Тръмп подписа указ за санкции срещу Северна Корея

Санкцията, за да убедят Пхенян да прекрати ракетната програма
21 сеп 2017 21:28, Петя Славова
97
Тръмп подписа указ за санкции срещу Северна Корея
Снимка: БТА


Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви днес, че е подписал указ, който ще разшири възможностите на властите да налагат санкции на чуждестранни физически и юридически лица, които имат отношения със Северна Корея, предадоха световните агенции.

Още по темата

Целта на новите мерки е затворената комунистическа държава да бъде убедена да прекрати своята ядрена и ракетна програма.

"Нашият нов указ ще отреже източниците на доходи, които финансират усилията на Северна Корея да разработва най-смъртоносните оръжия, известни на човечеството", каза Тръмп преди работен обяд с южнокорейския президент Мун Дже-ин и японския премиер Шиндзо Абе.

Той отбеляза, че САЩ могат да вземат на мушка севернокорейската текстилна промишленост, информационни технологии и други икономически сектори.

Тръмп похвали китайската централна банка, че е наредила на местните банки да прекратят незабавно бизнеса със Северна Корея.

Преди броени дни американският президент заплаши от трибуната на ООН САЩ да "унищожат напълно" КНДР, ако бъдат принуден да защитават себе си или своите съюзници. Попитан днес дали все още е възможен диалог със затворената страна, Тръмп отговори: "Защо не?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
10
 
3
 
! Отговори
Бай драган преди 6 години
Ще, ще, ще.. само напразни мечти.Той и ссср щеше да е вечен ама го гътнахме без една пушка да гръмне. Така се получава и с далеч по-слабата просия. Няма съюзници, няма технологии, няма и пари.Денги нет, но ти се дръж! Медведев ви го каза ама вие нали сте чугунени тикви и не подмате.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да си много socialen и specialenно това няма да ти помогне.
32
8
 
4
 
! Отговори
Властелина преди 6 години
Всичките чуждопоклонници ли сте с толкова бедна фантазия или е изискване за да си на хонорар към русия да си крайно ***? Толкова сте безпомощни, че си изпуслате нервите.Лошо, ще те лишат от копейките.
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сащ ще бъдат ограбени, разрушени и опожарени.
30
11
 
3
 
! Отговори
Специалния преди 6 години
Да де ама не Американци, а руснаци и корейци *** ежедневно от препиване с препарати за почистване и от глад. Факт.Изпускате си нервите от петата колона на кремъл и няма да ви платят за неубедителното тролене. Пий боярищника и припадай, реалноста не е за теб.
29
11
 
4
 
! Отговори
Коментатор преди 6 години
Горките севернокорейци, скоро и корените ще им свършат и ще започнат да си носят часовниците на кръста вместо колан както в бангладеш. Като погледнеш колко богато и в какъв разкош живеят братовчедите им от Юга жал да ти стане.Комунизма не прощава.
28
16
 
4
 
! Отговори
Социален преди 6 години
Ким е пътник и ще свърши заедно с путин и асад..каквото и да значи това.
27
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сев. Корея трябва да тестваядрените си балистични ракетивърху америгуанска територия.
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Саддам и Каддафи имаха ли водоротна бомба и балистични ядрени ракети които стигат до САЩ?
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Америгуанците трябва да се трепяткато мишки.
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До няколко години, и с режима на Ким Чен Ун е свършено. Русия отдавна дигна ръце от С. Корея, сега и Китай леко, полеко се отдръпват, САЩ усещат това и ще дебнат, сгоден случай с Ким, да се случи това, което се случи на Садам.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХимикаA спорет теб?
22
0
 
4
 
! Отговори
Химика преди 6 години
До Абе 15 ти идиотСъжалявам, не ви следя спора, но тъпия сте Вие. Според вас, какъв е детонатора на водородната бомба?
21
2
 
10
 
! Отговори
Идеалист преди 6 години
Когато Кадафи се отказа от атомнта си програма го убуха като псе и вземаха нфта на Либия. От такива санкции страдат само обикновените хора, но кой го е грижа за тях. Този уж даше наджди да е по различен, но се оказа също алчен и арогантен американец.
20
4
 
11
 
! Отговори
Спокоен преди 6 години
Добре де, ядрен удар по Северна Корея.Щатите ще изпели 20% от населението. А след това ?! Южна Корея ще е превзета с конвенционални оръжия за 36 часа. А след това?! Япония е беззащитна. Австралия е мека китка. Тръмпи, много е сложно.
19
3
 
6
 
! Отговори
Абе 15 ти идиот преди 6 години
ВзЕми сА образовай малко. Ако не вярваш на американците потърси нещо за "Цар-бомба". Да те светнЪ малко: Само половин час след взрива, там където е бил епицентърът му, каца военен хеликоптер. Установено е, че радиацията вече е под опасните за човек норми. Бомбата обаче е водородна.
18
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кндр то че фалира! Като руснаците! И ще свърши тая мъка! казах! Аве те ще умрат от глад бе! Кви ракети бе, ало пациентите?
17
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да се промени заглавието : след големо кикотене на троловете Тръмп го сложи на руските мекерета двуглав четвъртит!
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 11"Ноу-хау по политика на самозадоволяване" А бе те че са чики..жии, чики..жи са руснаците. Ама що искат и корейчетата да станат като тях :)))))
15
4
 
11
 
! Отговори
Замислен преди 6 години
"Най великата държава на света", малко ми прилича на селски бабаит: "Ти знаеш ли кой съм аз". Пък жълтурко, там си точи ножовете тихо ... сложна битка ще е. Щатите нямат шанс ако нанесат първи удар. Русия и Китай ще отговорят. Кимчо, от своя страна никога няма да нанесе първи удар ...е, до момента в който не е изградил паритет със САЩ. 10 годинки са достатъчни.