Междинните избори в САЩ: Махалото отива към…

Материализира ли се очакваната "синя вълна"?
Обновена: 7 ное 2018 06:18 | 7 ное 2018 05:48, Елка Василева
37
Междинните избори в САЩ: Махалото отива към…
Снимка: Reuters

Първите резултати от произведените междинни избори в САЩ подсказват, че демократите могат да установят контрол с крехка преднина в Камарата на представителите, а републиканците, изглежда, са в позиция да увеличат мнозинството си в Сената, съобщи Франс прес.

Демократите се надяват да пожънат ценни победи, но "синята вълна" срещу Доланд Тръмп засега не се материализира, тъй като републиканците се съпротивляват добре, отбеляза агенцията.

За момента републиканците губят две места в долната камара, след като демократката Дженифър Уекстън победи във Вирджиния, а Дона Шалала във Флорида. Републиканците пък отнеха на демократите ключово сенаторско място в щата Индиана с победата на Майк Браун.

Още по темата

Ще изминат обаче часове, преди да се получи по-точна картина за състава на 116-ия Конгрес. Демократите трябва да отнемат 23 места от републиканците, за да овладеят камарата.

Александрия Оказио-Кортез, прогресивната демократка от Ню Йорк, се очаква да победи на междинните избори и да стане най-младата жена в историята, избирана в Камарата на представителите на САЩ, съобщи ДПА. Двадесет и девет годишната Оказио-Кортез води предизборна кампания в подкрепа на имигрантите, на работниците и се застъпи за идеята за всеобща система за здравеопазване под ръководството на правителството.

Четиридесет и четири процента от американците одобряват работата на президента Доналд Тръмп, а 55 на сто не я одобряват. Това показват данни от представено снощи проучване на телевизия Си Ен Ен, в което са участвали хора, гласували на междинните избори в САЩ, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Твърда подкрепа за Тръмп изказват 31 процента от респондентите, а 47 процента категорично не одобряват политиката му. Две трети от участниците в допитването казват, че решението за кого да гласуват на вчерашните избори е било повлияно от отношението им към президента.

Седем от 10 участници в допитването изразяват удовлетворение от положителния ход на икономиката и казват, че финансовото им положение за последните две години се е подобрило. Четири от всеки десет смятат здравеопазването за най-важен проблем в страната, а двама от всеки десет сочат за такъв имиграцията.

От информацията не става ясно колко души са участвали в допитването и как е било направено то.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: междинни избори в САЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
4
 
! Отговори
Абе преди 5 години
Тръмп ще го удари махалото в главата и малко ще поумнее, но на нас няма да ни дойде акъла!
26
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да питам привържениците на демократите: НЯКОЙ СЛУЧАЙНО ДА СИ СПОМНЯ КОЙ СПРЯ ЮЖЕН ПОТОК И БУРГАС АЛЕКСАНДРОПУЛИС???
25
5
 
3
 
! Отговори
POBEDA! преди 5 години
SANKCIITE QKO PRODYLVAWAT!
24
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
SAMO DA POPITAM TOVA NA SNIMKATA AMERIKANCI LI SA?LELEEEE KVI TAPIRI LELEEE KVI CVINE UJAS POVECHE NE MI GOVORETE ZA TQX
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе що цитирате СНН? Цитирайте и други медии! Платени...
22
9
 
18
 
! Отговори
Петко преди 5 години
Хубавите работи бавно стават.Щетите които нанесе семейство Клинтън начело на Демократите на Америка и останалата част от света са още животрептящи. Разбира се има много заблудени хора които даже си мислят че те са били положителни герои.Трябва време за да се обмислят нещата. Един Тръмп няма да може да донесе пролет.
21
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
либерал-демократите само огън ги оправя
20
5
 
5
 
! Отговори
aa преди 5 години
aa CNN да да добре оки един мармот завиваше там нещо си
19
13
 
5
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Какво ни занимавате с американски глупости. Да си се оправят. Отразявате го едва ли не са български избори.
18
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЩЕ БЪДЕ ПРЕКРАСНО, АКО ТРЪМП ЗАГУБИ МНОЗИНСТВО И В ДВЕТЕ КАМЕРИ НА КОНГРЕСА.ТАКА ЩЕ ИМА РАЗНОБОЙ В УПРАВЛЕНИЕТО И СКАПАНАТА ДЪРЖАВА ЩЕ СЕ СКАПЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ.
17
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп започна да натиска американските фирми да си върнат производството в САЩ и Америка да печели десетки милиарди повечеАз може и да си бъркам в носа, но смея да кажа, че разбирам малко от пазарни принципи и маркетинг. Та има си икономически закони според, които икономическата сила на дадена държава, не се определя от желанията и мераците на един човек, а от конкурентноспобността, добавената стойност, ликвидността на капиталите и ред други икономически показатели!
16
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов, Цветанов и цялото ГЕРБ сме за Тръмп.
15
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 16Тръмп започна да натиска американските фирми да си върнат производството в САЩ и Америка да печели десетки милиарди повече, но щом един нобелов лауреат в областта на икономиката, люпенето на семки и бъркането в носа като теб, ни казва да мерим нещата в Ай(сикитр)Фони, нямаме друг избор освен да игнорираме фактите и да те послушаме
14
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еврейското *** Тръмп е аут.
13
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За мое най - голямо съжаление, американецът излезе много ***! Републиканците печелят навсякъде. *** е като англичанина, но разликата е, че докато, англичаните се сафирясаха сравнително бързо, то Тръмп толкова заблуди американците, че няма връщане назад. В следствие от агресивната политика на Тръмп, Apple ще намали производството iPhone XR, поради слабо търсене.Тръмпеле, смени си бoклyкa (iPhone) с Huawei, овреме, че работата отива, като кон у рЯката!
12
6
 
17
 
! Отговори
до 13 преди 5 години
Е ти какво искаш?Европейците най - нагло са избили индианците и са им докарали НАСИЛА африканци (като роби) и сега вторите да подсмърчаат под сурдинка и само да казват "да, да"!?--------От такива "защитници на правата на бившите роби .. света все повече заприличва на ***.Скоро цветнокожите ще ти казват как да работиш и живееш..... за тях.Либерали...зелени ...ГЛДБ вкарахте ни във филми, които никой не иска да гледа!
11
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4Забрави да добавиш холивудската ПЛАТЕНА пасмина.Те ония нищо не правят за без пари!Явно някой беше развързал кесията ,щом разни певици и актьори започнаха упорито да се обаждат,
10
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Махалото отива пак към .... или каквито и да са ЦВЕТНИ..Е ти какво искаш? Европейците най - нагло са избили индианците и са им докарали НАСИЛА африканци (като роби) и сега вторите да подсмърчаат под сурдинка и само да казват "да, да"!?
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как пък разбра, че губи ,,яко"!? Разделени са гласовете. Дори истерията в медиите не помогна на женжери и циркаджии да се наложат над нормалните хора.
8
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак лъжи. Републиканците водят.