Тръмп зове Китай: Убедете КНДР да спре с провокациите

Германия също осъди новите изпитания на Пхенян
29 ное 2017 20:02, Красимир Ангелов
16
Тръмп зове Китай: Убедете КНДР да спре с провокациите
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разговаря по телефона с китайския си колега Си Цзинпин и призова Пекин да упражни натиск върху Северна Корея след обявеното от Пхенян успешно изпитание на нова междуконтинентална ракета. Това се посочва в изявление на Белия дом, цитирано от Ройтерс.

Още по темата
"Тръмп подчерта необходимостта Китай да използва всички налични лостове, за да убеди Северна Корея да спре с провокациите си и да се върне на пътя към премахването на ядрените оръжия", се казва в изявлението след проведения по-рано днес разговор между двамата лидери.

"Още днес на Северна Корея ще бъдат наложени нови тежки санкции. Тази ситуация ще бъде овладяна!", написа в Туитър Тръмп след разговора. Той обаче не съобщи подробности за санкциите.

Китайският лидер е казал на американския си колега, че Пекин има като своя неотклонна цел поддържането на мира и стабилността в Североизточна Азия, както и премахването на ядрените оръжия от Корейския полуостров, съобщи агенция агенция Синхуа.

Германия от своя страна също категорично осъди поредното севернокорейско изпитание на балистична ракета, заяви германският министър на външните работи Зигмар Габриел, цитиран от Ройтерс.

"Северна Корея отново наруши международното право. Безскрупулното поведение на страната представлява огромна заплаха за международната сигурност", каза Габриел. Той добави, че ще извика севернокорейския посланик във връзка с ракетния тест.
олзване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 6 години
Този жълто-оранжев шемет звъни на китаеца всеки ден.
14
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До анонимен 13През 70те години на миналия век Северна Корея е подписала договора за неразпространение на ядреното оръжие. Обвиняват я че скоро след това заради променената обстановка е излязла от договора и е разработила ядрено оръжие. Тоест не може и Тако и Вако. Но все пак след подписване на договора НИКОЙ НЕ И Е ГАРАНТИРАЛ НЕЗАВИСИМОСТ - е и какво да прави Ким старши? Започва ядрена програма която със сигурност ще осигури максимална степен на независимост.
13
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
какво межд право е нарушила сев корея преди години франция какво правеше поостровите на индииския океан береше банани сигурно прави си учения и катоси изпьлни програмата се прекрати това е излишна истерия сащ защо не престанеда продава орьжие целият свят ври и кипи от интригите на сащ
12
1
 
3
 
! Отговори
Таш.ак гуспуджо, пъл преди 6 години
Хахаха, пълна цензура в РБ относно гаврата на началник Ким с дъртия риж пес.Нито една от "водещите" тв не спомена и дума за изстрелването на МБР от Пхенян.Да не говорим за посещението на депутати от руското народно събрание/Дума/ в КНДР. Съвпаднало със събитието.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието звучи малко така:"Батееее, пък Кимчо ме *** във фейса"...
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Южна Корея, и Япония виждат, че САЩ разпалва конфликта със северна Корея. При евентуален ядрен удар на Северна Корея към тези 2 странби няма съмнение, че и в двете ще се надигнат много антиамерикански гласове, което ще доведе до абсолютнба загуба на влияние на САЩ в региона. А това не им е изгодно - те искат да печелят пазари на всяка цена, а не да губят влияние.
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Военни решения за Корея няма да има. Защото може да пострадат 3 - 5% от американското население в повече от нормално разстреляните на американска територия. А тогава застрахователните компании ще фалират, а това не е добре за бизнеса.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той ги разбута а сега иска другите да му оправят бакиите. Същия като германците е - те размножиха нашите роми, а сега изка ние дфа им ги храним. Я си прибирайте създанията, нефелни *** такива! Посял си учения, ще жънеш балистични ракети. Иначе, евала, че се разправи с демократичната лъжлива пасмина.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп ще мисли до един момент после идват военните решения.
6
0
 
2
 
! Отговори
aнонимен преди 6 години
Една от правилните постъпки на ТРЪМП Китай са тези които Ким можеда се вслуша и да се по успоккои.
5
3
 
12
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Край,сега им се стъжни на Северна Корея!Нови,още по-строги санкции!Внос само на криви краставици,яйца от нещастни кокошки,дълги и широки презервативи,за комплексиране и чувство за малоценност!И никаква кока-кола и пепси!Да им забранят и айфон!
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо Китай трябва да го правят? Защото щатите все трябва да намерят някой друг виновен за несвършена работа ли? На шатите някой да им се е бъркал докато си правеха техните?
3
4
 
18
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Света ще стане тесен за краварите :)
2
4
 
15
 
! Отговори
**** преди 6 години
Дойде момента най големият агресор,да се чувства несигурен,и да изпитва страх от непредсказуемо поведение на Ким,за това е време сащ да се замислят,и да си дадът сметка за своите действия,колко мъка и страдания са причинили,и колко невинни са избили по света,но Господ забавял,но не забравял.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътят на мирът е най-добрият път.