В САЩ: Признаха за виновен бял полицай, убил чернокож

Случаят предизвика размирици, продължили с месеци
6 окт 2018 08:45, Петя Славова
33
В САЩ: Признаха за виновен бял полицай, убил чернокож
Снимка: БТА

Бял полицай от Чикаго бе признат за виновен в убийството на чернокож младеж, по когото е стрелял 16 пъти през октомври 2014 г., предаде Франс прес.

Още по темата

Джейсън Ван Дайк е признат за виновен в застрелването от разстояние и без причина на 17-годишния Лакуан Макдоналд, който държал нож. 40-годишният Ван Дайк пледира, че е невинен.

Съдебните заседатели го признаха за виновен в непредумишлено убийство и други обвинения, свързани с употреба на огнестрелно оръжие при отегчаващи обстоятелства. Присъдата ще бъде обявена на по-късна дата, предаде БТА.

През 2015 г. бе излъчен видеозапис с убийството на чернокожия младеж, което предизвика продължили с месеци размирици в третия по големина град на САЩ и оставката на началника на полицията на Чикаго.

На записа се вижда как Ван Дайк стреля по Макдоналд, който е на няколко метра от него, и продължава да изпразва пълнителя си дори след като младежът лежи на земята. Никой от другите девет присъстващи полицаи не използва оръжието си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Това е расизъм срещу белите полицаи, Щом е бял и е убил черен и автоматично е виновен. Ако беше черен полицай убил черен или бял полицай убил бял нямаше да има проблем и.
26
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На този полицай трябва смъртна присъда да му дадат.
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Бг щяха да го повишат, тихомълком.
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отегчаващи обстятелства??? Не стига, че само преписвате и превеждате статии, ами и това ви идва трудно.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е за вярване,срещу 10 полицаи да държи нож и да се перчи на няколко метра от тях,туй по прилича на платен клип даже нещо повече отколкото за белите каски където мажат и пръскат с хлорка,както статистите и тия в главните роли са живи след такава фалшива атака с газ пресъздадена по сценарий и сценично майсторство,сценография как декори с осветление и ефекти,то този смелчага изглежда също наверно е оживял след стрелбата от упор.
22
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бизнесът в САЩ докара чернокожи за черна работа на памука и тръстиката. И нашият "бизнес" иска да докарва филипинци, виетнамци, конгоанци. Единият от асоциацията на бизнеса по телевизията се обяви за използване на детски труд от 15 години нагоре. 12-часовият труд отдавна са го въвели. Добре дошли в 18-19 век, скъпи поданици на капитализма.
21
4
 
21
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До Жълт - ЧервенЧе.рните повече бият на очи,по-лесно се уцелват,а и са по-буйни.Затова и повече ги стрелят.Трудно ще застреляш 1.5 метрово пъргаво азиатче,дето има достатъчно ум да не се навира дето не му е работата.
20
2
 
23
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
А защо полицаите не стрелят по азиатци примерно ,може би защото спазват правилата ;) ?!?!
19
1
 
31
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Тия ги оставете,ами дайте да видим какво стана с Кавано!Избраха ли го или не?Сорос.оидните медии(в САЩ) 2 седмици тръбяха,че бил опитал да изнасили някаква мадама през ....1982г,когато е бил 17-годишен и тя чак сега се сетила.Американски правосъден цирк...
18
2
 
10
 
! Отговори
Жълт - Червен преди 5 години
Абе расисти - гръмнете некой китаец или индианец - що все на църно налитате?!
17
0
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПРЕКАЛИЛ Е ДО ДЕСЕТ КУРШУМА В ТЯЛОТО *** ДОЙДИ :DНО 20 СИ Е ЗЛОБА!
16
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Черните братя трябва да се защитават взаимно, защото белите са ... расисти. Ако го нямаше това видео , каузата щеше да е изгубена!!!
15
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И без нож пак трябва да ги стрелят. Жалко за полицая...
14
1
 
7
 
! Отговори
БЕЛОКОЖ! преди 5 години
В щатите признаха за виновен белокож полицай застрелял чернокож!
13
4
 
29
 
! Отговори
Константин преди 5 години
На мен ми е итересно изречението, бял поличай застреля чернокож без причина, но чернокожият е държал нож срещу поличая? Как хем е без причина, хем държи нож застреляният.
12
1
 
19
 
! Отговори
Ivo преди 5 години
До Юнал Джемилов Ako vremeto na belite izteche shte si se vurnete obratno po peshterite ;)
11
4
 
32
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Да разбираме, че ако го беше гръмнал черен полицай нямаше да има проблем? Вероятно е така. Евреите правят всичко възможно да заличат превъзхождащата ги бяла раса. В един момент ще успеят и тогава ще осъзнаят колко са глyпaви.
10
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това вече е майтап убийство при отегчаващи вината обстоятелства значи вината се е отегчила от обстоятелствата и си е заминала или пък полицаят се е почувствал отегчен да гледа все черни с дълги ножове и е гръмнал един от скука.Тая статия все едно я е писал оня *** дето в парламента вчера сричаше.Пък за полицая бил виновен ли и какво трябваше да го остави да го наръга ли тоя е имал късмет че на мен с тоя нож не е налетял че с калашника на варени сърми ще свърши.
9
16
 
5
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 5 години
Kaкто каза дапутата от ЮАР Муси Маймане времито на белити истечи
8
3
 
42
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
USA Crime Statistics 2015- черни убити от полицията 1 %- бели убити от полицията 3 %- бели убити от бели 16 %- бели убити от черни 81 %- черни убити от черни 97 %