Мистериозна смърт на сестри от Саудитска Арабия в САЩ

Телата им, увити в скоч, изплуваха на брега на Хъдзън
31 окт 2018 08:10, Елка Василева
9
Мистериозна смърт на сестри от Саудитска Арабия в САЩ
Снимка: архив, Reuters

Полицията в САЩ разследва мистериозната смърт на две сестри от Саудитска Арабия, чиито увити със скоч тела изплували в крайбрежен район в Ню Йорк миналата седмица, предаде Асошиейтед прес.

Сестрит - Тала Фареа на 16 години и Ротана Фареа на 22 години, били открити на 24 октомври на брега на река Хъдзън, който е на около 360 км от Феърфакс, щата Вирджиния, където живеели и били обявени за изчезнали през август.

Към вчерашния ден разследващите все още не бяха определили причината за смъртта. Телата на сестрите били увити едно за друго с тиксо с лице едно към друго, но по тях нямало никакви видими следи от наранявания, каза полицията. Телата и на двете били с пълно облекло.

В деня преди да бъдат открити телата, майка им казала пред разследващите, че получила обаждане от представител на саудитското посолство, в което на семейството било наредено да напусне САЩ, понеже дъщерите й били подали молба за политическо убежище, заяви вчера полицията в Ню Йорк.

Генералното консулство на Саудитска Арабия в Ню Йорк посочи в изявление, че е "назначило адвокат, който да следи случая внимателно".

Полицията в Ню Йорк изпратила следовател във Вирджиния, за да научи повече за сестрите. Началникът на детективския отдел Дермот Шей заяви, че особен интерес представлявало какво се е случило, след като те са били обявени за изчезнали и какво ги е довело в Ню Йорк.

"Разследваме всички улики в миналото им", каза Шей.

Съдебни лекари установяват причината за смъртта. Липсата на видими наранявания изглежда изключва версията те да са скочили в реката от моста "Джордж Вашингтон".

В изявлението си саудитското генерално консулство каза, че представители на посолството във Вашингтон се били свързали със семейството и "са им предложили подкрепата му в тези трудни времена". То добави, че сестрите са учащи, "придружаващи брат си във Вашингтон".

Тала и Ротана се преместили в САЩ от Саудитска Арабия заедно с майка си през 2015 г. и се установили във Феърфакс, предградие на Вашингтон, заяви полицията.

Ротана била записана в Университета "Джордж Мейсън", но през пролетта напуснала. Говорител на "Джордж Мейсън" определи новината за смъртта й като "трагична" и заяви, че университетът сътрудничи на полицията.

Полицията заяви, че сестрите били напуснали дома си и били настанени в приют след предишно изчезване през декември 2017 г. На 24 август отново били обявени за изчезнали.

Полицията първоначално имала проблеми да установи самоличността на телата, тъй като по-голямата част от града и САЩ като цяло били заети с друга мистерия - пакетите с бомби, изпратени до десетина видни демократи и бюрото на Си Ен Ен в Ню Йорк, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Полицията разпространила фотороботи на лицата на сестрите и била публикувала нееднократни призиви към обществеността в социалните мрежи да помогне да бъде установена самоличността им.

"Ще осигурим справедливост за тези две момичета и ще открием какво точно се е случило", каза Шей.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тези жени - жертви бе! 80% от убитите са мъже. Статистиката е в световен мащаб. 74% от жертвите на престъпления са мъже. Дори и тука са облагодетелствани жените - отървават се с изнасилване и няколко шамара... Убиват ги при нещастни стечения на обстоятелствата или ако насилника има психиатрични отклонения.
7
1
 
5
 
! Отговори
НеСоросоид преди 5 години
До С/НАбе ***, какво общо има Русия тук? Май саудитите бяха подкрепяни от САЩ *** ***. Поне се научете че "Расияни" дума няма в нашият език. Уж в обявата пишеше, че се търсят хора, които да владея добре Български... явно не са намерили
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да потърсят екип от 15 мъже саудитци.
5
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките жени.. ! Жените като цяло в света са подложени на всевъзможни зверства и никой не ги защитава, за съжаление.. .Т. нар. мъже третират жените като роби и издевателстват над тях. .
4
34
 
9
 
! Отговори
С/Н преди 5 години
Докато не изгоните и последния руснак и росиянин от Запада, терорът няма да спре.
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Принца да се извини и бизнеса продължава!
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Мълчанието на агнетата" в нов осъвременен вариант.Сега едната ако има гъсеница под езика, е важното на другата да видим какво и е изрязано, или са били само "рибешка чорба".
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е все едно по време на социализма албански шпионин да ти позвъни на вратата за чаша вода и да умре. Направо живота ще ти се стъжни, че си му отворил.Нямат ли и те "подържащ" персонал, като саудитското посолство в Турция, да не занимава хората с и безтова ненужна биологична материя?