Реч на Реджеп Ердоган предизвика сблъсъци в Ню Йорк

Към президента: "Ти си терорист, разкарай ми се от държавата"
22 сеп 2017 12:44,
292
Реч на Реджеп Ердоган предизвика сблъсъци в Ню Йорк
Снимка: Reuters

Сблъсъци между протестиращи и привърженици на Ердоган избухна след реч на турския президент, която той изнесе в Ню Йорк.

Заради напрежението се е наложило полицията да задържи за кратко няколко души, пише The Hil, цитиран от "Фокус".

Сблъсъкът между протестиращите и присъстващите е започнал в балната зала на хотел в Ню Йорк, където Ердоган е изнасял реч. Мъж се е изправил и е започнал да крещи на английски език: "Ти си терорист! Разкарай ми се от държавата".

Още по темата

В публикувани видеоматериали се показва това, което полицията в Ню Йорк потвърждава, че са протестиращи и контрапротестиращи,, разменящи си удари из залата.

Силите за сигурност насила са изгонили поне един човек, нападнал протестиращите. Полицията съобщава, че петима демонстранти са "били задържани за кратко" по време на инцидента, макар и да не са извършвани арести. Няма ранени.

Говорител на хотела съобщи, че "съвсем малко" от близо 2000-те присъстващи са били ескортирани навън.Полицията обяви, че сбиването няма общо с личната охрана на президента, която в предишни случаи е нападала хора, протестиращи срещу Ердоган.

Демонстрацията започва часове след срещата на Ердоган с неговия колега от САЩ Доналд Тръмп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
9
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
До БГ"Анадолски:Какъв колега съм ти аз, бе аркадаш?"Сори не сме били колеги...а Аркадаши:-) :-) :-) да си жив здрав кво да ти кажа!
73
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ви е кеф да пишете минуси на българските коментари. Но повечето от тях са с факти, които не можете да оборите. То не е само да пишеш минуси. Трябва да можеш да докажеш написаното.И кои са тия ПОВЕЧЕТО коментари които са с не оборими факти? Я ги изброй
72
5
 
11
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Не са поискали, ромите още държава, защото още не им е запален фитила...А и ако поискат вашите европейски партньори ще са първите, които ще кажат ДА, помниш ли като пратихте във Франция автобус с роми как ги върнаха:-) :-) :-) :-) :-)
71
11
 
10
 
! Отговори
БГ преди 6 години
До Анадолски:Какъв колега съм ти аз, бе аркадаш?Първо ти си промит мозък и фанатик, да не кажа агент или ***.Второ-не приемаш друга позиция, дори и обоснована, което потвърждава първото.И за какво ни обвиняваш за мнение и цинизъм,след като вие сте ни съсипали държавата след 500години клане и разоряване.И други народи са били владяни дълго време, като испанците например,но там арабите са допринесли за развитието й със своите цивилизационни достижения.В БГ вие сте ни върнали векове назад.....
70
4
 
18
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
До БГКолега, нямаме никво такова намерение умишлено да ви унижим... Но и не можем и да си мълчим...все пак каквото повикало такова се обадило...както вие имате право да си кажете мнението и ние имаме! А и да си видял цинизъм от наша страна? Защото ние от твоите сънародници виждаме...Честит Празник...
69
15
 
13
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Сънародници, не им се връзвайте на тези провокации от турски агенти.Днес, точно на нашия празник, явно са се активизирали троловете им. Дерзайте мили съседи, всяко зло за добро! България я е имало стотици и хиляди години преди Турция и винаги ще я има!
68
5
 
21
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
" И в коя част на България ще се появи тази ромска държава, след като ромите са навсякъде? Въобще неможе, да се прави сравнение между кюрди и роми."Оле много си ЗЛЕ...еми и евреите са на всякъде...И кюрдите са навсякъде...в Диярбекир, Муш, Истанбул, Дойчлант:-) :-) :-) Та и българите...оти щом си имате държава не се върнат всички българи в нея...или всички евреи в Израел:-) :-) :-) :-)
67
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААМислим ги аглосексите и евреите,благодарение на които е съществувала османската империя.Сещам се за Сюлейман,псевдонима на един истински Соломон главорезец.Сещам се за чистокръвния "англичанин" Дизраели,който по всякакъв начин не е искал да се освободим.За евреите търговци във Венеция,които са изпращали кораби в нужния момент.Такава е по-голяма част от администрацията в империята.*** само са оръжие в тяхните ръце.
66
1
 
