САЩ изнесоха оръжия за $41,93 млрд. Кой ги купи?

Високото търсене на US военна продукция продължава
30 ное 2017 22:22, Екип на Bloomberg
50
САЩ изнесоха оръжия за $41,93 млрд. Кой ги купи?
Снимка: Pixabay

За финансовата 2017, завършила на 30 септември 2017, Съединените щати са продали на други държави въоръжение на стойност $41,93 млрд.

Това се разбира от съобщение, публикувано от Департамента по отбрана на САЩ и цитирано от редица световни агенции.

В тази сума влизат всички оръжия, изнасяни от САЩ към чуждестранни партньори. От сумата $41,93 млрд. $9,93 млрд. са били поети от американското правителство под формата на безвъзмездна военна помощ, а останалите малко над $32 млрд. са били платени от получателите на въоръжението, пише Bloomberg TV Bulgaria. 

„Тези цифри свидетелстват за това, че високото търсене на американска военна продукция се съхранява. Съединените щати реализират своите външнополитически цели и задачи по обезпечаване на националната безопасност, продавайки отбранително въоръжение и оказвайки услуги в сферата на отбраната на други държави, обучавайки, също така, и техните военнослужещи“, се казва в съобщението на американското военно ведомство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми купуват американско оръжие щото нямат рубли да си купят руско "Сделано в СССР"
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, когато кажете "руснаците" измислили това, "американците" оново, често говорим за случайни индивиди, които са били много, ама много над и далеко от среднсотатистическите представители на тези нации. Той е Тесла е "сърбин", ама не съм чул, сърбите открили електричеството - Това, ако стане, ще е денят, в който прекъсна 12 годишната си трезвеност и ще се напия като прасе (не пия от 17 годишен насам ...)
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, тая снимка не е ли от Call of Duty ?
25
2
 
9
 
! Отговори
КОЙ преди 6 години
Автора пита кой ги купи защото сам не знае
24
0
 
9
 
! Отговори
ИДИЛ преди 6 години
Ние бяхме.
23
8
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 18 преди 6 години
До за 14...Великият руски поет Пушкин е казал: "И със глупеца не спори!"Тази мантра за АК-47 се повтаря вече 20 години. Трябва да имаш мозъче колкото топка за пинг-понг и толкова гладко, за да я повтаряш. Трябва да си абсолютно несведущ в оръжейните дела, за да я повтаряш. Или трябва да си съвършен негодник, за да я повтаряш и дразниш нормалните. Двете машинки си приличат само по силуета. Технически са толкова различни, колкото сгъваемия метър и ролетката. StG-44 e сляпа клонка в еволюцията!
22
5
 
8
 
! Отговори
ХА,ХААА преди 6 години
...то да е само ИДИЛ....Русия ги продава на всички *** и маймуни ....на бакалски цени!След 10.11.89.....имаше ги и на руския пазар у Люлин!
21
6
 
3
 
! Отговори
ЗА ИДИЛ../ преди 6 години
ЗА ИДИЛ../
20
4
 
19
 
! Отговори
Кой ги купи!? преди 6 години
Купи ги Саудитска Арабия за Ислямска държава по заповед на Израел.
19
0
 
4
 
! Отговори
АМИ ,ДА... преди 6 години
...ЗА "МАСОВО ОРЪЖИЕ" ...И ЗА НЕУКИ ХОРА --Е АДСКИ ПОДХОДЯЩ!!ТОВА Е "КОЛТ-а"...НА 20-ВЕК!
18
10
 
6
 
! Отговори
за 14... преди 6 години
Истинското има на АК-47......е "щурмгевеер"--"щурмово оръжие"!Абсолютно същия --само цевта е малко по-дълга!Има го в НЕТА!ПЪРВАТА ПУБЛИКАЦИЯ НА ТОЗИ ФАКТ У НАС ...БЕШЕ ВЪВ в.24-ЧАСА!!!!
17
6
 
11
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Купува се, защото е качествено ;-)
16
14
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
АК-47 е немска разработка.
15
3
 
1
 
! Отговори
**** преди 6 години
Да се чете,първият създаден автомат.
14
7
 
3
 
! Отговори
**** преди 6 години
За-9: Момче съветвам те преди да пишеш нещо,да провряваш,и тогава да пишеш,стига сте писали как русия АК-47 е немска разработка,напиши,първият да н автомат,и чети,ама много внимателно,и ще ти стане ясно.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По всички новини и репортажи виждаме АК47.***?
12
3
 
10
 
! Отговори
Това не е верно ! преди 6 години
АК-47---НЕ СТРЕЛЯ С АМЕРИКАНСКИ МУНИЦИИ!Аз поне не знам , американците във Виетнам , да са снабдявани със руски муниции!ЛЪЖЕШ ---НА АНГРО ,БАКЕ...!
11
1
 
8
 
! Отговори
за 10.. преди 6 години
Не си наясно с предимството на 5-мм.-вия калибър в сравнение с 7-мм-вия..! Попрочети малко...и ще се убедиш! Иначе --всяка немска технология Е ПЕРФЕКТНА!Както казваше покойния ми дедо за сърпа с който жънеше .."Нема ли ги двете щтръклета по него ...не ми го фали!" /.."щтръклетата"-това е немския знак../
10
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американските войници във Виетнам само гледаха да се докопат до някой калашник за да бъдат поне малко боеспособни, щото техните *** засичаха от две прашинки и три капки вода.Толкоз за американското оръжие.
9
25
 
16
 
! Отговори
ЗА СВЕДЕНИЕ: преди 6 години
НЯМА ОРГИНАЛНО РУСКО ОРЪЖИЕ ОТ ГОДИНИ!ВСИЧКО РУСКО --Е ЧУЖДА МОДИФИКАЦИЯ ИЛИ КРАДЕНИ МОДЕЛИ ОТ ВСВ!ДОРИ РЕАКТИВНИ САМОЛЕТИ ИМАТ --ЧАК СЛЕД ВАЙНАТА СЛЕД , КОГАТО ЗАГРАБИХА ТЕХНОЛОГИЯТА НА МЕСЕРШМИДТ -262!ДОРИ , ТАНКОВЕТЕ "Т-34"--ПЪРВОНАЧАЛНО СА С АНГЛИЙСКИ ДВИГАТЕЛИ!ЗА АК-47....ИЗОБЩО ДА НЕ ГОВОРИМ!/..ЧИСТА НЕМСКА РАЗРАБОТКА ОТ КРАЯ НА ВОЙНАТА../