Ужасът на децата мигранти: Сълзи, депортация, страх...

Сами пред съдията, за да обяснят защо трябва да останат в САЩ
Обновена: 28 юни 2018 07:26 | 27 юни 2018 22:00,
56

 Снимка: Huffington Post 

Чук, чук, чук..

- Тишина в залата! - каза съдията. Малкото момиченце не спираше да плаче. Съдията почуква отново безмилостно. Готов е да произнесе присъдата - депортация - Тишина в залата! - повтаря съдията. Детето продължава да плаче. Все още диша, но знае, че живота му вече е приключил...

Скандалната новина за разделените семейства на границата с Мексико предизвика смут у милиони хора по света. Дори се появиха твърдения, че невръстни деца са денонощно упоявани от властите в бежанските лагери.

Историите на деца, разделени от родителите си, са вече хиляди, но изглежда ужасът за тях тепърва предстои.

Много от емигрантчетата ще трябва да се изправят сами пред имиграционния съд. А възможността да бъдат депортирани сами е повече от голяма. Голяма част от децата са на възраст до 5 години. Повечето от тях все още не могат да назоват името на собствената си страна, но въпреки това ще трябва да застанат пред съдия и да му обяснят защо трябва да останат в САЩ.

Америка – страната на неограничените възможности...
- Къде е мама?, попита малкото момиченце.
- Тишина! - каза съдията и почука отново.

През изминалата седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа заповед, с която да сложи край на разделянето на семейства по границата. В резултат повече от 300 деца са върнати обратно при родителите си. Но много семейства ще останат разделени, поне докато не приключат изслушванията пред имиграционния съд – процес, който според юристи може да продължи месеци. Освен това, адвокатите твърдят, че няма ясна система, по която семейставта да бъдат събрани отново.

Още по темата

През изминалата година само 33% от децата са имали адвокати, които да им помагат по време на целия процес. Мигрантите нямат право на обществена защита и разчитат на ограничени правни услуги, предоставени им про боно. Освен това, няма минимална възраст на хората, които могат да се явят пред съда. 

На депортация подлежат дори бебета, казва Уенди Йънг от организацията "Деца в нужда от защита". Тя отговаря за осигуряването на адвокат за децата без придружител.

"Децата са абсолютно дезориентирани и са по средата на голяма психическа травма. Единственото нещо, за което мислят е "къде е мама и кога ще се върна при нея...", каза пред Huffington Post адвокат по имиграционни въпроси.

- Как се казвате, на колко сте години – пита съдията. Детето мълчи и хлипа тихо. Стиснало е кукла в ръка – единственото нещо, което му напомня за вкъши. Образ, който изглежда все по-далечен и избледнавящ - Признавате ли обвиненията за нелегално пресичане на границата? - продължава съдията.
- Къде е мама? - пита детето и бърше сълзите си
.

Децата, които нямат адвокат, трябва да опишат на съдията и каква е ситуацията в тяхната страна и защо са избягали. Трябва да мотивират пред съдебните власти оставането си САЩ. Ако това е успешно, те могат да кандидатстват за убежище.

Много от децата обаче са на толкова малка възраст, че дори не знаят какво се случва. През 2016 г., имиграционният адвокат Линкълн-Годфинч заснема видео изсценировка, в която задава въпроси на 3-годишно дете. Краткото филмче е знак на протест срещу предложение на калифорнийски съдия, който твърди, че децата трябва да могат да представляват себе си в съда.

- Каква форма на защита търсиш? - пита съдията.
- Криеница. Търсене! - отговаря детето. То не знае какво търси, защото не знае от какво бяга.

"Ако децата не знаят защо търсят убежище, има голям риск да бъдат депортирани обратно", твърди адвокатът.

По думите на Линкълн-Годфинч много юристи са направили опит да се свържат с родителите на децата, за да получат повече информация около случая им – защо са напуснали страната си, каква е обстановката там и има ли опасност за живота им. Системата е толкова неуредена, че повечето имигранти дори не знаят кога детето им се явява в съда и не могат дори да присъстват по време на изслушванията.

Децата и родителите са държани при ужасяващи условия в бежанските лагери. Въпреки новата политика на Доналд Тръмп да се сложи край на разделянето на семействата по границата, над 2000 деца са отведени далеч от родителите си. Децата спят на пода, увити във фолио и затворени в клетки като животни, според Assosiated Press. Светлините в широките помещения са денонощно включени. При децата обаче винаги ще остане тъмно...

