Пазят US министър, при инцидент става и.д. президент

Дейвид Шулкин не присъства на речта на Доналд Тръмп
1 мар 2017 09:23, Елка Василева
9
Пазят US министър, при инцидент става и.д. президент
Дейвид Шулкин. Снимка: архив, Reuters

Американският министър по въпросите на ветераните Дейвид Шулкин не присъства на речта на президента Доналд Тръмп в Конгреса снощи от съображения за сигурност.

Целта е да има кой да наследи Тръмп при непредвидени обстоятелства, предаде Франс прес.

Когато американският президент говори пред Конгреса, традицията повелява член на правителството да не бъде на Капитолия.

Целта е да има кой да стане изпълняващ длъжността президент, ако непредвидено събитие като природно бедствие наприемр убие събралите се на едно място ръководители на изпълнителната и законодателната власт в Съединените щати.

Докато Тръмп е произнасял речта си, Шулкин е бил на обезопасено, тайно място, готов да поеме функциите на върховен главнокомандващ при необходимост.

Тази традиция датира от времето на Студената война, отбелязва Франс прес. За потенциален наследник на президента на САЩ обикновено е определян членът на кабинета с най-маловажни функции.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ НАСЛЕДЯВА ПРЕЗИДЕНТА ПРИ ИНЦИДЕНТ !!!!!НЯКОЙ СЕ Е ОБЪРКАЛ НЕЩО.И по закон свамата не трябва да бъдат заедно на едно и също място.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в страната на неограничените идиотщини каквото и да стане няма да учиди никого.сащ са сбирщина от изметта на света и в тях с се стичат всички на които им харесва да паразитират на нечий гръб.за тях е нормално да застрелят ,някого,да изнасилят някого,да набият някого-американският начин на живот
3
1
 
3
 
! Отговори
До Бай Куй преди 7 години
Питч, пише че това правило се спазва от студената война! Успокой се, Тръмпи ще живее, защото силата му е най-вече в приказките!
2
0
 
12
 
! Отговори
Тато преди 7 години
До Бай КойАмебче, нищо не ти е ясно. В статията пише много ясно, че това е заложено правило в тяхната система, чрез което се постига подсигуряване при извънредни ситуации.
1
6
 
21
 
! Отговори
Бай Кой преди 7 години
Ясно е всичко като бял ден...готвят му капана на Тръмп! Същите са , обединени срещу него ...Толерасти, Глобалисти, ***, леви резби, и прочие... бръкна им много дълбоко той! Сега сън не ги хваща, нощ и ден, и няма да се спрат! Докато не го ликвидират!