Осем убити при стрелба в синагога в Питсбърг

Нападателят викал: Всички евреи трябва да умрат!
Обновена: 27 окт 2018 23:00 | 27 окт 2018 20:05, Анисия Иванова
27
Осем убити при стрелба в синагога в Питсбърг
Снимка: БТА

Осем души бяха убити при стрелбата днес в синагога в американския град Питсбърг, щата Пенсилвания, предаде ТАСС, като се позова на телевизия Си Би Ес.

Предишните данни бяха за най-малко четири жертви и няколко ранени. Телевизия Ен Би Си съобщи за осем убити и 12 ранени, сред които трима полицаи.

Служителите на реда били ранени в престрелка с нападателя, който по-късно се предал, след като бил прострелян, съобщи телевизионният канал Си Ен Ен.

Местната телевизия Кей Ди Кей Ей описа стрелеца като брадат бял мъж със здраво телосложение, предаде Ройтерс.
Противоречиви са сведенията къде точно е била извършена атаката. Някои медии съобщават, че нападателят открил огън в синагогата, а други - близо до нея.

В момента на стрелбата синагогата била пълна с хора, дошли на съботната служба. Според Си Би Ес, която се позовава на полицейски източници, нападателят викал "Всички евреи трябва да умрат", влизайки в синагогата.

Полицията потвърди, че стрелецът е задържан, и съобщи за няколко загинали вътре в синагогата, както и за трима ранени полицаи. "За момента нямаме допълнителна информация, защото продължаваме да претърсваме сградата и да установяваме дали съществуват още заплахи", заяви полицейският говорител Крис Тогнери, цитиран от Асошиейтед прес.

Президентът Доналд Тръмп съобщи в туит, че следи ситуацията. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
7
 
! Отговори
муспи преди 5 години
До ИванВанчо (явно псевдоним) - пълно с грешки! Не може да се нарече народ племе, което не е обединено от обща история, култура и религия. Каква история след като е живяло все в чужди земи, за древен изсраел няма никакви данни. Култура има колкото семитско племе - никаква. Преборило се е мафиозски - сами раздават награди и титли! Как?! Обиден въпрос за всяко *** от йешивата, - след като Парите, Правителствата и Армиите са наши, останалото е въпрос на детска механика. Юдаизма е атеизъм.
22
0
 
2
 
! Отговори
муспи преди 5 години
До Бау - "...не се знае колко е истина" Ето как го е доказъл Този дето прави всичко: Те са убивали и преди 2000 години и след тях човеци, защото те не са човеци, и много ги е яд! Той и им го казва - "вашия баща е дявола и вършите похотите му, - Той беше открай време човекоубиец!"
21
10
 
5
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Ако се замислите и се поставите в обувките на евреите, ще осъзнаете, че тоя народ доста е бил избиван, гонен и мразен от всички. Въпреки всичко са се запазили като народ и вяра. Подобно на нас българите дет турците ни разказаха играта за 500 години така и евреите не са загаснали като народ. Не може да им се отрече, че са по умни от останалите народи и имат и по високо IQ. За народ който преди 70 години не е имал държава се справя отлично. Хората ги мразят щото евреите са по-умни и по-богати.
20
2
 
10
 
! Отговори
муспи преди 5 години
До Хм - Евреите не са невинни, те са виновни в геноцида над бялата раса, и те го провеждат. Че какво правят полицаи в синагогата? Защо охраняват притежателите на Парите, Правителствата и Армиите в ада?! Даже и тази информация е лакейска - "брадат бял мъж"! Ако беше *** щеши да е - брадат мъж, а ако беше евреин разчестващ еврейски гешефти - пак брадат бял мъж!
19
0
 
12
 
! Отговори
??? преди 5 години
За Питсбърг добре, а за изнасиленото и убито от мигранти в Рим 16 годишно момиче нито дума.
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господ е велик!!!! Амин
17
6
 
8
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 17Ама тях ги мразят от 2000 години. Познай чия реакция е по-адекватна ? И то защо, заради някакви религиозни глупости, които не се знае до колко са истина изобщо. И от там нататък са обвинявани за всичко ... Все някой трябва да е черната овца.
16
6
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До БауБау,евреите мразят хората!..Не,те ги ПРЕЗИРАТ,смятат ги за "долня ръка създания"...Е,каква искаш да бъде ответната реакция?
15
6
 
11
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
световният психодиспансер влезна в серия!
14
7
 
8
 
! Отговори
Пустиняк до 3 преди 5 години
Хаха, *** много сме оригинални бе дрОгарьо! Нали знаеш, че Петър изселил евреите от градовете, щот буквално им казал, че са твърде умни за неговия *** народ. По темата: сега Тромпета ще трябва да реагира, не да се крие зад обичайните си празнодумия. Щот е слугинаж на евреите от години. Но понеже е и зависим от оръженосните си фанатизирани реднек избиратели, сигурно елементарният му мозък ще роди да предложи равините да носят оръжие.... Толкова е *** тоя.
13
7
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
"Нападателят викал: Всички евреи трябва да умрат..Мисля,че това е силно смекчаващо вината обстоятелство....какво?..-Което си е верно,си е верно!
12
13
 
10
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Народа мрази евреите, но ако го питащ защо, аргументите му са пълен смях .. Предполагам някой трябва да се мрази ...
11
10
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
тези се избиват 100 кратно повече вътре в страната си от колкото в световните си военни конфликтиаааа неее те изобщо нямат проблем със либералната продажба на оръжие..много добър пример са защо притежанието на оръжие не би трябва да бъде толкова свободно
10
5
 
10
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Не е това начинът да спрем евр.еите!Друго трябва да се направи!
9
10
 
15
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Равина тъкмо им е преподавал поредния урок колко са велики и как да мамят и убиват гоите ииии... тоя невъзпитан брадатко ги прекъснал... Да се приемат следващия "букет" закони ограничаващи правата на гоите. Като за начало, отнемане на оръжията, че Обамата не посмя, но Рижко е достатъчно нахъсан доберман. Ще изпълни всяко искане на началниците си от Уолстриит!
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Why ???
7
3
 
4
 
! Отговори
/a/cwB9QkR преди 5 години
това е продължението след imgur точка comИ аз не вярвах, че е останал някой буден.
6
5
 
2
 
! Отговори
https://imgur/a/cwB9 преди 5 години
До фффМного си прав! Разгледай му последните постове в горния линк....
5
11
 
25
 
! Отговори
ффф преди 5 години
НАЙ НАКРАЯ СЕ ПОЯВИ И УМЕН АМЕРИКАНЕЦ :) ВСЕ Е НЯКАКЪВ ЛЪЧ СВЕТЛИНА ЕДИН ОТ 320 МИЛИОНА СЕ ОТВОРИ ЧЕ ЕВРЕИТЕ СА ***
4
5
 
23
 
! Отговори
Хм преди 5 години
До АнонименЕ.вр.еите-невинни????.След случващото се по света не оставам с такова впечатление!Е вярно че не точно тия правят белите,ама...