Ердоган до Тръмп: Защо не ме попита за Ерусалим!

"Турция е от страните, към които трябваше да се направи допитване"
Обновена: 25 дек 2017 09:09 | 25 дек 2017 08:45,
159
Ердоган до Тръмп: Защо не ме попита за Ерусалим!
Снимка: Reuters

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че неговият американски колега Доналд Тръмп е трябвало да му се обади, преди да обяви Ерусалим за столица на Израел, пише "Hurriyet".

"Няма причина да няма среща с Тръмп. От самото начало чакахме от него да ми се обади преди да обяви решението си, защото съм председател на Организацията за ислямско сътрудничество", заяви Ердоган.

"Турция е от страните, към които трябваше да се направи допитване по въпроса. Вярвам, че тази грешка нямаше да се допусне, ако Тръмп се бе консултирал с нас", допълни той.

На 6 декември Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел въпреки международната съпротива, предизвиквайки остра реакция в мюсюлманския свят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
2
 
! Отговори
Стоян Динков преди 6 години
До Анонимно 93Всички сте едни и същи
98
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ерусиалим християнскИ ключовете за Божи гроб се пазят от мюсулмани, защото мюсулманите почитат Исус като пророк (при тях се нарича Иса), а за евреите той е никой. Евреите не го признават!
97
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ерусиалим християнск"Предлагам Ерусалим на Християните. Хем ще го посещават евреи без проблем и ще си копаят археологическите разкопки, хем арабският свят ще си го посещава - без да плаща религиозен данък на християните."Очевидно нищо не знаеш за Йерусалим. Градът в момента е под израелска окупация, дори в източната част. Посещават го предимно евреи, без проблем за тях, но с проблем за християни и мюсулмани. А ключовете за Божи гроб се пазят от мюсулмани и не искат данък за това.
96
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо Тръмпака не попита и СУДЖУКА за Ерусалим.Може ли такова безобразие.
95
7
 
4
 
! Отговори
KRSTONOSEC- TEMPLAR преди 6 години
Erusalim e na TEMPLARITE ne go davame na nikoj.......
94
9
 
5
 
! Отговори
TAPUNGERO преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА : MANI ...KE SE SKINE OT RASTEJ TURSKATA LIRA BATENCE.....
93
17
 
16
 
! Отговори
ИСЛЯМ = ТЕРОРИЗЪМ преди 6 години
До Анонимен 93Стига с евтините си манипулации. В главата ти само османска империя. Е няма я вече свиквай и с това, че никога повече няма да я има, колкото и твоя мустакат лидер да я сънува. А ТОВА, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ И ТУРЦИТЕ НИКОГА НЕ СА ИМАЛИ НИЩО ОБЩО Е ПОВЕЧЕ ОТ ИСТОРИЧЕСКА ИСТИНА. Стига сте се опитвали да изопачите историята само и единствено с цел да докажете някакво общо начало между българи и турци. Нищо общо нямаме. Ние сме като водата и маслото те никога не могат да се смесят.
92
4
 
6
 
! Отговори
Ерусиалим християнск преди 6 години
Предлагам Ерусалим на Християните. Хем ще го посещават евреи без проблем и ще си копаят археологическите разкопки, хем арабският свят ще си го посещава - без да плаща религиозен данък на християните. Християнинът няма да забрани достъпа на друговерци. Ей така се разсича този възел.Най-дипломатичното решение.По природа Християнинът - източноправославният е хуманен. Няма да има атентати, ще обичаме враговете си. Ердоган и Тръмп няма да се карат. Даже и от ООН няма да има нужда.Ще има вечен мир!
91
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог се роди вчера но славянизирания продължава да си псува тука , значе и за християнин не става
90
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Християнизираните/славянизирани (Дасикано ромале) се разбунтуваха в сайта вмвсто са прочетат кога и как са станали славяни:Османо-римска империя, българи и тюркиСтоян ДинковЦена: 10.00лв
89
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Ердоган, найвно е да очаквате разум от сащ!
88
10
 
8
 
! Отговори
преди 6 години
Щот никой не те *** за слива вече.Затова.
87
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а приятелското ти диктаторче путинчо , трябваше ли и него да пита ?
86
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Турция ходят българските турци, но си пазят бг паспорта като светиня защото ако стане напечено там да се върнат о време. Да не говорим че им е врата към ЕС. Да си с бг паспорт е по-добре
85
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо тръмп не попита Боико Борисов за ерусалим
84
23
 
13
 
! Отговори
Бял Християнин преди 6 години
До ВасилевТи си яко ***..... В турция българи НЕ ходят, ходят само български турци, икономикта им се дължи изцяло на терористичните им организации и на бизнеса им с аарабите.
83
2
 
9
 
! Отговори
Х преди 6 години
Нито Тръмп, нито Ердоган могат да определят столица в държава, различна от САЩ и Турция. Абсурд.
82
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименердоган е велик и светът е велик колкото *** ти е умит...
81
3
 
40
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Защо турците си обработват и стопанисват златните залежи, а с продажбата му си купуват нефт и други важни суровини за турската икономика???Нали са изостанали и прости!Защо в турските клиники има много български жени , които биват лекувани успешно, сблъскали се с корупцията и бъркотията в българската здравна система???Нали са изостанали и прости!Агент Ралф Блимбър!ЦРУ!!!
80
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АНГЛИЙСКА ШЕКСПИРОВА ДРАМА "УКРОТЯВАНЕ НА ОПЪРНИЧАВОТО ПЛЕМЕ" ХАХАХА С ПОМОЩТА НА ТУРСКИЯ СЪЮЗНИК.