Паника на Уолстрийт: Срив на индекса Дау Джоунс

Наблюдава се най-големият спад след кризата от 2008 г.
6 фев 2018 08:30, Петя Славова
62
Паника на Уолстрийт: Срив на индекса Дау Джоунс
Снимка: БТА

Паника настъпи на Уолстрийт снощи след като индустриалният фондов индекс Дау Джоунс се срина за по-малко от час с 1500 пункта след месеци еуфория, изтъквана редовно от президента Доналд Тръмп, предаде Франс прес.

Предаван на живо по телевизията, сривът на Дау Джоунс прикова вниманието на минувачите в Ню Йорк. След леко повишаване, последвало срива, до затварянето на борсата Дау Джоунс загуби 4,6 процента - най-големият спад след финансовата криза от септември 2008 г., пише БТА.

Белият дом реагира с уверението, че вниманието на президента Тръмп е насочено към дългосрочните фундаментални показатели на икономиката, която остава изключително силна.

Тази сутрин спад от над 4 процента последва на борсата в Токио, където индексът Никей загуби 929 пункта до 21 752 - най-ниската стойност от октомври.

В момента, когато Дау Джоунс се срина, президентът Тръмп говореше на събитие в щата Охайо, но не каза нито дума за борсите. Тръмп не е пропускал да се похвали винаги, когато индексите се повишават, отбелязва Ройтерс. Този рязък контраст вероятно е знак, че президентът може би осмисля напомнянето на мнозина бивши съветници в Белия дом, че американските президенти са се въздържали да коментират случващото се на Уолстрийт.

Сътресението на Уолстрийт съвпадна с встъпването в длъжност на Джероум Пауел, новия президент на Управлението за федерален резерв (централната банка на САЩ), отбелязва ДПА. След като положи клетва, Пауел каза, че американската финансова система е по-силна и по-устойчива, отколкото е била преди финансовата криза през 2008 г., добавя ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: САЩДау Джоунс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е заради ниските лихви.Ами вижте пазара на жилища в България и то в София.Безумни цени,надути с над 40 % за две години.Продават дупки с цени над 1200 евро .Банките трябва да вдигат лихвите и да не се мотат,защото всичко ще рухне както стана 2008 *** година !!!Ако си търсите жилище в София избягвайте сделки и не купувайте в момента нищо !!!Пазара на имоти в София е БАЛОН !!!
9
0
 
24
 
! Отговори
hm преди 6 години
и криптовалутите се сринаха. Много пари изчезнаха последните 30 дена. Аналитици казват, че сриването е поредното причинено от алгоритми и реална причина няма. Ама като си представиш що народ е купил криптовалути със заем и как ще пие студена вода ... сигурно има връзка и не са само алгоритми
8
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То въобще всичко е много смешно, като се почне от печатенето на зелени хартийки обезпечени с 20 трилиона дълг и възможността да започнат война с всеки който не вярва колко демократични и честни са.
7
1
 
33
 
! Отговори
Фалш преди 6 години
Заради отрицателните лихви на централните банки,по цял свят се надуха балони,при акциите,при недвижимите имоти и тн.Вижте цените в София на жилищата.Предупредиха и от БНБ ,и от Европейската комисия за огромния имотен балон в София.Цените са нереално завишени с огромни проценти -над 40% над реалните им стойности !!!Имотния балон от 2008 се надува за пореден път от банки,имотни агенции и алчни строители,които продават със стотици проценти надценка !!!
6
1
 
17
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
Още вчера се срина и не виновен Тръмп и няма нищо обща с това сриване ,но медиите водят антитръповска война и тъй леко се прехвърля "светлината" към този който им е неугоден . Индекса се срина заради Пауел -тъй не се сривал от 30 години на миналият век при встъпване на дължност НА ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ.Господа и госпожи журналисти пишете по разбираемо ,ако не ви е ясен материал въОбще не пишете ,че ставате скучни и ........ .Р
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ще има криза, няма начин.
4
1
 
35
 
! Отговори
Имотен балон в София преди 6 години
Дано се срине огромния имотен балон в София.Банките заформиха колосално завишени цени на жилищата ,заради почти отрицателните лихви по парите на хората.Имотните агенции надуват и надуват още цените,дори на жилища които нямат акт 16 !Предстои вдигане на лихвите,затова не купувайте на тези цени,те са нереални.Индексите на Уолстрийт се сринаха именно заради ниските лихви досега и очакванията за вдигането им догодина от Федералния резерв.
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Балони...по-глупав нещо от тези борси и индекси няма. Такава фантасмагория е всичко. Ако мине един читав одит и ще се сринат до нива от 80-та година...ако и това не им е високо с това печатане на пари
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В една новина четох как някой не знам си кой американец специалист предупреди че изкуствено се помпа за да се завиши и да се внимава
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
:)))))) На ви булка Спасовден! Кухи глави! Социализъм! Криза след криза! Либерали. Тъпотия след тъпотия! Хуманисти. Бежанец след бежанец! Армията да идва или оставяме света на индианците