Русия стресира САЩ! Торпедо може да заличи цял град!

"Статус-6" попадна в американски доклад за ядрената политика
29 яну 2018 07:20,
283
Русия стресира САЩ! Торпедо може да заличи цял град!
Кадър от "случайно" показан репортаж по руската телевизия показа на света мощното оръжие. YouTube

Русия разработва подводен ядрен дрон, който може да бъде използван за удар по крайбрежни градове, алармира изтекъл в медиите доклад на Пентагона, озаглавен "Обзор на ядрената политика 2018".

В него се посочва, че Москва работи над "нов вид междуконтинентално ядрено торпедо" в рамките на усилията за модернизиране на своята ядрена триада, писа "Таймс".

Още по темата

Докладът е първо потвърждение в САЩ за наличието на подобно разрушително средство за атака. Подозренията за наличието на подобно торпедо станаха известни през 2015 г., когато източници от US министерството на образованието заявиха, че Пентагонът дал кодовото име Kanyon на "транспортно средство за подводна атака с ядрена бойна глава", разработвано в Русия.

Скоро проектът получи известност след случайното му показване, както твърдят властите в Русия, по телевизията в репортаж с участието на президента Владимир Путин.

"Действително някои секретни данни попаднаха в обектива на камерата и след това бяха премахнати", призна тогава говорителят на Кремъл Дмитрий Песков на фона на спекулации, че Русия се опитва да сплаши или дезинформира военните на САЩ.

В изтеклия доклад експертите предполагат, че системата, наричана в Русия "Статус-6", се управлява от изкуствен интелект за нанасяне на удар по мишени в САЩ. Прототипът на торпедото за първи път е бил замислен през 60-те г. на XX в. от ядрения физик Андрей Сахаров, който впоследствие става един от най-известните дисиденти на СССР.

Руски медии коментират, че разработката е начин да се заобиколи американската противоракетна отбрана при наличието на опасения в Кремъл, че Пентагонът се опитва да обгради Русия с глобална ПРО-система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ти що бегаш в САЩ? Ама на българите за там трябва виза а? САЩ и ЕС имат договор за безвизов режим, но за членката на ЕС България не го спазват. Членка на втора скорост, продукти второ качество - всичко е второ качество, страна от Третия свят, депо за черноработници и пазар за западни стоки. САЩ отркито се подиграват и плюят в лицето на българите.
52
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 62 АнонименИ защо ще си играят да влагат средства за оръжие и дрон,който може да прави цунами,при положение,че имат ядрени ракети на подводници,с които за броени минути могат да стигнат до всяка една наземна цел без да могат да се проследят!!Просто,безсмислен проект,лишен от смисъл!!
51
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
63 Бегай при руснаците , какво правиш тук в Европа
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 62Лапсус, исках да кажа Фукушима. :-)))
49
9
 
5
 
! Отговори
смях преди 6 години
къде видяхте торпедо :) ... някаква картинка с нарисувани блокчета и схемички като в казармата едно време . да ни обясняват с напречни разрези за ракетите и оръжията :) ... стига хумор. едните (руските военни) подават на другите (американските военни) аванси да си оправдават големите военни бюджети и обратното. чат пат си спретнат някоя пукотевица далеч от държавите за да изпробват технологията и после пак на бюджетната въртележка :))) . кога ли на обикновените хора ще им писне ?
48
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А лекарство против рака кога
47
5
 
11
 
! Отговори
БГ преди 6 години
ДОБРЕ ЧЕ НЕ ВЛЯЗОХА В ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ,НИЕ ВЛЯЗОХМЕ СРИНАХМЕ СИ ИКОНОМИКАТА И ЦЯЛОТО СТОПАНСТОВО И СЕГА ПРОИЗВЕЖДАМЕ САМО КРИВИ КРАСТАВИЦИ.,И ПРИЕМАМЕ КОНВЕНЦИИ ПО ДОЛНИ ***.РУСНАЦИТЕ ЩЕ СИ ОСТАНАТ ПО НАЗАД ОТ НАС,ЩОТО НИЕ НЯМАМЕ НИЩО НИТО ЗА ИЗТРЕЛВАНЕ,НИТО ЗА ИЗЛИТАНЕ,КОЙ ОТ КЪДЕТО ИДЕ НИ ТОРПЕДИРА.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 59Торпедото или дрона се самовзривява на определено разстояние от брега, ударната вълна е цунамито. Справка Хирошима ;-).
45
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А тежка ракета способна да достави в Орбита 64 тона полезен товар кога . За справка това е един Бойнг 747 барабар с горивото и пасажерите
44
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дай им на пияната руска своолоч да правят средства за изтребление...Докато цял свят се развива и открива нови нища, нови иновации и технологии, на изток дрънкат оръжие и плашат света с унищожение. Трагедия.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знаех,а и не виждам на торпедото по горе от снимката да е монтиран колесар с който торпедото да се докопа и нанася удар върху наземни цели!!Едно е торпедо,друго е ядрена ракета базирана на подводница!Предназначенията са различни!!
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Замисляли ли сте се до каква височина ще се издигне цунамито в Черно Море при употреба на такъв дрон да речем около Босфора или друго място :-). Да речем една огромна съседска армия иска да ви подчини, как ще се защитите от нея, а?Но статуса, за който ви говорих отдавна, ама бавно загрявате, не е точно ултра оръжието а друго. Което превръща АЕЦ Козлодуй в потенциална атомна бомба. И се побира в автобус :-). А АЕЦ-а произвежда около 30% от еленергията, не можете го спря ей така.
41
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А роувър за Марас кога
40
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А прецизна медицинска апаратура кога
39
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А концентратор за кислород кога
38
2
 
1
 
! Отговори
до отговор преди 6 години
ти кога беше там :)
37
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А апарат за образна диагностика кога
36
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма от какво да се стресират,нали Батман и Супермен са на тяхна страна,а ако случайно са неразположени Хълк ще го схруска туй торпедо за закуска.
35
1
 
10
 
! Отговори
:):) преди 6 години
до смехурковци и българчетоехидността обикновенно е израз на словесно безсилие да защитиш позиция, не всеки според капацитета си. По лвсно е да се мъчиш да иронизираш чужди аргументи от колкото да дадеш смислени собствени.
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А граждански самолет за междуконтинентални полети кога

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe