На Тръмп му предстоят победи, той не е в мат!

Експерт пред Bulgaria ON AIR: САЩ на прага на диалог с Китай
8 ное 2018 13:00, Екип на Bulgaria On Air
10

2857 гледания   |  Още видео

Изключителна победа и крачка напред в историята или нова ситуация за Доналд Тръмп се оформи след междинните избори в САЩ? Какви територии успя да залее синята демократическа вълна и къде Тръмп и републиканците успяха да сложат своя отпечатък?

Още по темата

"Очаквах по-малки резултати от страна на демократите. Те победиха на ниво долна камара. Контролът на демократите върви отдолу нагоре, а на републиканците отгоре надолу. Тези избори създават реални проблеми за Тръмп. Но те не са фатални. Предстои му дълъг път. Тепърва му предстои да побеждава. Той не е в мат. За някои неща ще отстъпи. Но от стената между САЩ и Мексико няма да се откаже. Никой не може да му промени позицията за Русия и Китай. Той няма да промени това, което досега правеше", отбеляза геополитическият анализатор Валентин Вацев.

Според него Тръмп е прав, че политическият и икономическият конкурент на САЩ е Китай, а с Русия може и да се карат, но може и да се разберат.

"Тръмп е на път да започне разумен разговор с Китай. Не вярвам обаче в дългосрочни победи на Тръмп, тъй като неговата социална група се смалява", подчерта коментаторът в "България сутрин".

Акцентът в разговора премина и към предстоящата среща между министър-председателя на България Бойко Борисов и американския президент Доналд Тръмп.

"Ако Борисов успее да разговаря съдържателно с Тръмп, това може да е от полза за България. Но дотогава може премиерът да се занимава с друго. Той успя да ядоса и Москва, и Вашингтон. Той може и да няма политическо образование, но е досетлив. Заинтересовани кръгове вече са начертали какво следва след Борисов", изтъкна Вацев пред Bulgaria ON AIR.

Вижте видеото на Bulgaria ON AIR.

 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
тромпета е пета колона на путин.да му мислят обораджиите
7
1
 
2
 
! Отговори
до кометтар 4 преди 5 месеца
Да и външният дълг скочи и за това ФЕД вдигна лихвите, понеже оранжевият *** " отлично" се справя . Това май ще му е лебедовата песничка. Защото стана ясно, че няколко ребубликански сенатори от новият сенат се дистанцират от простака и няма да го подкрепят с аргумента,че не е член на републиканската партия.
6
0
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 5 месеца
Не Тръмп, а Хилари закла половин Африка, Близкия Изток и Европа. Тръмп само казва онова, което тя премълчаваше.
5
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Демокрацията бе грешка и го знаят.
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Откакто стана Президент непрекъснато му пророкуват как ще се срути, как ще го импийчнат и пр. и пр.
А той си седи, безработицата е намаляла чувствително, а икономиката е вече с ръст доста над този на Обама. И затова даже колебаещите се янки започнаха да го харесват.
Но е трудно да се лавира и няма начин да не се съобразява с техния истълблишмънт /ли беше?/
3
4
 
24
 
! Отговори
Victimized преди 5 месеца
В щатите борбата на двупартийната система е по голям фарс и от българската политика, Вацев го знае, но той не обича да говори открито за така нареченото "Лоби" във Вашингтон, Нанси Пелоси която ще води долната камара е също толкова обвързана с AIPAC колкото и Тръмп, заедно с най-големия си спонсор Шелдън Аделсън. Което буквално означава, че за каквото и да се карат вътрешно политически, външната им агресивна про израелска политика остава същата.
2
22
 
5
 
! Отговори
7 преди 5 месеца
И какъв геополитически анализатор е червеният Вацев? А тезата си в Крим ли получи, където бе наскоро с Дърева?
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На Тръмп му предстоят Пирови победи, обаче той ще си измие ръцете като Пилат Понтийски,, докато оправи Авгиевите обори на демокрацията.