Русия: Потвърдено – САЩ се месят в изборите в България!

Москва не се занимавала със смяна на режими по света
13 апр 2018 08:30, Елка Василева
231
Русия: Потвърдено – САЩ се месят в изборите в България!
Снимка: архив, Reuters

Русия не се занимава със смяна на режими и не се меси във вътрешните работи на други държави за разлика от САЩ, заяви руското посолство във Вашингтон, цитирано от ТАСС.

Комюникето бе публикувано след изслушването на номинирания от американския президент Доналд Тръмп за нов държавен секретар Майк Помпейо в Сената вчера.

"Бихме искали още веднъж да заявим, че Русия не се занимава със смяна на режими, намеса във вътрешните работи на други държави, постановъчни "революции". Подобни технологии са усвоили в съвършенство САЩ, които натрупаха богат опит в тази сфера", заяви руското посолство във Вашингтон.

То отбеляза, че по време на изслушването на Помпейо в комисията по външните работи към Сената отново са прозвучали "недоказани обвинения срещу Русия за намеса в американските изборни процеси". При това високомерно "бе направен контраст между това, с което се занимават САЩ (насърчаване на демокрацията и правата на човека) и Русия (подкопаване на западната демокрация и подпомагане на свои кандидати), се посочва в комюникето.

Руското посолство във Вашингтон обвинява САЩ, че "редовно нарушават суверенитета на други страни, намесват се във вътрешните им работи. Любима тактика на американските разузнавателни служби е намесата в изборните процеси в чужди държави и осъществяване на преврати с цел сваляне на нежелани режими."

Както подчертават дипломати, "списъкът със заслугите (на САЩ) и примерите за "лошо поведение" в целия свят впечатляват", пише още в комюникето.

По думите (на въпросните дипломати) "има документално потвърдени факти за намеса на САЩ в избори в Албания, Аржентина, Бразилия, България, Великобритания, Хаити, Гвиана, Гватемала, Гърция, Доминиканската република, Индонезия, Исландия, Иран, Коста Рика, Камбоджа, Лаос, Ливан, Малайзия, Мавриций, Малта, Непал, Никарагуа, Панама, Перу, Румъния, Сан Марино, Словакия, Сомалия, Тайланд Украйна, Уругвай, Чили, Шри Ланка и Ямайка", посочи руското посолство във Вашингтон.

От гледна точка на Помпейо едва ли не всички действия на Москва на международната арена сега са насочени към "подкопаване на демокрацията на Запад" и Вашингтон "не може да позволи" Русия да реализира възможното си желание да стане нов световен лидер. Според него американската администрация трябва да "даде отпор" на руските власти "във всеки регион" и "на всеки вектор: в киберпространството, икономиката", отбелязва ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
6
 
14
 
! Отговори
До 93 преди 6 години
Ха Ха Руски офшорки. Затова ли американският посланик се занимава с тези ТЕЦове.Евроталантик лъжец.Затова ли правителството преговаря с американци не с руснаци.Има хиляди американски фирми в офшорни зони Пратете по умни ***
94
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е от дърти роми като руските лидери как да очакваш да говорят истината КГБ школата ги учи точно на това как да лъжат мажат и крадът
93
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 83До 74Само да кажа НИТО ЕДНА ОТ ДЪРЖАВИТЕ ОТ БИВШИЯТ ИЗТОЧЕН БЛОК НЕ ПОДОБРИЛА позицията си в индекс на човешкото развитие след 1989Само да кажа да се гръмнеш.Отиди това го кажи на румънците с новите коли,които идват у нас на почивка,или на един чех дето БВП им гони 400 милиарда и продават по 1,2 милиона автомобили пък за други стоки да не говорим, кажи го и на българите, които ходят на море с Гърция и даже менютата там са вече на български.На поляк не казвай, че ще ядеш бой
92
8
 
27
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Само като се замисля какво направиха с Югославия и повече няма нужда от какъвто и да било коментар.. Под претекст 'човешки права', 'демокрация' и не знам си що, унищожиха сумати държави.. В благодарение на САЩ и техните войни Европа се напълни с джaгали:(
91
16
 
