украйна!Имало е малая Русь на територията на сегашна Киевска област!!!Сегашна югоизточна Украйна е подарена от Ленин!Западните области са подарени от Сталин!Крим,в нарушение на съветската конституция,е подарен от дръвника Хрушчов през 1953 год....Така че учете история деца,за да не сте като европ...те и американските сатанисти - *** като *** и нахални като конски мухи...Питат ги за България - била някъде в Турция...
150
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 212Много "ще".
149
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе това за Крим където го повтаряте, че е Руски, нещо все не ви се вярва. Престъпникът винаги си мисли за престъплението и това сън не му дава.
148
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В БЪЛГАРИЯ ИМА ПЛАТЕНИ *** НА ОТИВАЩАТА СИ ОТ ВЛАСТТА ОБАМА-МАМА. Скоро паричките ще свършат, и ще излезе наяве схемата на опростачването на медиите в България с презокеански капитали, като ще я оглави новия шеф на ЦРУ, назначен от Тръмп. Тогава ще се спихнат до нулата измислените от шпионите на чужда олигархия партии в България, като РБ, ПФ, измислените партии на Кънев и Иванов. Мъка голяма.
147
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 201"199, можем да добавим няколко нелицеприятни думи за хората, които по глу.пашки все още вярват на социологията - тази майка на всички ***.титутки:)"Това и за Русия ли се отнася? Там батюшката го харесват на "85%", което хич не ми се вярва, ама така казват местните социолози и мого поклонници "по глу.пашки все още вярват" .
146
5
 
8
 
! Отговори
kireza преди 7 години
Обама към Тръмп: Путин не е от "нашия отбор"....Тръмп:"Да,ти не си от неговият отбор,защото си с лява резба!А и още трябва милион години да полазишш по палмите,за да си от нашият отбор " ....
145
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обама е от един отбор с терористите от Саудитска Арабия, затова им купува българско оръжие и им го препродава. А Тръмп и Путин, както и американският и руският народ са от един отбор.
144
15
 
8
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Крим е руски. Въпросът е затворен.--------------------------------------------Нагледен пример за руска военна агресия. Окупация на независима европейска държава, съпроводена с избиването на хиляди цивилни жители.
143
0
 
6
 
! Отговори
:) преди 7 години
така е. той е от добрите ;)
142
4
 
2
 
! Отговори
Васо преди 7 години
До Берлин: Може наистина да са 3 милиона, ама не са отишли там да се възползват от благата на американския империализъм, а да го победят отвътре.
141
5
 
20
 
! Отговори
До 165 преди 7 години
До АнонименТи си явен шизофреник!!! Невинни сирийци ли??? Базата в Калининград е на Руска територия бе ***!!!! Краварите колко войни предизвикаха и пряко участваха през последните 100 г? КОЛКО Военни бази имат извън сащ? *** нещастен
140
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 197Абе защо ни в клин ни в ръкав все го повтаряте това за Крим. Май нещо сте гузни и все се съмнявате че май не е руски.
139
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
199, можем да добавим няколко нелицеприятни думи за хората, които по глу.пашки все още вярват на социологията - тази майка на всички ***.титутки:)
138
6
 
25
 
! Отговори
в отбора на Кения преди 7 години
Обама към Тръмп: Путин не е от "нашия отбор". Тръмп към Обама: Ни с Володя сме в един отбор. А ти, Барак Хюсеин, ни си в нашия отбор. Ти си в отбора на Кения!
137
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За пръв път в историята, излизащият президент Обама има по висок рейтинг от встъпващия президент Тръмп. Повечче няма какво да се добави.
136
7
 
17
 
! Отговори
ТРЕНЕР преди 7 години
...........ТРЪМП НЯМА ДА ИГРАЕ ОТ ОТБОРА НА ...........БУШМЕНИТЕ!!!!!!!!!!!!
135
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обама е един от най-добрите президенти на САЩ. Той извади страната си от най-голямата следвоенна икономическата криза и изтегли войските си от Ирак и Авганистан.
134
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Мъчa се дa се сетя193 Хайде,*** си почини най-сетне,докато възхваляваш диктатора Путин,твоите хора празнуват Рождество Христово по Юлиянския калндар,а живеят по Грегориянския,което е един абсурд.ТОЙ вече се роди. на 25 декември миналата година.:)
133
18
 
9
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Ежедневно в Щатите пристигат орди руснаци. И то не на екскурзия, а за постоянно. Това не съм го чел в някоя измислена медия, а съм го виждал с очите си. Даже една бабушка, на която имиграционните й отказаха достъп, започна да вие и нарежда като оплаквачките по гробищата. В Америка живеят официално над 3 000 000 руснаци. Колко са нелегалните ме е страх да си помисля. В същото време на руските летища няма нито един американец, който иска да живее в Русия. Изводи не е трудно да се направят. :)))
132
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един от Северозапада188 Коя държава стъпи на половината Европа и я потискаше,ограбваше цели 60 години?Коя държава изгради базата Калининград,от която заплашва запада?Коя държава създаде замразени конфликти по границата си-Южна Осетия,Нагорни Карабах,избиваше системно авганистанците 20 години,чеченците заличи,като нация,заплашва Прибалтика,нарушава въздушното пространство на ЕС цели 400 пъти,превърна Източна Украйна в развалини и убийства,отне Крим,избива невинни сирийци,подкрепя диктатори?