Атентат в Швеция? Тръмп се обяснява в Twitter

"Отнасяше се за репортаж за имигрантите", написа US-президентът
Обновена: 20 фев 2017 08:09 | 20 фев 2017 08:05,
57
Атентат в Швеция? Тръмп се обяснява в Twitter
Снимка: архив Reuters

На президента на САЩ Доналд Тръмп се наложи да се обяснява за изявлението си, че Швеция е била арена на терористичен атентат.

"Казаното за Швеция се отнасяше за репортаж за имигрантите и Швеция, излъчен от телевизия "Фокс нюз", написа в Twitter Тръмп.

Ден по-рано той предизвика недоумение в Стокхолм с изказване на митинг в щата Флорида в събота, припомни Франс прес, цитирана от БТА.

Още по темата

Тогава Тръмп предизвика озадачение и дори насмешки в Швеция, след като в реч за бежанската криза и несигурността в света спомена атентат в скандинавската страна, какъвто никога не е имало.

"Вижте какво става в Германия, вижте какво стана снощи в Швеция. В Швеция - не е за вярване. Швеция. Те приеха много бежанци и сега имат проблеми, каквито не са си и представяли", заяви президентът, като наред с това цитира реалните атентати в Брюксел, Ница и Париж.

Обяснението дойде, след като шведското външно министерство, чрез посолството си във Вашингтон, поиска да получи разяснения.

Говорителката на министерството Катарина Акселсон каза, че правителството не е информирано за каквито и да било "свързани с тероризъм големи инциденти".

Според представителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс Тръмп е говорил за увеличаващата се престъпност и инцидентите напоследък като цяло без да има предвид конкретен случай.

Според официалната статистика от 2005 г. насам равнището на престъпността в Швеция спада, въпреки че страната прие стотици хиляди мигранти от раздирани от война страни като Сирия и Ирак, отбелязва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами точно си казва човека. Не виждам, шведите защо се правят на марсианци, пардон на македонци.
7
0
 
20
 
! Отговори
Натаниел преди 7 години
Политическата коректност е стигнала дотам, че вече се забранява да се говори за религиозен, етнически или расов терор. Тръмп е прав. Швеция е подложена на тероризъм от страна на мигрантите и всеки които оспорва този очеваден факт е съучастник в ислямизацията на Европа.
6
13
 
4
 
! Отговори
самовлюбен нарцис преди 7 години
Този нарцис, заприлича на наш,те тъпун..гери: Първо плямпа--после друг превежда и заглажда....
5
15
 
6
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
на бас че сега е разбрал къде е Швеция този лампион!
4
2
 
18
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Тия дни май имаше една статия за това ,че правителството на Швеция умишлено крие данните за емигрантската престъпност така ,че Тръмп може и да е прав ,но викингите кой ги знае вече може пък да се "доволни".
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рано или късно ще стане атентат?По принцип колкото повече пришълци по голяма вероятност от атентат.Всеки арабин и мюсюлманин е птенциален терорист?
2
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ako se be oburkal,niamashe da povtori Shveciya tri puti edin sled drug.Govori prosto naizust i vse oshte ne e minal kursove po retorika.
1
15
 
6
 
! Отговори
Ъ преди 7 години
Пак ли този паун.