Още 23 места за демократите в Камарата. Ще имат ли мнозинство?

Това ги доближава до необходимото мнозинство – 218 места
7 ное 2018 10:07,
35
Още 23 места за демократите в Камарата. Ще имат ли мнозинство?
Снимка: архив Reuters

Демократическата партия на САЩ успя да вземе от републиканците най-малко 23 места на изборите за Камарата на представителите - долната камара на Конгреса, предаде Асошиейтед прес.

Това проправя път пред демократите за спечелване на необходимото мнозинство от 218 места в Камарата. Ако това се случи, демократите ще получат контрол върху нея за първи път от осем години.

Още по темата

Гласуването на междинните избори приключи и сега се преброяват гласовете, отбелязва ДПА.

По повод на обявените прогнозни резултати лидерката на демократите в досегашната Камара на представителите Нанси Пелоси каза, че на американците им е писнало от разделения и обеща, че в Конгреса ще има нов баланс във властта.

"Демократичен Конгрес ще работи за намирането на решения, които ни обединяват, защото на всички нас ни писна от разделенията", каза Пелоси.

Сътрудникът на Пелоси Дрю Хемил написа в Twitter, че Тръмп се е обадил на Пелоси, за да поздрави демократите за победата на междинните избори, предаде ТАСС.

Президентът е телефонирал на ключови републикански и демократически лидери, съобщи Белият дом, предаде ДПА. Той е говорил за изборите с лидера на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл и с лидера на демократите в Сената Чък Шумър, уточни Белият дом.

Данните от преброяването на гласовете показват, че се очертава в Камарата на представителите да има рекорден брой жени. Досега рекордът беше 84 жени. Над 230 жени участваха в надпреварата, повечето от тях бяха за първи път кандидатки в битката за Конгреса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Погледнете картата на САЩ - демократите печелият там, където живеят интелигентните хора - в щатите от Ню Ингланд и тези по Тихоекеанското крайбрежие.За Тръмп гласуват селянд урите от Средните части, така наречените реднекове.
33
2
 
8
 
! Отговори
До 30 и 31 преди 5 години
И още нещо - САЩ е федерация, отделните щати имат собствени правителство и собствено законодателство, а голямата част от щатите са в ръцете на републиканците. А това което се случва сега в САЩ е важно за целия свят, още повече за западната цивилизация от която сме част и ние, въпроса е там че някой трябва да спре свободното пропадане което ни осигуриха хипи-либерастите, някой трябва да постави ясни граници, някой трябва да възстанови силата на Запада и това днес може да направи само Тръмп.
32
2
 
8
 
! Отговори
До 30 и 31 преди 5 години
Да и аз съм написал същото. Работата е там, че Тръмп никога не е имал безусловна подкрепа в конгреса, неговите законопроекти никога не са минавали лесно, всичко това, че видиш ли сега на Тръмп работата му е спукана е продукт на долнопробната помия изливана от хипи-гей демократите. Крайна смета нищо не се е променило, демократите тръгнаха с голямата кошница импийчмънт, бламиране на президента и т.н. и се провалиха тотално. Ясно се вижда, че подкрепата за Тръмп остава и дори леко се увеличава.
31
2
 
3
 
! Отговори
до 28 преди 5 години
Още нещо -- аз съм за който бие --просто ви казвам да изчакате броенето все още нищо не се знае.Има един лаф--коментарите след мача. Много ми дреме Путин на какво щял да се радва и какви живеели в Маями и къде и за кого били испаноговорящата диаспора...ДОЛУ ГЕРБ..
30
2
 
1
 
! Отговори
до 28 преди 5 години
Е-и.. камарата на представителите има законодателна инициатива и ако на Президента нещо не му се хареса връща закона при камарата чрез вето , но там те могат отново да го предложат и тои не може да мрънка също така те могат да отхвърлят неговите предложения ,ако има сблъсък се създават комисии който ако не стигнат до единомислие -законопроекта на Президента просто пропада ..Е -има ли значение камарата на представителите ?
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реално ако днес има президентски избори, Тръмп ги печели с лекота, с по-голяма подкрепа от последните избори.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Чекайте бе ..разби--Първо дори не се знае, дали домократите въобще ще имат мнозинство в конгреса, те действат точно като на президентските избори, голяма веселба как сигурни победители и накрая получават мощен шут в дупетата. Второ конгреса си има е еквивалента на нашия парламент, тоест това е законодателната власт на федералното провителство, Тръмп си остава начело на изпълнителна власт, плюс подкрепата на огромната част от автономните щатски правителства.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе не ги слушайте Тея от днес.бг те само преписват от разни други либерали западни медии никаква победа няма за демократите даже напротив.
26
1
 
0
 
! Отговори
до 23 преди 5 години
Еее..и ти си голям бързак--- от къде научи колко са представителите на републиканците и демократите в долната камара ?????
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така наречената синя хипи-гей лява либерастка вълна, ако се отвори картата на САЩ е всъщност няколко петна в червеното дясно консервативно-републиканско море.
24
1
 
4
 
! Отговори
Чекайте бе ..разби-- преди 5 години
..рачи !! Ако демократите имат мнозинство в камарата на представителите тогава имат победа и найстина ще могат да правят каквото поискат ,но ако нямат квалифицирано мнозинство ,победата с няколко избранника повече е безсмислена-просто ефект няма да има ---затова изчакайте преброяването и ще се говори за кой е победил ,на този етап не се знае...
23
2
 
8
 
! Отговори
До 19 преди 5 години
Републиканците печелят огромната част от щатите, реално демократите се провалиха тотално във Флорида, така че неформалния вот на доверие към Тръмп е факт. Иначе да двете крайбрежия винаги са били бастион на демократите, там е Меката на всички *** и сбърканяци.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите набират сила в САЩ.Време било за обединение на всички.- "Пролетарий от всички страни- обединявайте се!" Повече социални помощи ,повече кредити,повече неработещи на социал.Свобода за затворниците ! С тоя комунизъм вървят към разпадане...
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп подпаши гейовете, мелезите латиносите мексиканците и пакистанците и те гласуваха за демократите сега Тръмп няма да може да ги екстрадира демократично към шитхол страните им. Американците и белите и образованите хора са гласували за комуниста Тръмп.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин сега е за демократите нови санкции за Кремъл трябат.
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Погледнете картата на САЩ. Демократите печелят крайбрежието - Ню Йорк, Флорида, Калифорния, Хаваи и др. Там където са най-голям брой имигранти, цветнокожи и всякакви такива. Там е и съсредоточено и по-голям брой от населението. Затова се печелят и повече места в Камерата. Но и това са щатите с най-големи проблеми с престъпност, наркотици, нелегална имиграция, източване на социалната система, гетата, не искащи да работят. Тези хора искат наготово и да не носят отговорност. Това си го имаме и тук.
18
3
 
11
 
! Отговори
До 16 преди 5 години
Тези избори показват, че Тръмп не загубил подкрепа, даже я увеличава. С хипи-гейската ви секта е свършено, на хора им писна от вашите простотии.
17
1
 
4
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 16Оооо ако спечели ще е ... велико просто... Не може да са толкова глупави... Но в Америка има много много прости хора :(
16
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БауОбзалагам се че деди няма да спечели нов мандат. Просто одобрението му е рекордно ниско. Все пак това е Америка, а не крепостна Русия където от 20 години гласуват за един фашизиран, озлобен и дребен кагебей.
15
1
 
4
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 14Разкри ни! :D Душица. "Ако някой е на различно мнение от мен, той е платен". Гениален както винаги :D