Тръмп реши: САЩ се изтеглят много скоро от Сирия

От Пентагона обаче виждат още много работа преди това
30 мар 2018 10:40, Елка Василева
38
Тръмп реши: САЩ се изтеглят много скоро от Сирия
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

"Ще се изтеглим от Сирия много скоро, наистина много скоро", тъй като предстои джихадистите от Ислямска държава да бъдат напълно разгромени, заяви президентът Доналд Тръмп в реч на митинг в Охайо.

"Скоро ще превземем 100 процента от халифата, както го наричат. И ще се изтеглим оттам наистина скоро. Ще се върнем в нашата страна, където искаме да бъдем", обяви Тръмп, цитиран от Франс прес.

Президентът направи това изявление часове след като говорителката на Пентагона Дейна Уайт каза пред журналисти, че "остава да се свърши много работа, за да се гарантира, че екстремистите са трайно разгромени" в Сирия.

На въпрос за изказването на Тръмп говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт отвърна, че няма информация за план за изтегляне на САЩ от Сирия, нито за промяна в сегашната политика.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Клекнаааа
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че вие не сте воювали срещу халифата, а срещу сирийското правителство. Даже плоскоглав паша се нассра да избива кюрди, докато се биеха с ИДИЛ. Сега пък хптен никой нищо му не казва. Че те кюрдите при Садам направо живот са си живели в сравнение с днес.
7
2
 
25
 
! Отговори
Az преди 6 години
Нормално. Сирийската армия почти изчисти централна Сирия от брадати безмозъчници, остават само няколко анклава в периферията, които до лятото ще бъдат смляни. След това остават само районите държани от кюрдите и хамериканските проксита от Ал Кайда. Т.е. ако не се изнесат навреме същисаните ги очаква огън и жупел, защото небето ще бъде недостъпно за тях. Go home yankees :)
6
0
 
17
 
! Отговори
след преди 6 години
като изпробваха СЛЯПАТА ВЯРА на своите съюзници със случая "Скрипал" , стратезите тестват СЛЯПАТА ВЯРА на противниците си.
5
0
 
16
 
! Отговори
ТОЯ преди 6 години
май е гледал от нашия . Сутрин едно, на обяд друго, вечер трето. ПУТИН вече не му вярва , а МЕРКЕЛ се чуди как да се извърти
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разнопосочни мнения... Ето защо непрекъснато сменя хората около себе си.
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбирай: Изтегляме се, защото джихадистите ни са разгромени.
2
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ подвиха опашка
1
5
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Ако мисли да прави голямата ядрена беля- То е нормално да консолидира силите в САЩ - за какво му е Сирия вече...на Побърканият самовлюбен рус Диктатор !