Водеща в САЩ пада от екран заради расистко изказване

Думите й бяха за гримирането на бели като чернокожи
27 окт 2018 09:28, Елка Василева
143
Водеща в САЩ пада от екран заради расистко изказване
Мегин Кели. Снимка: архив, Reuters

Американската телевизия Ен Би Си обяви, че сваля от ефир предаването на водещата Мегин Кели, която се изказа одобрително към практиката бели хора да се гримират като чернокожи, предадоха Франс прес и ТАСС.

Мегин Кели, която е бивша звезда от Фокс нюз, в момента води преговори за бъдещето си в Ен Би Си, като според пожелали анонимност източници има вероятност тя да напусне телевизията.

По-рано тази седмица в рубрика, посветена на костюмите за Хелоуин, 47-годишната водеща се запита дали т.нар. "блекфейс" - расистка традиция от времето на сегрегацията, когато бели актьори са се гримирали в черно, за да се подиграят на афроамериканците - е системен проблем.

"Кое е расистко? Навличате си неприятности, ако сте бял и се гримирате в черно за Хелоуин или ако сте чернокож и се гримирате в бяло за Хелоуин. Когато бях дете, това се приемаше нормално, стига човек да се дегизира като определен персонаж", каза Кели.

Изказването й предизвика вълна от възмутени реакции в социалните мрежи и призиви за оставката й за расистко изказване, пише БТА. Впоследствие Кели поднесе извинения в ефир.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новото поколение в САЩ мразят все повече черните.Дъртите не знаят как да реагират и разиграват драмата с расизмът.Но докато преди е имало комсомолски вечеринки и всички са плакали на разкази от "чичо томовата колиба" сега вече знаят че това е лъжа и манипулация.Робство,робство, какво робство.Един роб е струвал колкото нов мерцедес и то не а клас,ами от тия големите.Особено хубавите жени са се ценяли много.Сега разни тарикати се правят на расистки жертви.Като Кофи в БГ-Облечени като СС ме биха
12
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво ви учудва това ? В Америка , бялото население отдавна е малцинство - болшинството са черните , латиносите,индиици/пакистанци,китайци и арабо-турците .Сега на мястото на тази хубава жена , ще седне някоя африканка - политкоректност !
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Снежанка да се играе не само от бели артистки."Не забравяй, че има и жълт сняг! ;)))
10
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Кое е расистко? Навличате си неприятности, ако сте бял и се гримирате в черно за Хелоуин или ако сте чернокож и се гримирате в бяло за Хелоуин. Когато бях дете, това се приемаше нормално, стига човек да се дегизира като определен персонаж", каза Кели.Не намирам нищо расистко, наистина.
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може да се казва на бялото черно и обратно.Най-добре да си има магазини,телевизия и учреждения за черни и бели.И всеки сам да си плаща за лечение,учение дрехи и тн.Да ги видите кафявичките как ще се редуцират не до 500 милиона ми напра няма да ги има.
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха, че то преди време имаше идея ролята на Снежанка да се играе не само от бели артистки. Впрочем защо определението "бял" не се счита за обидно, за разлика от "черен"?
7
0
 
36
 
! Отговори
opetkov преди 5 години
Това се нарича войнстващ "мултикултурализъм".
6
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и кое му е расисткото ? голата истина е , че меркел например приема джихадисти, гримирани като нещастни бежанци, а това всъщност е расизъм спрямо нейните хора и цяла европа. толерира ...еди какви си...за сметка на своите, ама нали трябва да се правим на толерантни,за да печелим мандати. нещо за изнасиленото и починало момиче в италия ?
5
1
 
13
 
! Отговори
Сп??нс до ..2 преди 5 години
Работата е че с цената на 60 млн. една медия дава завой в политиката си на независимост и борбата срещу свободата на словото.Това е както когато те уволнят и ти платят неустойка, типичната " Пирова победа " , ти си взимаш парите, а твоите деца заемат твоето място за по-малко пари и по- лоши условия на труд.
4
0
 
32
 
! Отговори
Свобода преди 5 години
на словото има. Само, че никой не казва, че "свободата на словото" не е без последствия. Пример, казвате на съпругата си, жено съседката е по-стройна от тебе. Тук упражнявате правото си на свободно словоизлияние, нали? Какво ще ви се случи по-нататък е също форма на свобода. Нарича се не "свобода на словото", " свобода на волеизразяването". Събота, ден за хумор.
3
0
 
62
 
! Отговори
бай брадър преди 5 години
И какво толкова каза жената? *** нация са тия...
2
0
 
32
 
! Отговори
Браво на жената преди 5 години
Прибра 60 милиона $ неустойка.
1
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свобода на словото, а?