Доналд Тръмп с равносметката си: Не съжалявам за нищо!

Президентът на САЩ за първите 11 месеца в Белия дом
23 дек 2017 13:41, Петя Славова
36
Доналд Тръмп с равносметката си: Не съжалявам за нищо!
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че е научил много за Вашингтон, отчасти като е опознал членовете на Конгреса. Попитан дали съжалява за нещо през първите си 11 месеца в Белия дом, той отговори отрицателно, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп направи изявлението, след като подписа законопроект за голяма данъчна реформа - първото му значимо законодателно постижение. Президентът каза, че е разпоредил събитието в Овалния кабинет в последния момент, защото в медиите било поставено под съмнение това дали той ще подпише законопроекта до Коледа.

Законодателството включва значително намаляване на данъците за корпорациите и най-богатите американци и по-малки данъчни съкращения за хората от средната класа и тези с ниски доходи.

След като подписа законопроекта, Тръмп замина за своето имение Мар-а-Лаго във Флорида, където ще прекара празниците.

Държавният глава на САЩ приветства и налагането на нови санкции срещу Северна Корея заради ядрената й програма, уверявайки, че международната общност се стреми към пристигането на мирни отношения с изолираната комунистическа държава, предава АФП, цитиран от "Фокус".

"Съветът за сигурност на ООН гласува с 15 гласа "за" в полза на допълнителни санкции за Северна Корея. Светът иска мир, а не смърт!", написа Тръмп в социалната мрежа Twitter.

В същото време американски апелативен съд постанови, че наложената от правителството на президента Доналд Тръмп забрана за пътуване на граждани на шест страни с преобладаващо мюсюлманско население не би трябвало да се прилага за хора със силни връзки със САЩ, предаде Ройтерс.

Апелативният съд на Девети окръг заяви, че решението му ще бъде задържано, докато Върховният съд на САЩ се произнесе по забраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
1
 
! Отговори
Polska преди 6 години
До ИстинатаКак кой? Вашите хора ислямистите го направиха. С тях сте си дупе и *** още от времето на Улянов. Червени дегенератчета от руското пасольство. Абе това да не е руски сайт? България трябва малко да стегне визите за крепостни, че това си е колонизация.
19
3
 
1
 
! Отговори
Polska преди 6 години
17, пробвайте се и ще ви избием всички зелени човечета преди да са прекосили границата :)
18
2
 
11
 
! Отговори
XEXE! преди 6 години
До Ели - Евреите?!"Каквото обеща в предизборната си програма го изпълни." - Правилно. Повече войни, повече шпиониране, по-голямо разделение, повече контрол над обществото. Да ни е жив и здрав новият диктатор!
17
1
 
10
 
! Отговори
Истината преди 6 години
До PolskaЯвно не си запознат добре с неоконсерватизма, направи проучване кой събори кулите в Ню Йорк преди 16 години или кой изби милиони души в Ирак и Афганистан. Давам ти жокер - едни и същи хора са.
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук не е Polska . Объркал сисайта .Следващия път руснацитеще ви отрежат териториите ,които ви подариха след ВСВ .
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех дядка, вече се разписа в историята.Какво да му съжаляваш вече...
14
1
 
3
 
! Отговори
1111 преди 6 години
Га почват воините
13
14
 
7
 
! Отговори
Ели - Евреите?! преди 6 години
Все евреите са ви виновни на вас. Все някой ви е виновен за собствените избори в живота.Браво на Тръмп, човекът си е мъжкар, каквото обеща в предизборната си програма го изпълни. Разберете, жена съм, от мен зависи професията и реализацията в живота ми, както и мъжът до мен. Да ми е жив и здрав!На нас българите лекарите са ни виновни, учителите, полицаите.Как по дяволите не погледнахме себе си? Стига с тази омраза на Коледа, срамота е!Намерете покой, мир в душите и разума.Другото е поезия!!!
12
11
 
