Русия: САЩ обучава терористи от "Нова сирийска армия"

Новите бойци щели да ги прехвърлят в южната част на Сирия
16 дек 2017 13:40, Петя Славова
85
Русия: САЩ обучава терористи от "Нова сирийска армия"
Снимка: БТА

Руският Център за помирението на враждуващите страни в Сирия съобщава, позовавайки се на завръщащи се по домовете си бежанци, че инструктори от САЩ подготвят в тренировъчен център в бежански лагер ново въоръжено формирование, наричано "Нова сирийска армия", предаде ТАСС.

"Въпреки заявлението от американска страна за безусловна привързаност към унищожаване на терористичната групировка "Ислямска държава" международната коалиция продължава да си взаимодейства с остатъци от терористите на територията на Сирия, пише "Фокус".

Под ръководството на американски инструктори от специалните части от групи бойци в тренировъчен център в бежански лагер се създава ново въоръжено формирование, наименувано "Нова сирийска армия".

Според завръщащите се у домовете си бежанци, след завършването на курса на подготовка, създаваните формирования ще бъдат прехвърлени в южната част на Сирия за борба със сирийските правителствени войски", пише в официално съобщение на подчинения на министерството на отбраната на Русия Център.

Центърът за повиряването смята, че международната коалиция, начело със САЩ вече от половин година използва за подготовка на терористите бежанския лагер, намиращ се на около 20 км североизточно от град Джиср аш Шадади в провинция Ел Хасеке.

В момента в него, по данни на Центъра, се намират около 750 бойци, като ядрото им е съставено от 400 терористи от "Ислямска държава". Министерството на отбраната припомня, че именно тези членове на групировката "при поддръжката на САЩ безпрепятствено излизат от град Ракка през октомври 2016 г."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хибридна раса.Геноцид на бялата раса.Премахване на държавния суверенитет.Много се извинявам, но кому е нужно всичко това?Кому са нужни всички световни институции, мозъчни тръстове?1% от населението на света притежава 40% от капиталите на света.Кому са нужни тези 1% от населението на света?
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Империя построена от *** роби и китайци работници...
47
4
 
32
 
! Отговори
Иран преди 6 години
Тръмп гаси пожари с бомби и ракети!
46
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като с закон империята на злото забранява на обикновенният американец да притежава спестявания в злато почва бясно печатане на амбалажна хартия без покритие..
45
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По сведения на ЦРУ товариш Путинот от 40 дни усилено изкупува биткойни с личните си пари от 200-300 милиарда долара които са заплашени от конфискация. Смята че като ги прехвърли в биткойни ще успее да ги спаси. Днес биткойна прескочи 18 хиляди и ще продължава да расте поради огромното им търсене от кремълската шайка крадци откраднали между 1 и 2 трилиона долара.
44
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Империята на злото разбира че най продавана стока е илюзията и най удачливата дума е свобода и демокрация както и амбалажна хартия която няма покритие.
43
4
 
12
 
! Отговори
Безплатен руски трол преди 6 години
САЩ могат когато си поискат, ама нанайс феродо. Ай на северна Корея да скочат, ама идея си нямаш кво ще стане. За разлика от вас умньовци , имат цели институти които моделират бъдещи военно сблъсъци и резултатите няма да ви харесат. Засрамете се, всеки държи в ръка компютър, а търсите в Гугъл шушана и бай Брадър
42
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 45Масони, фасони, песента на Русия и Путин е изпята. Колкото и да се пенявите защитниците на Империята на Злото РФ няма да успеете да я спасите.
41
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И нямат друг шанс освен да спазват римската синтенция Разделяй и владей..разделяй всявай омраза, настройвай брат срещу брата ,дете срещъ родители, християни срещу мюсулмани и Граби..
40
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като масоните създават "Новият Свят" който всъщност е нов защото запърви път се налагат над цял континент и създават правила които удолетворяват Ротшилд и сие.. Подаракът от френските масони е така наречената Статуя на свободата, всъщност си е символ на масоните, и оттам натататък историята в спирана зависимост продължава с насилие, измами и отвърждаване на новият ред..
39
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Империята на злото създадена върху костите на избитите коренни жители от най пропадналата европейска сбирщина и масонски главатари сложили знаците си в новосъздадета общност от обединени корпорации с цел налагане на масонството в единна цел..
38
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин ще ги ръчка отзад още 6г. и ще назначи и следващиа президент на краварите.
37
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как да вярваш на глупостите на руснаците. Армията се казва "Нова сирийска армия" а не нова ислямска армия както се опитват да ни вменят руските пропагандисти. Асад ще си замине както Садам и Кадафи въпреки напъните на Путин да го спаси.
36
4
 
26
 
! Отговори
тереза мей преди 6 години
Слава на Руската армия!
35
26
 
8
 
! Отговори
браво много хубаво преди 6 години
Значи борбата срещу диктатора Асад продължава въпреки усилията на Русия да задържи диктатора на власт !
34
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците са лъжливи кпути, заслужаващи да бъдат натоварени всичките на един ТУ154 на път за Сирия.
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук някой си мислят, че мирът е възможен. Ми не, не е. Човека не може да живее в мир и напълно нормално. Дори при животните е така, а ние сме част от тях. Големите си гледат интереса докато малките само гледат. Както САЩ така и Русия, че и Китай бъркат кафяво нещо в малките държавички около тях това никой не може да го успори. САЩ поради липса на такива си е харсала Близкия Изток. Общо взето: Deal with it.
32
0
 
9
 
! Отговори
бончо гончо преди 6 години
Мирът съществува, или не съществува в душите на хората. Донасянето на мир е Божия привилегия, а не на някаква отделна държава...Още по-малко на държава издигнала в култ материализма.
31
35
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Благодарение на САЩ има мир на земяата, защото ако не са те злите сили ще направят от всяка държава една съветска ***
30
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе, Охрид географски винаги е бил в македонски земи.