Тръмп: Светът е пълна каша, светът е разгневен!

Не искам тероризъм в тази страна, заяви президентът на САЩ
26 яну 2017 12:22, Елка Василева
68
Тръмп: Светът е пълна каша, светът е разгневен!
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Доналд Тръмп обясни намерението си да се забрани временно влизането в страната на хора от някои мюсюлмански държави с твърдението, че трябва да се действа, защото в света цари пълна бъркотия, пълна каша, предаде Франс прес.

"Това не е забрана, насочена срещу мюсюлманите, а засяга страни, където има много тероризъм", заяви новият президент на САЩ в интервю, излъчено от Ей Би Си.

"Не искам тероризъм в тази страна", добави той, но отказа да изреди страните, които ще бъдат засегнати от предвижданите мерки. Потвърди обаче мнението си, че Европа е направила "огромна грешка", като е разрешила на милиони да отидат в Германия и други страни.

Тръмп увери, че ще има "много сурови проверки" на влизащите в САЩ, отбелязва ТАСС.

Както показва проектоуказа "За защита на нацията от терористични нападения на чужденци", за който съобщи "Вашингтон пост", администрацията се готви да замрази за един месец влизането в САЩ на хора от 7 мюсюлмански страни - Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен, посочва сочва АФП.

Не се ли страхува новият президент на САЩ, че тези решения ще изпълнят с повече гняв мюсюлманския свят?

"Гняв ли? Вече има гняв, колкото щеш. Как би могло да има повече?", отговаря той.

"Светът е пълна каша (. . .) Светът е разгневен", казва Тръмп. "Не трябваше да влизаме в Ирак. Не трябваше да се изтегляме оттам по този начин. Светът е пълна каша", отсича той.

Според проекта, публикуван във "Вашингтон пост", администрацията планира също да не приема нито един бежанец в течение на четири месеца и окончателно да спре приемането на бежанци от Сирия.

Президентът Тръмп предвижда също да ограничи двойно броя на бежанците, които ще бъдат приети в САЩ през бюджетната 2017 г. (от 1 октомври 2016 до 30 септември 2017 г.). Администрацията на Барак Обама бе си поставила целта да приеме тази година над 100 000 бежанци, а тази на Тръмп изглежда се насочва по-скоро към 50 000, става ясно от текста.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: мюсюлманиДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** до 29Циник, уважавам те като коменатор с този сайт, всеки тук има мнание. Това е моето. Не го пиша за да ти хареса или не, а защото може да се пишат мнения. Ти също пишеш и другите също пишат. Толкова.Светът не може да се ядоса, хората се ядосват и докато някои са ядосани, други не са и да речем правят филми или пишат книги, в същият този свят. На тях той не им пречи и те не искат да го ремонтират, а живеят в него въпреки всичко.
25
0
 
48
 
! Отговори
Един политик преди 7 години
Най-сетне един политик на място, който осъзнава всички грешки, и решително започва да ги оправя. Лошото е, че масата не разбира и плюе срещу него. Вместо да го плюете, плюйте по Еврогейовете, и най-вече Г-жа Ханъмкел.
24
2
 
35
 
! Отговори
Америка е ОБРАЗЕЦ преди 7 години
Влизането с взлом в чужд дом не се нарича "грешка", а престъпление . Обаче нападението над суверенна държава изглежда е само "грешка" и няма от никого да се търси отговорност. Само ще се констатира ." Извинете че ви подпалихме страната и ви я заселихме с терористи . Sorry . "
23
0
 