8
 
! Отговори
Абе факт, факт ама.. преди 6 години
До Факт Не знам да има американски офшорки регистрирани в русия, които да се представят за руски фирми.Виж американските марици са руски офшорки регистрирани в САЩ, даже управител им е рускиня.Не знам американска фирма да е монополист на пазара на горива и да владее най-големия дял на ВЕИ в България.Виж Лукойл Енерджи е точно такава фирма.И даже обикновен човек не може да купи панели и да се върже в мрежата като доставчик.А м/у другото се говори,че Дънди прешъс само е регистрирана в Канада
90
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руската фабрика за *** в чЛенинград я отрязаха от социалните мрежи и и закриха всички бот акаунти. Освободените тролски руски сили са насочени към България, явно смятано за най-слабото звено в ЕС и НАТО от руснаците което най-лесно се поддава на руска пропаганда и агитация. Ще съм радостен да чуя че сайта Днес бг е закрит поради явна антибългарска и проруска агитация.
89
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонименРусофил говори за предаване на държават на чужди интереси :))) ох безценно :)
88
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"че Русия не се занимава със смяна на режими, намеса във вътрешните работи на други държави, постановъчни "революции"."ХААХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХ ох добре :))))
87
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха не сменяли режими :) Източна Европа и Афганистан имат друг спомен :)))
86
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия може с бодра крачка да върви на майната си. Русофилите ни са свободни да я последват. Лек път.
85
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На руснаците колкото повече им наближава изпълнението на смъртната присъда в Сирия толкова повече издивяват от злоба и омраза към целия свят. Каквото и да правите руски челвеи с вас е свършено, само си удължавате мъките.
84
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ве, само САЩ се месели. Прочетете коментарите и ще видите, че 5-тата колона не спи. Про-руските *** са изключително активни във всяка новина, свързана със Скрипал, Русия, Путин, САЩ. И не само тук.
83
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СССР се разпадна и помете цяла Източна Европа със себе си и 30 години не са мръднали на никъде. Трудно се изтрива 45 години руски селски манталитет...
82
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 74Само да кажа НИТО ЕДНА ОТ ДЪРЖАВИТЕ ОТ БИВШИЯТ ИЗТОЧЕН БЛОК НЕ ПОДОБРИЛА позицията си в индекс на човешкото развитие след 1989.Е щото Русия си го е подобрила...Абе как може да сте толкова зависими и роболепни към една държава , бе ?! (( Не мога да си го обясна това, ама хич! Едни се хващат за Сащ, други са се вкопчили в Русия... Абе нямате ли лично достойнство, нямате ли АЗ в себе си ?
81
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците не мога да разбера толкова ли са наивни или да... кого лъжат? Тези глупости си ги пишете в партийните вестници, света познава много добре историята. Не били сменяли режими, кой разказа играта на Афганистан и я превърна от светска дръжава в клоака от полухора? Да говоря ли за всички останали дъжравички които СССР "анексира" през годините за да стане толкова голяма като територия? Е големите се махната ама малките не могат...
80
12
 
6
 
! Отговори
Абе факт, факт ама.. преди 6 години
До ФактТова го знаем и без Русия да ни го казва,и не само в изборите се месят,разграбването на България не мина без тяхно участие.Аз не знам америкаски фирми да укриват данъци като Лукойл.Не знам и американски фирми да да са ни увеличили газта с 30%.Не знам и за фалирали клонове на американски банки за разлика от КТБ(клон на ВТБ).Не наливаме пари в американски фирми за ремонт на летящи варели, нито за АЕЦ, който преставлява един гьол за милиарди.
79
5
 
14
 
! Отговори
Това е преди 6 години
Сащ,сутрин мразят себе си а слетобед,целия свят....
78
5
 
15
 
! Отговори
До 67 преди 6 години
Аз не съм в НАТО. Защото нямам как да съм в като НАТО е терористична организация виновна за смъртта на минимум стотици европейци при атентати организирани от нейни проксита в опит да не се допуснат определени партии на власт. Справка операция Гладио
77
5
 
4
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Големите сили се месят във всичко и на всички. Това е част от опита да станеш още по-силен и да имаш повече власт. Русия да не се правят на вода ненапита, защото го правят и те. Това, което ни спасява до накъде е, че не сме апетитна хапка. Виж ако имахме петрол нещата щяха да са страшни ...
76
11
 
4
 
! Отговори
Луд преди 6 години
До 71. Русия беше узурпирала само половината Европа-източната и се опитваше в близкия изток-Авганистан, плюс околните и републики. Иначе е лесно да си дрънкаш глупости едностранчиво.