Тръмп се закани да се справи с Пхенян и без помощта на Китай

САЩ са разработили списък със санкции заради ядрената заплаха
3 апр 2017 07:21,
25
Тръмп се закани да се справи с Пхенян и без помощта на Китай
Снимка: архив Reuters

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че САЩ ще се изправят срещу севернокорейската ядрена заплаха дори и ако Китай решат да не помогнат.

Тръмп и китайският президент Си Цзинпин ще се срещнат за пръв път във Флорида на 6 и 7 април, когато ще обсъдят Северна Корея, напрежението в Южнокитайско море и разногласията си по търговски въпроси.

"Китай има голямо влияние върху Северна Корея. Китай или ще реши да ни помогне със Северна Корея, или няма. Ако го направи, това ще е много добре за Китай, ако не - няма да е добре за никого", каза Тръмп в интервю за в. "Файненшъл таймс", цитирано от ДПА и БТА.

Президентът предупреди, че ако Пекин не разреши проблема с Пхенян, то американците ще го направят.

Северна Корея извърши два ядрени опита миналата година и се смята, че разработва ядрена ракета, способна да достигне САЩ.

Съветниците на американския президент в сферата на сигурността направиха обстоен преглед на възможностите, с които разполага Вашингтон за справяне с ядрената заплаха на Пхенян, съобщи Ройтерс.

Документът, чието изготвяне бе ускорено, така че да е готов преди срещата със Си Цзинпин тази седмица, включва редица икономически и военни мерки, но клони по-скоро към нови санкции и засилен натиск върху Пекин да обуздае съседната си страна, каза източникът.

Списъкът с препоръки е изготвен от Съвета за национална сигурност по нареждане на Тръмп и вече е на негово разположение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 11А от къде на къде други държави,ще нарушават законите? Кои са С.Корея да стрелят ракети във всички посоки,когато им ке фне ? Бахто измислените защитници тук н некви превъртели диктатори!Утре ако мустака почне да стреля ракети всеки ден по нас пак ли така,ще разсъждаваш като 8 класник?
13
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Положението на Тръмп се влошава с всеки изминал ден. Трима от най-доверените му хора се разследват за шпионаж в полза на Русия. Скоро до месец-два следствието ще стигне до Тръмп и това ще е неговият край. Когато дойде на власт наследника на Тръмп Пенс тогава ще настане времето за истинска политика. Сега Тръмп с поведението си се мъчи да демонстрира че няма никакви връзки с Русия и изобщо не познава нито Путин нито който и да е негов шпионин.
12
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хм"Куче, което лае, не хапе!Важи и за двете страни..."Прав си, но най-лаещото куче е Русия, все изпепелява, все стига за 48 часа до Ла Манша за 24 окупира Германия и Франция, все големи кроежи и планове за завладяване на света.
11
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китай няма да посмее да помага на САЩ срещу С. Корея, зсщото Ким е близо и може да ги залее с атомни бомби.
10
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дребното човече от Кремъл и неговата държава с мизерните възможности, отново го подритнаха, въпреки постоянните подмятания на Песков за среща на дребосъка с Тръмп. То не бяха възможни срещи във Финландия, Германия Арктика и Антарктика. Истината е че вероятно ще се срещнат лятото на Г20, ако до тогава дребосъка не го издирват с червена бюлетина, но срещата ще Здравей-здрасти и толкова. Най-много Тръмп да го попита кога ще се изнася от Украйна, какъвто въпрос му задаваше постоянно Обама.
9
6
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
навсякьде ам бази и сев корея да не може да се защити от кьде на кьде сащше изнасят демокрацията си на другите народи сащ защо увеличават разходитеза отбрана защо не си гледат кравите в прериите
8
8
 
19
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Този пак дрънка глупости,САЩ са вече слаба страна и с нищо и никой не могат да се справят.
7
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Удар срешу С.Корея означава удар срещу китай, защото китайците са покровителите на Ким.
6
2
 
19
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
Май взе да се тръмпира из русеното ***. Ракети с ядрени бомби по главата не е забавление като окупиране на Ирак нахлуване в Гренада Либия и още много държави.Тези Кимове си гледат работата добре и чакалите вият наоколо.
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом Тръмп се заканва, значи работата е сериозна. Сан Франциско или Лос Анжелиз - кой е предпочитаният идар за ким - засега остава загадка.
4
3
 
18
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Че аз нямам спомени някога да не е имало санкции срещу тях та от тази гледна точка краварите не разбраха ли, че нищо няма да постигнат,а колкото до друг (горещ) вариант за справяне тия могат и да хапят та ще им излезе доста солено.
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Sankcii????Direktno raketi po bazite na kim maimun
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този освен поредни санкции друго няма в главата. и какво постигна досега?
1
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма хапка си нарочил смешнико.