Пхенян изстреля пак ракета, въпреки напрежението със САЩ

Ракетата e паднала в Японско море
4 юли 2017 07:46, Петя Славова
53
Пхенян изстреля пак ракета, въпреки напрежението със САЩ
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея е изстреляла нова балистична ракета, която може да падне в изключителната икономическа зона на Япония, пише британския вестник Daily Express. Това се случва на фона на все по-голямата ескалация на напрежението със САЩ.

Още по темата

Неидентифицираната ракета е била изстреляна от място, разположено близо до границата с Китай в 9. 40 ч. местно време, пише "Фокус". 

Все още не се знае дали тази ракета е толкова мощна, колкото беше последната изсреляна ракета, която се издигна на височина пет пъти по-голяма от Международната космическа станция.
 
Командването на американските сили в Тихия океан потвърди, че Северна Корея е изстреляла ракета със среден обсег. Ракетата е паднала в Японско море и не представлява заплаха за Северна Америка, предаде ТАСС.
 
Ракетата е с наземно базиране и САЩ са я проследили в продължение на 37 минути, преди тя да падне в Японско море, предаде Ройтерс

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да живее великия Севернокорейски свободен народ! Тъпчи краварите!
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Защото там ако кажеш нещо срещу парламента, партията или който и да е политик просто ще изчезнеш а с тебе ще изчезне и цялото ти семейство. Затова няма как да си стрелят по парламента.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не изстрелят една към парламента и по една към ц. квартали?