Тръмп убеден: САЩ ще защитят балтийския регион!

Той не посочил Русия като заплаха, а говорил за "много страни"
29 авг 2017 08:08, Петя Славова
32
Тръмп убеден: САЩ ще защитят балтийския регион!
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че според него "много страни" представляват заплаха за балтийския регион и че ако се наложи, САЩ "ще се справят с тях", макар че изрази надежда, че няма да се стигне до това, предаде Асошиейтед прес. "Но ако трябва, ние ще се справим", подчерта Тръмп.

След разговорите си в Белия дом с финландския президент Саули Ниистьо Тръмп каза на пресконференция, че САЩ смятат балтийския регион "за много важен" и му осигуряват "значителна защита". "Ние имаме много добри приятели там", посочи Тръмп, цитиран от БТА.

Ройтерс отбелязва, че е ставало дума за руската политика и че руско-китайски военноморски учения в Балтийско море са предизвикали напрежение в района. Затова Тръмп е изпратил там вицепрезидента Майк Пенс - за да успокои съюзниците от НАТО.

Руската руската агенция ТАСС посочва обаче, че американският президент е заявил това в отговор на журналистически въпрос и не е споменал Русия като заплаха, а е говорил за "много страни".

Финландският президент каза, че неотдавна руският президент Владимир Путин го е уверил, когато е бил на посещение във Финландия, че руско-китайските учения не бива да бъдат възприемани като заплаха. Ниистьо добави, че САЩ, Финландия и Швеция също са имали учения в балтийския район. Трябва да бъдем много внимателни тези големи учения, големи придвижвания на военни... да не предизвикат никакви инциденти или проблеми, защото знаем, че от случайни неща може да се стигне до какво ли не, заяви Ниистьо. "Затова мисля, че е важно да продължим да работим с НАТО за укрепване... на диалога между Русия и НАТО", каза той.

Тръмп отбеляза, че рано или късно отношенията между САЩ и Русия ще се нормализират, предаде ТАСС.

"Това е голяма страна, това е ядрена държава, страна, с която трябва да се разбираме. И аз мисля, че в крайна сметка ще се разберем с Русия", каза той.

"Русия дълбоко уважава Финландия и това е добре. Мисля, че и Финландия има добри отношения с Русия. Надявам се, че един прекрасен ден и САЩ ще успеят да установят много добри отношения с Русия. Това ще е добре за мира в цял свят", каза американският лидер.

На пресконференцията Тръмп отново повтори позицията си, че Мексико ще трябва да плати "по един или друг начин" за стената, която той обеща да построи по американско-мексиканската граница. Тръмп каза, че проектът може да бъде финансиран от американското правителство, но "в крайна сметка" Мексико ще го плати, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп заяви също, че вероятно ще трябва да прекрати Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА), за да получи това, което според него е справедлива търговска сделка с икономическите партньори на САЩ - Мексико и Канада, съобщи Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: САЩРусияДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
0
 
! Отговори
Емил преди 6 години
До АнонименАко САЩ ги нямаше,ти още щеше да бъдеш в СИВ и под крив макарон щеше да гледаш към Западна Европа-понимаеш *** неблагодарен?
18
0
 
0
 
! Отговори
Емил преди 6 години
До ВърбанГолемо дърво си бе
17
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
абе безмозьчни глу====ци защо не разчитате знаците които ви прати господ в тексасами се занимавате сьс света изтеглете си орьжията от света и се скриите в прериятавие сте империята на злото
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че кой ги е нападал през последния век, че да го защитават?
15
0
 
4
 
! Отговори
Басри Алиев преди 6 години
Нищо няма да направят,вероятно става въпрос на пране на едни зелени пари...
14
1
 
5
 
! Отговори
чакме а няма... преди 6 години
Кога ще пуснете новината за северна корея?Че в отговор на корейско - американските учения пак са си направили ракетни учения...?
13
6
 
13
 
! Отговори
И аз така преди 6 години
Тръмп убеден: САЩ ще защитят балтийския регион!Особено ако няма срещу кого...Краварска им работа - само плашат овцете!
12
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плъзнали сте по целия свят да защитавате. Видяхме как "защитихте" Северна Африка и Ирак, години наред "защитавахте" и Сирия от ИД... Резултата от вашата "защита" е и Косово и обеднения уран у нас. Бог да ни пази от такава защита.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Звездичките от предния коментар са: гл..упак
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам да цитирате тоя *** като поумнее. Смятам германците за най-глупавата нация в света ама съм се лъгал....
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Балтийските ще станат 52, 53 и 54 щати.
8
5
 
14
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Русия не е империя. Достатъчно е да погледнете географската карта на Русия и ще се убедите, че тя има достатъчно територия.
7
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вликaтa ПРО нa СAЩ е кaто снежния човек,никой не го е виждaл,нищо не струвa,инaче щяхa дa свaлят рaкетите дето изстрелвa Ким и той щеше сaм дa се откaже от рaкетнaтa си.прогрaмa!Този проект сaмо смуче пaри от дaнъкоплaтците!В моментa в който го тествaт в реaлни условия всички ще видят,че цaря е гол!A между другото руските рaкети към СAЩ ще минaвaт през двaтa полюсa !
6
4
 
17
 
! Отговори
рашко преди 6 години
От кого бе чичо Скрук? От извънземните ли?!?
5
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ защитават само себе си.
4
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Удриййййй Тръмп! Трепание ама яко!
3
8
 
23
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
ядрените ракети ще бъдат сваляни разбирай че ще се взривяват над страните от източна Европа прихващани от американската противоракетна система...кучетата да ядат източно европейците важно е бомбите да не достигат сащ и запада....дискутирайте и разпространявайте . .
2
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоест руснаците не могат да си правят учения в балтийско море което е и тяхно. Американците могат да идват от пичка си лелина в черно море а ония не могат в техното си. страшна логика
1
8
 
28
 
! Отговори
География преди 6 години
Добре де, всичко много хубаво, но къде се намира Хамериканската държава?Тя не е ли леко в западна посока? На има-няма няколок хиляди "хвърлея"?И от кого ще защитават там? Да не Сусама да е пуснал камикадзета и там?Болен човек е този Трумп (без М-то), но ще патим всички заради него :(