Тръмп – кучето, което лае, но не хапе?

Любимата игра на президента е да поставя ултиматуми
2 май 2018 15:00, Бойчо Попов
28
Тръмп – кучето, което лае, но не хапе?
снимка: Ройтерс

Признайте си! Не сте ли искали поне веднъж да се насладите на чувството да можете да поставяте ултиматум след ултиматум? И да се радвате на всички опити, които се предприемат за умиротворяване?

Е, американският президент Доналд Тръмп очевидно се забавлява много през тези дни с играта на ултиматумите – до такава степен, че в рамките на спора за наказателни мита с Европа постави нов краен срок.

Очевидно подобни хора го радват, защото само ден по-късно стана ясно, че американското министерство на финансите дава още месец, до 6 юни 2018 година, на Олег Дерипаска да продаде дяловете си в "Русал", En+ и ГАЗ. Преди седмица Дерипаска съобщи, че ще намали дела си в En+ и е готов да излезе от управлението. Източници на Bloomberg преди време обаче бяха категорични, че бизнесменът няма намерение да се откаже от "Русал".

Реакцията на германския министър на икономиката Петер Алтмайер е странна – нови умилквания пред американския президент.

Други политици в Берлин и Брюксел обаче започват да се чудят дали New York Times не е прав с предположението си, че президентът на страната само лае, но не хапе. А не може да отречем компетентността на медията по темите, свързани с Тръмп.

В редакцията на Times имат и почти 50-те въпроса, които специалният прокурор Робърт С. Мълър иска да зададе на шефа на Белия дом. Повечето от тях касаят отношенията на Тръмп с Русия и възможните манипулации на изборите в САЩ. Мълър например пита защо съветникът по сигурността Майкъл Флин и шефът на ФБР Джеймс Коми е трябвало да напуснат позициите си толкова рано.

Този път президентът не може да изтегли жокера с ултиматумите.  „Най-опасните неверни думи са умерено изкривените истини", бе казал навремето немският професор по експериментална физика Георг Кристоф Лихтенберг. Макар изречени през Просвещението, дори и днес тези думи звучат актуално. 

Oще подобни коментари четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
Вътрешен човек преди 5 години
Рижия Дядка , е брилянтен политик и още по-добър търговец , вдига си акциите и после се продава максимално скъпо , вече е сключено търговско споразумения от 3 части с ЕС, а сега ще се имитират сериозни преговори и ще се обяви многомилиардното споразумение !Америка не е имала толкова силен Президент от създаването си , предстои да го разберете !
22
7
 
3
 
! Отговори
Ники преди 5 години
Тръмп е герой! Америка е велика страна!
21
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рижият изкуфял дядка ще ходи на гости при лошия комунист - където му кажат началниците от КНДР. Не е обратното.
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изкуфелият реж дядка обеща да унищожи КНДР, но когато Ким Велики му показа термоядрената тояга, бързо подви опашка.
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 20 И като се събуди и пак си същия Фантазьор :) Знам боли от поредната загуба на всеки фронт , но такова е . Големите печелят винаги. СК даде назад ...събори си полигона даже.Китай му наложиха някой мита и санкции.ЕС ходи до САЩ да преговаря ...явно още месец ще преговарят докато стане на Тръмпската. И така....определеноо тръмп води парада , не ти :)))
18
2
 
11
 
! Отговори
ВИНАГИ ИСТИНАТА26 преди 5 години
КАКВО СТАВА СЪС СКРИПАЛ ,С ХИМИЧЕСКОТО ОРЪЖИЕ НА СИРИЯ - МАЙ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ПОРЕДНАТА ЛЪЖА . ТЕ ЦРУ И МЕЙ СА СПЕЦОВЕ ПО ТЕЗИ МАНИПУЛАЦИИ , ЖАЛКО ЧЕ ИМА ЛИДЕРИ НА ДЪРЖАВИ , КОИТО ИМ ВЯРВАТ
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нито е обединил Кореите, нито е променил играта в Сирия, нито е уплашил Европа и Китай. Предстои това да се случи или...да не се случи. Китай го работи здраво с помощта на Ким, Руснаците минаха Ефрат, а търговската война с Европа се отложи.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно мн хора не разбират политическите похвати. Всеки човек си има негови. Тръмп прилага здрава заплаха и корави санкции ...след което смекчава тона и принуждава отсреща да седнат за преговори. Вече се вижда това няколко пъти. Първо с Китай , После с СК , а сега и с ЕС. Прави закани до крайност и после отсреща искат преговори. Той е преди всичко бизнесмен и знае как да търгува. Той хапе , но без кръв.
15
0
 