7
 
! Отговори
Циник до 29 преди 7 години
Хм...да сравняваш САЩ (харесва ли ти...или не) с тинейджър - е меко казано инфант*илно! Не виждаш ли противоречието в собствените си коментари? От една страна тинейджър - от друга - зъл гений ( което е по-вярно впрочем ) насочвящ съдбините на света! И не е необходимо "винаги да търсиш под вола теле" ! Понякога стига и истината - директна, и без превземки - както досега я казва Тръмп!
22
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е пич! Появи се накрая политик готов да назове пробшема с истинските думи. Неолибералите в момента са позеленяли от яд! А тези които го критикуват ги видяхме, клоуни от развлекателния бизнес. Псуващата като каруцар от балканите Мадона и уриниращия Болдуин! Дано има промяна в света. Единствено се надявам да си смени позицията на тема екология!
21
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Aз лично одобрявам курса, който е поел Тръмп. Дано му стигнат силите и нервите, за да доведе до край политиката си. Време е светът да поеме в правилна посока, а по мое мнение точно това е начинът - с малко по-твърда ръка трябва да се подходи. Правилно отчита и грешката на Европа - и тук се съгласявам. Като цяло никакви забележки до момента. Личи си, че е човек открит и си държи на думата.
20
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** до 19Не те ли боли главата ,че един човек решава, че в света е пълна каша, за която и те имат вина, и пак те щели да я оправятМоите тиинове са същитеDСтраната родила Ку-клус-клан ще се бори с тероризма.айде стига, за нещо друго става въпрос Нещо може би не са взели и сега са ядосани.
19
3
 
19
 
! Отговори
USуроди преди 7 години
Убийствата на хора не се наричат "грешка" !!!
18
1
 
13
 
! Отговори
Циник до 19 преди 7 години
Опитал си се да кажеш и ти нещо....ама главата ме заболя от засуканата ти безмислица!
17
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Америка е държава, която се държи като разглезен тийнейджър, който се бунтува срещу света и се опитва да го поправи.DВсяко общество повтаря в развитието си човека, *** защото е съставено от човеци.
16
0
 
28
 
! Отговори
Циник до 17 преди 7 години
Много си прав ...сравни нобеловия лауреат на наградата за мир Хюсеин Бубарак Обама с Тръмп....Лицемерна мижитурка - срещу прям "дуинг-мен"!
15
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добро утро, Седларов! Доживях президент да изрече подобни неща. Независимо дали го харесвате или не, този човек е в четвъртия си работен ден и вече пренаписва учебниците по политология и дипломация. Докато соц медиите в Америка продължават да се занимават с броене на тълпи и анализиране на туийтове, Тръмп бълва по 2-3 проектозакона на ден! Няма да се учудя ако си свърши цялата работа по мандата в първите 100 дни!
14
2
 
60
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Цитат:"...не трябваше да влизаме в Ирак".....и в Либия...и в Сирия ! Ама евалла , че най-сетне американски президент нарича нещата с истинските им имена! Европейските лицеме/рки - могат само да вземат пример от него! Мурксул-ханъм все още държи на абсолютния си ид*иотизъм, че друга алтернатива (освен да залива Европа с мюсюлманска из*мет) няма! Всъщност се получава ярък контраст - как МОЖЕ и как ни лъжат!
13
1
 
50
 
! Отговори
ф преди 7 години
Значи в БГ трябва да се разпусне НБУ като център на неолиберализъм и марксизъм .Да се освободят завинаги от медийни изяви хора като Дайнов,М.Неделчев и подобни твари . Всички трябва да подкрепим тези неща,защото ислямизма е враг номер едно на света.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Т ПанаровГотин ник! За едната от държавите отговорът е съвсем ясен: може да има само един главен терорист и който оспорва това отива пред дулото на картечницата!
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До етода , ама требва да го каже някой ЛИДЕРq НА КОГОТО ВСИЧКИ МУ СЕ ВРЪЗВАТ Аз като го твръдя само хапчета ми предписват)))На мен просто тоя цирк ми писна, искам друг цирк.D
10
1
 
10
 
! Отговори
ето преди 7 години
До змеяТе отдавна са тук ...
9
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факт е, че започна да си изпълнява предизборните обещания от първия ден.
8
25
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 7 години
Какво се радваш кра-туно, като че ли ти е дал пари? Какво от всичко това ти подобрява живота???
7
5
 
9
 
! Отговори
змея преди 7 години
Време е "да дойдат" извънземните.Войните трябва да са срещу външен за Земята враг иначе ПАРИТЕ НЯМА ДА ПОТЕКАТ.(Не ща хонорар)