9
 
! Отговори
Polska преди 6 години
Доналд Тръмп се представя повече от добре. Икономиката е в цветущо състояние, безработицата е ниска, армията (занемарена от обамовците) отново набира сила. Тръмп взе мерги за ограничаване на миграцията на хора от ислямски страни. Ще строи стена за да спре наплива от нелегални мигранти и трафиканти. Подписа най-голямата данъчна реформа от времето на Рейгън, което ще върне милиарди капитали обратно в САЩ. Човека си гледа нацията, а левите ***, изпаднали в отчаяние, го плюят.
11
9
 
7
 
! Отговори
Portugal преди 6 години
Истината е, че евреите владеят света, ЕС и САЩ и си правят каквото искат. Те държат световните капитали. Нещастните палестинци нямат никакъв шанс срещу ционистите, които ги подлагат на геноцид и с всяка година ги изтласкват от земите им. И никой нищо не маже да направи защото за управляващите в САЩ - Израел е на първо място, а САЩ на второ. С право цял свят мрази този коварен народ, който в историята е бил пъден с камъни от всички! Те се наричат Богоизбрани, а аз ги наричам деца на дявола.
10
4
 
8
 
! Отговори
Portugal преди 6 години
До хюго бос до 3Това са човешки същества, които живеят там от векове. Представи си че някакви дойдат и ти кажат, че са траки и преди 2000г. са живяли тук и си искат земите обратно, ограждат те и постепенно с всяка година те изтласкват, а накрая демократичния бащица отвъд океана, признава София за столица на траките. Същото е с палестинците и нахалните евреи. Всека може да провери на картата какви са палестинските земи през 1944г. и какво е останало от тях сега.
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До хюго бос до 3Ave ti koy si da gonish horata ot sosbstvenata si zemq ,imenno evreite sa natrapnici tam jiveeli sa tam predi 2 ooo hilqdi godini togava vsichki narodi da si iskat zemite koito sa vladeeli predi
8
3
 
6
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Ти може да не съжаляваш ама тези, които се подлъгаха да гласуват за теб съжеляват ... Обеща 80 неща , и изпълни 10тина ... Какво да си говорим повече ...
7
5
 
12
 
! Отговори
хюго бос до 3 преди 6 години
Друго си е Обама - да подпаили войни и създаде ИДИЛ...И какво значи , че са признали Йерусалим? да са те накарали и ти да го признаеш? имат право да си сложат посолството, където искат, ако имат разрешението на Израел. Арабите могат да се изнесат оттам- както винаги са натрапници там и ако са много дискриминирани- има 20 арабо-силямистански държави...О забравих, че няма да има помощи и поводи за интифади и оправдание да не работтя.
6
3
 
5
 
! Отговори
хюго бос до 5 преди 6 години
A на ислямските джихадисти ли да бъде, като евроислямския съюз?/
5
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tozi e pionka na evangelistite koito sa sayuznici na evreite koito puk si vqrvat che yudeite sa gospodari na sveta
4
13
 
12
 
! Отговори
Portugal преди 6 години
Да питам също нормално ли е в 21 век демократичния Бащица на народите да строи стена по границата си с Мексико? Къде са ООН, хюмън райтс уоч, Хага, ЕС и всички останали да се възмутят? Или май само срещу малките може
3
15
 
14
 
! Отговори
Portugal преди 6 години
Това че си бял не те прави задължително много умен. С Обама човек можеше да се разбере. Докато Тръмп сее конфликти, противоречия и нестабилност до каквото се докосне. Нали Европа беше съюзник на САЩ? Защо се държат враждебно? Защо признаха Йерусалим, при положение, че там живеят не само евреи? Защо заплашват нациите, които не са съгласни с тях в ООН? Защо заплашват КНДР с ядрен апокалипсис? Сякаш САЩ търсят конфронтация и конфликт. Думи на Лавров. Тръмп е фашист и финансов мошенник.
2
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците трябва да гласуват за левите демократи.
1
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В исторически моменти се появява лидер , който знае какво да прави. Това е Тръмп и е един бял , образован , умен и много богат . Какво представляваше предишния Обама , един наследник на робите в Африка . Някой да е чел или чул робите да са носители на прогрес , не нали .