0
 
! Отговори
Ванко преди 5 години
Ако имате как,спомнете си, как говорехте за Тръмп и сега как?Само сравнете!Анализирайте!
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14Да се пребориш с Китай не е по силите на един човек, та било то президента на първата за сега икономика!!! Макар, че честно, тя е "първа" само на хартия......всичките тия фалшиви балони не случайно неме-нема па се пукнат! Е сега иде следвашия гърмеж, затова всичко е така полудяло! А колкото до това, за "моленето"..........това показва, че една държава, в лицето на преЦедента си си е загубила ума!!! Да дрънкаш наляво и надясно за някакви права и ценности и да я караш през просото..
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то болно горкото... не го бутайте...
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп не позволи на китайската икономика да задмине тази на щатите. Освен това направи така, че европейските лидери ходят да му се молят да им намали митата.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Барман 10Не знам към кого се обръщаш, и не ми е ясно КАКЪВ ТИ Е ПРОБЛЕМА С МОСТА ДО КРИМ???????? Ха-ха-ха......а до това "тръмп наш".......ЧЕ ТОВА СИ Е ЧИСТА ИСТИНА!!!!! Едва ли има по-подходящо копие от тръмпчо на късния горбачов или пък елцин!!!! И той като тях върши щуротии, но и той не е виновен, съжалявам, но вече няма кинти за поддръжката та този склерозирал "жандарм", никой не дава 2%, а грабежите вече привършват....няма кого да ограбват! Е, пак стигнаха до руснаците, но ТАМ Е ПУТИН
10
2
 
8
 
! Отговори
Obo San преди 5 години
На този така му се случват нещата , че маи няма да искара пълен мандат!
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Жжж 8У-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА.............В тоя свят имаше къде-къде "по-талантливи" разбойници, които бяха хвърлили ръкавицата на руснаците, но КЪДЕ СА ТЕ СЕГА, А КЪДЕ СИ Е РУСИЯ!!! И не бъркайте СССР с Русия...........за разпада на СССР си има исторически и други разни предпоставки, това е присъщо на такива "образования"!!!! Хи-хи-хи....вие по-добре се замислете за това образование "еуропката"!!!! Тя с НИЩО НЕ СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ СССР, но е по-уродлива!
8
10
 
2
 
! Отговори
Барман преди 5 години
Абе русофили, кво стана с "Трумп наш"? Същото като моста да Крим, а?
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7Ха-ха-ха.........преди да плещиш такива щуротии като "случват му се нещата", би трябвало да помислиш, а после да изредиш КАКВО ИМЕННО МУ СЕ Е СЛУЧИЛО ОТ ТОВА, КОЕТО БЕШЕ ИЗРЕДЕНО В ПРЕДИЗБОРНАТА МУ КАМПАНИЯ И В РЕЧТА НА ИНАГУРАЦИЯТА!! АБСОЛЮТНО НИЩИЧКО!!! Може би само гласуваната "данъчна реформа", за изпълнението на която му трябват СТРАШНО МНОГО ПАРИ! Е, те ги печатат, но И ТОВА Е ДО ВРЕМЕ!!! А това, че сватът е в пълен хаос не е нито негова "заслуга", нито "причина"!ПЕРЕСТРОЙКА
6
15
 
4
 
! Отговори
Жжж преди 5 години
Тръмп ще надмине Рейгън по унижаване на русия. Ония размаза като *** *** СССРа, ама Тръмп направо ще изтрие от картата руската ***.
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото обеща чичо.Тръмп го прави. Който е гласувал за него със сигурност не е разочарован
4
10
 
5
 
! Отговори
Striker преди 5 години
Абе бе знам, ама сви перките на мужикистанците в Сирия, сега е на път да обедини Корея - онея жълтите и каПу-тко мълчат като отровени. Общо взето подобрява омазаното от Обама. Икономиката върви напред, армията става по-силна, какво да се иска повече за Америка.