Тръмп изригна с нови критики срещу зам.-шефа на ФБР

Президентът нападна и доносника Коми, и Лъжкинята Хилари
Обновена: 24 дек 2017 08:09 | 24 дек 2017 07:57,
21
Тръмп изригна с нови критики срещу зам.-шефа на ФБР
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп отправи нови критики към зам.-шефа на ФБР Андрю Маккейб и постави под въпрос безпристрастността му.

Маккейб планира да се пенсионира след отправените от държавния глава нападки.

"Как може заместник-директорът на ФБР Андрю Маккейб, който ръководеше, заедно с доносника Джеймс Коми, разследването на Лъжкинята Хилари Клинтън (включително нейните 33 000 нелегално изтрити имейла) да получава по време на разследването 700 000 долара за кампанията на жена си от марионетките на Клинтън?", пита Тръмп в Туитър, цитиран от ДПА и БТА.

Още по темата

През 2015 г. Джил Маккейб, съпругата на заместник-директора на ФБР, получи дарения от 700 000 долара за нуждите на предизборната си кампания за Сената на щата Вирджиния от губернатора на щата, смятан за съюзник на Хилари Клинтън, както и от местния клон на Демократическата партия.

По това време обаче Маккейб не е заместник-директор на ФБР и няма надзорна роля в случая с имейлите на Клинтън, отбелязва АП.

Тръмп пише в друг туит, че Маккейб "чака да изтече срокът, за да се пенсионира с пълна пенсия. Остават му 90 дни?!!?"

Тръмп и неговите републикански съюзници показаха ясно, че не искат Маккейб във ФБР, но той е граждански служител, който не може да бъде уволнен без ясни доказателства за провинения.

Президентът на САЩ е подложен на нови критики поради публикуваната вчера във в. "Ню Йорк таймс" информация, че на среща със сътрудници в Овалния кабинет през юни е заявил, че всички хаитянски имигранти в Америка са болни от СПИН, а новодошлите нигерийци "трябва да се върнат в колибите си", припомня ДПА.

На същата среща Тръмп се е оплакал от 2500-те новопристигнали мигранти от Афганистан, наричайки страната "убежище за терористи".

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс отрече президентът да е правил обидни изявления за мигрантите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
0
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Twitter палячото, би трябвало да си размени туитър-а със своя гАсудар за да си се хвалят взаимно, колко са велики!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давай Тръмпи. Разбий това нахално и алчно болшвишко котило, че на целият свят им писна от тези леви пишман "демократи" и техните НПО-та, институти и фондации.
14
0
 
10
 
! Отговори
PD преди 6 години
В "цивилизования свят" няма висш държавен служител, който да не е част от някакъв кръг. И когато съответния кръг загуби определени позиции, не остава нищо, освен да играеш против новата сила, в краткото време, което ти остава, на съответния пост. И всички приказки за професионализъм, експертност са локуми за запълване на медийно време и дъвка за скучаещата публика.
13
2
 
8
 
! Отговори
Хм преди 6 години
От сутринта по CNN нищят Тръмп по въпроса за хаитяните,нигерийците и афганците.Тия хора друга работа нямат ли?Много по-важна тема е данъчната реформа и дали Тръмп ще успее да върне парите на Епъл и др. технологични компании в САЩ!Впрочем казаното за хаитяните и другите си е чиста истина....
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия , които хейтват тук оправиха България и сега е ред на Тръмп. Елементарни хора и много прости , няма какво да ги коментираш.
11
4
 
5
 
! Отговори
:) :) :) преди 6 години
Ако не сте виждали най лудия луд ето го.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп е губернатор на новоучреденатасеверноамериканска автономна област.
9
0
 
9
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
В АМЕРИКА ВЪРХУШКАТА ПАК СЕ СТРЕЛЯТ КАКТО ЕДНО ВРЕМЕ,НО НЕ С ПУШКИ И ПИСТОЛЕТИ,АМИ С МИЛИОНИ ДОЛАРИ,НАПЕЧАТАНИ БЕЗ КОНТРОЛ,ЗАВЛАДЯВАЙКИ СВЕТА СЪС ПАРИТЕ.НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ЩЕ ЗАГИНЕШ ОТ ПИСТОЛЕТ ИЛИ ДА ТЕ МИНЕ АМЕРИКАНСКИЯ ВОЕНЕН КОМПЛЕКС,ИСТОРИЯТА ГО ПОКАЗА,ДОРИ КЕНЕДИТЕ НЕ УСПЯХА ДА ВАВЕДАТ РЕД.
8
3
 
11
 
! Отговори
Су-57 преди 6 години
В краварника всички са лъжци, изнасилвачи, убийци на деца, наркомани, сектанти доносници, гейове, крадци, извратени типове и подобни. Добре е, че и те почнаха да си признават, oстава да видим кога ще бесим седеразите по площадите.
7
5
 
13
 
! Отговори
USA преди 6 години
В десетката! Браво на Тръмп! Все повече и повече го харесвам! Щом левите се гърчат, значи всичко е наред :)))
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много елементарни хора пишат в сайта. Президента на САЩ е много наясно с мръсотиите на Обама и Хилари Клинтън . Тръмп ще бъде един добър Президент на САЩ и това си личи от сега .
5
0
 
0
 
! Отговори
,,весели,, преди 6 години
до джуджетата на ,,дядо коледа,, от ,,лапаландия,,
4
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На *** и *** естествено не им харесва.Давай Тръмп ,сега е времето !!!!88
3
5
 
13
 
! Отговори
ТУРЧИНЬ преди 6 години
Америка и да няма врагове, си ги създава! Факт.
2
4
 
8
 
! Отговори
Дедо Вангелий преди 6 години
Хамерика ке падне! Хахаха
1
5
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
На американците не им трябва външен враг, те ще се самоунищожат отвътре.