- Тишина в залата! - каза съдията. Малкото момиченце не спираше да плаче. Съдията почуква отново безмилостно. Готов е да произнесе присъдата - депортация - Тишина в залата! - повтаря съдията. Детето продължава да плаче. Все още диша, но знае, че живота му вече е приключил...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
23
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
Ммм хубав соросоиден буламач - пак ни облъчват емоционално ама вече никой не се връзва на лъжите за светлото бъдеще с мигранти и мулти-култи тероризъм. Изключение са само самотни феми-нацита с котки, но без мъж като тази преписалата буламача.
25
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 24Напротив,в България има необходимост от човешки капитал и осигуряването на образование,работа,достоен живот на този човешки капитал,без човешкия капитал,България е загубена.Само хейтър пълен с омраза може да каже,че България няма нужда от човешки капитал.
24
1
 
14
 
! Отговори
до 24 преди 5 години
Сорош ти ли си?! А демографията на България или на всяка друга държава, се оправя като се осигури икономическа възможност на местното население, повтарям на местното население, да може да си позволи да има повече деца. В противен случай, свиването на демографията е положително, защото значи, че няма ресурси и по-малко хора с наличните ресурси, ще живеят по-добре!!
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИмах в предвид деца,отгледани от местни(страната на пребиваването) приемни родители или домове.
22
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези новини,се въртят из западните медии от известно време.За мен,децата не са никаква заплаха,дори считам,че трябва да им се помага,деца отраснали в чужбина се чувстват винаги граждани на държавата в която са израстнали и считат държавата на израстване за своя родина.Това показва практиката.Така,че точно тези невинни деца да сравняваме с кукувици е малко перверзно.Ние в България имаме необходимост от осиновяване или отглеждане на деца ако искаме да се справим с демографията.
21
1
 
16
 
! Отговори
Орбан е Велик преди 5 години
не на глобалистите, опитващи се за затрият бялата раса от християни като ги асимилират с цветнокожи!!
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За децата отговарят родителите им дето са ги правили, а не САЩ.
19
0
 
24
 
! Отговори
произход на видовете преди 5 години
"кукувиците снасят яйцата си в чужди гнезда, те не се грижи за тях. малките им като се излюпат имат инстинкта да избутват другите яйца от гнездото и убият поколението на птицата - гостоприемник, която трябва да работи много по-усилено, за да изхрани гигантските бебета на куквицата, мислейки ги за свой собствени."тази история от природата напомня ли ви за нещо?! само пълни, да не казвам какво за да не ме изтрият, се грижат за чужди деца, за сметка на живота на свойте!!
18
0
 
14
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Масата от тези въпросни "деца "са такива само по документи ,в случай ,че изнасилят или убият някого ,за да не ги съдят ;) !!!
17
0
 
9
 
! Отговори
Да благодарят преди 5 години
на чичко Обама, вуйна Мей и содомитчо Мекрон. Ние работа с тях нямаме.
16
0
 
18
 
! Отговори
к0нсерва преди 5 години
а някой на сила да ги е карал да стават мигранти?! защо на тези "мигранти" все други трябва да са отговорни за грешките им и да ги решават, че даже чрез медийна пропаганда и вина се насажда у тези, дето изобщо нямат вина за проблемите им. Междудругото, аз ако влеза незаконно в Япония, където ми е мечта да живея, дали ще ме приемат като ми дадат и помощи или ще ме депортират като *** отново в България, как мислите?
15
0
 
21
 
! Отговори
хюго бос до 1 преди 5 години
Това е поредната пропагандна статия на тази "журналистка" за днес.. Очевидно днес е на смяан с каталога с претоплените фалшиви новини за горките мигранти. Мислят си, че сме 1975 г и се връзваме на лъжите им.
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Скандалната новина за разделените семейства на границата с Мексико предизвика смут у милиони хора по света."Авторът се позовава на доказани статистически числа или си смуче данни от пръстите с цел да даде тежест на статията си?
13
0
 
17
 
! Отговори
хюго бос преди 5 години
Мддааа грантаджиите са получили сигурно грантовете- пез половин час лъжливи новини з ислямския башибозук. Почна се отново с давленичето за горките мигранти- лъжебежанци. Цял ден въртят такива фалшиви новини. крайно време е СЕМ да бъде сезиран за лъжите, които някои грантаджийски медии лансират, очевидно срещу заплащане. Иначе няма друго обяснение, защо се пускат толкова лъжливи статии.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тая криза нее от сега опразниха малките градове и продължават сега искат да се върнат кои луд ще стои бе без пари дали евросъюз дали дето и дае без пари стои лисе
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Децата мигранти...Аз деца не съм виждал само на снимка въртят две-три момиченца с тъжни очички.Останалото са мъже на възраст между 16 и 60 години загорели за яко секс с бели жени и деца.Даже обясняват в Ютюб колко са им едри тестисите от седмици и месеци без секс.Снимките са си снимки.Горките момиченца.Ама тва са измислени истории на НПО агенти за да ви правят халифат.При тва не дубайски халифат с шейховете и ламборджинита.А просто клошарски халифат.Като в Африка и "близкият Изток'..
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То когато има деца те не трябва ли да са тука еи ги комшиите с деца само че тука ги гледа дедо и баба те през два три месеца са тул какъв е проблема работят в лондон пет години
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе я си гледайте работата бе, не съм ги викал аз тук, че да се чувствам отговорен за тях. Който ги е канил, той да се грижи за тях. Ние нямаме никаква отговорност, за това че банда масони решили да правят хаос и война у да ги гонят от домовете им. Нещата трябва да се диференцират, не ни приписвайте чужда вина на наша сметка. Има си виновници за тая криза и те ще отговарят рано или късно за това.
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та те си ги имат за стока децата,колко плъзнаха и по Европа малките джихадисти.А за Мексико явно и там са си катунари
7
0
 
20
 
! Отговори
ами преди 5 години
Сълзливите си истории си ги заврете .....в ....знаете къде!!!!!!!!!!!