След новата ракета на Пхенян САЩ иска по-големи санкции

Било провокация, световната общност трябвало да отговори
50
След новата ракета на Пхенян САЩ иска по-големи санкции
Снимка: Reuters, архив

Китай призова към сдържаност след изстрелването на севернокорейската ракета, а Белият дом поиска много по-големи санкции срещу Пхенян, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Още по темата

В комюнике на китайското министерство на външните работи се казва, че Китай се противопоставя на нарушаването на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН от страна на Северна Корея. Документът призовава всички страни да проявят сдържаност и да не правят нищо за засилване на напрежението в региона.

В момент, когато в Пекин започва международният форум "Един пояс - един път", посветен на китайската програма за Нови пътища на коприната, изстрелването на новата севернокорейска ракета изглежда като провокация срещу Китай, който през последните месеци многократно предупреди Пхенян да престане с ракетните и ядрените опити, отбелязва АФП.

Белият дом определи поредното изстрелване на ракета от КНДР като провокация, на която световната общност трябва да отговори с рязко засилване на санкциите срещу Пхенян.

След изстрелването, началникът на южнокорейските служби за сигурност Ким Гуан-джин е разговарял с американския съветник по сигурността Ейч Ар Макмастър, информира Ройтерс, позовавайки се на кабинета на президентството в Сеул. Двамата са се споразумели да засилят сътрудничеството срещу ядрената програма на Пхенян.

Северна Корея изстреля сутринта балистична ракета, която измина около 700 километра, преди да падне в Японско море, съобщи южнокорейската армия.

Японският министър на отбраната Томоми Инада заяви, че ракетата се е издигнала на височина над 2000 километра и може би е някакъв нов тип, предаде ДПА.

Според него тя е паднала в Японско море на около 400 километра от източния бряг на Северна Корея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Говадата в кашерния краварник са изтръпнали и се бутат хаотично панически в див ужас.
11
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са прехвалените американски противоракети. Пак само са констатирали изстрелването.
10
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде бе къде е краваря тръмп?нали щеше да вразуми пхенян?изпраща кораби ,взривява сирийски летища и до тук.много на отворен се правеше.айде бе тръмп нали си много отворен бе, а.***
9
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очевидно Северна Корея има далеч по-пресметливи и смели политици от политиците в много други страни. Ким Чен Ун не бръсне американците за живи, а в България треторазрядни американски сенатори ни командорят
8
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"може би е от някакъв нов тип"Добре де, тези нали уж са прости и бедни, как така Япония не може да идентифицира типа на ракетата!? Нещо не се връзва между реалността и представата, която някои медии искат да ни втълпят...
7
20
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северна Корея е велика нация с велик лидер! Посветили са се да изградят мощни ядрени глави, с които да се пазят от американската агресия! Американците умират от яд, че не могат да превърнат мирната и дружна Северна Корея във втора Сирия или Либия... краварите запалиха половината свят!
6
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците много добре осъзнават, че Северна Корея не са стадо овце с три пастира като Афганистан. Тази малка нация си разви ядрена програма, балистични ракети, кибер отдел, захапят ли нещо корейците са много дисциплинирани и много добри в това което правят. На нас ни се представят като някакви зомбита живеещи в ада, но какво да искаш от пропагандната машина, тя граници не познава.За Китай те не са заплаха, а по скоро бойна единица и гарант за баланса в региона
5
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако това е вярно, означава, че ракетата се е издигнала в космоса и веднага е върната надолу. За сравнение-балистичните ракети се издигат най-много до 400 км над Земята и я обикалят, докато се окажат над целта. Значи Северна корея вече е създала ракета, способна да достигне САЩ. Ще има яко краварско мучене!
4
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Могат - правят, ние кат не можем си нарязахме нашите!
3
17
 
17
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
Следващия път тия 2000 км височина ще бъдат променени на 50 км. височина и 1950 км. далечина и ето ти една нова междуконтинентална ракета с далечен обсег за ужас на краварите.
2
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма пропаганда срещу северна Корея. То не са глад, мраз, лагери, а истината е друга. Гледайте , има документални филми за Корея. Човекът си е прав, ако им клекне, минава в гардероба на историята. От 2012 самите корейци казват , че значително се е вдигнал стандарта им - магазините са по-пълни, гладът е нещо от миналото, военните вече не са топ приоритет, има и за други сфери в науката. Човекът смята да действа като Китай, но американците още една "победа" на комунизма не могат да приемат....
1
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Издигнала се е на височина на 2000км!!!, но в същото време изминала само 700. Как стават тия работи, май ги тресе яко шубето а тия корейци май не са толкова глупави а са си корейци.