18
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
До 90 АнадолскиАз даже не си направих труда да одговарям на такъв *** въпрос кардеш. Все едно този същия "суперинтелигентен"дето задава този въпрос да отиде да речем в Англия и там да го попитат защо говориш английски...
65
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 93 Анадолски И в коя част на България ще се появи тази ромска държава, след като ромите са навсякъде? Въобще неможе, да се прави сравнение между кюрди и роми.
64
3
 
32
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Откъде накъде Ердоган ще заплашва кюрдите в Ирак!? да не предприемат мерки за отделяне или автономия??Той ли ще решава съдбата на цели народи?В световната история няма успял диктатор в дългосрочен план!"Добре, утре други ден...ромите мани да се въоражат еми само ако решат да направят референдум да има ли държава Pомистан...част от Ръминия и България :-) значи няма да кажеш гък, а?:-) :-) :-)
63
28
 
13
 
! Отговори
До турците преди 6 години
Цъкате минуси,но явно не ви стига интелектуалния капацитет да разберете,че с подобна политика като тази на Ердоган,в 21 век няма как да се просперира.Нужно е да се провежда дипломация за сближение между народите,а не постоянна конфронтация чрез всякакви похвати като заплахи и интервенции.Откъде накъде Ердоган ще заплашва кюрдите в Ирак!? да не предприемат мерки за отделяне или автономия??Той ли ще решава съдбата на цели народи?В световната история няма успял диктатор в дългосрочен план!
62
6
 
31
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"А ти като си горе Турчин защо говориш и пишеш на български?"Еми може би за да го разбереш:-) :-) :-) :-) Както казваше един приятел тук...Вие по естествен път ли сте толкова т.ъпи или използвате нещо за изкуствено зат.ъпяване:-) :-)
61
4
 
36
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
До ГагаузСамо ще ви кажа,че часовника цъка за Турция и е въпрос на време тази държава да се видоизмени.Само в Турция кюрдите са повече от 20млн.,а В Сирия,Ирак и Иран са общо около 15млн.Така,че турците колкото и да се ежат все някога новата държава ще се появи.И аз само ще ти кажа, че часовника цъка за България и то сигурно! Ромите ще си имат държава от самосебеси. Всички демографски проучвания са на едно и също мнение, че ромите в близко бъдеще ще ви надминат! А те се разтревожили за Турция
60
3
 
27
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Гагаузите обаче са християни и са част от българската нация!"А иначе много добре си пpаскат турския:-)
59
2
 
33
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Дали ти е забавно? Или само тук някой ти обръща внимание на мозъчните напъни? Май си мечтаеш да живееш в България, ама султана не те пуска..."Абе вие наистина сте много смешни...идвам си когато искам:-) :-) :-) :-) не се притеснявайПа и да мечтая да живея там ли? Да, колкото твоите сънародници из ЕС мечтаят да се върнат в България:-) :-) :-) :-) :-) :-)
58
32
 
6
 
! Отговори
Гагауз преди 6 години
И още нещо-на много държави им е дошло до гуша от експанзивната политика на Ердоган,който всячески иска да покрие с влияние териториите на Османската империя, като даже излиза и извън техните предели/въпреки, че в тази империя освен турци е имало и много други народи/.Прави се на баща на всички тюркски народи, което е смешно.Даже в Молдова, където има голямо гагаузко население/част от българската диаспора/, турците им налагат влияние.Гагаузите обаче са християни и са част от българската нация!
57
26
 
5
 
! Отговори
smej преди 6 години
Световният ред след Втората световна война вече се разруши напълно. Турция, Иран и Северна Корея открито заявяват, че ще въоръжават без да питат никого, за да си пазят държавите. Който е чел история знае, че силновъоръжените държави също се съюзяват в поне два блока и се създават условия за световна война. Човекът е толкова ***, че може да има Трета световна война. Така нареченото право на Турция да се въоръжава е разбираемо, но много опасна илюзия, че може сама да се справи.
56
30
 
8
 
! Отговори
До Анадолския преди 6 години
Дали ти е забавно? Или само тук някой ти обръща внимание на мозъчните напъни? Май си мечтаеш да живееш в България, ама султана не те пуска. И с право, такива като теб нямат място тук. Стой си в Анадола и си мечтай за Европа.
55
33
 
7
 
! Отговори
Гагауз преди 6 години
От статията средния българин няма как да разбере какво точно е станало.Но ако се чете между редовете става ясна ситуацията.В залата естествено са отишли кюрди и опозиционно настроени турци,от една страна,и от друга-турци, които поддържат Ердоган.Само ще ви кажа,че часовника цъка за Турция и е въпрос на време тази държава да се видоизмени.Само в Турция кюрдите са повече от 20млн.,а В Сирия,Ирак и Иран са общо около 15млн.Така,че турците колкото и да се ежат все някога новата държава ще се появи.