Демократи нищят реакцията на Тръмп за Кашоги

Какви са връзките между САЩ и Саудитска Арабия...
24 ное 2018 12:30, Петя Славова
14
Демократи нищят реакцията на Тръмп за Кашоги
Снимка: БТА

Демократите в комисията за разузнаването на Камарата на представителите на САЩ ще проучат отговора на президента Тръмп на убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги като част от разследване на връзките между САЩ и Саудитска Арабия, заяви следващият председател на комисията Адам Шиф, цитиран от Ройтерс.

Шиф в момента е най-високопоставеният представител на демократите в тази комисия и най-вероятно ще я оглави от януари, когато започне работа новият състав на долната камара на Конгреса, в която партията му спечели мнозинство на изборите от 6 ноември, предаде БТА.

Още по темата

Комисията ще разследва оценката на американското разузнаване на убийството на Хашоги, войната в Йемен, стабилността на саудитското кралско семейство и отношението на Рияд към вътрешнополитическите критици и медиите му, каза Шиф за в. "Вашингтон пост".

Тръмп отхвърли оценката на ЦРУ, че убийството на Хашоги е извършено по пряка заповед на саудитския принц престолонаследник Мохамед бин Салман, който е фактическият управник на Саудитска Арабия.

Шиф заяви, че комисията ще проучи данните на ЦРУ, както и дали личните финансови отношения на Тръмп със саудитците са повлияли на реакцията му на случая като президент.

"Ако чуждестранните инвестиции във фирми на Тръмп влияят на политиката на САЩ по начин, който е в разрез с интересите ни, ние трябва да го знаем", каза Шиф.

Тръмп защитава благосклонната си позиция към Саудитска Арабия с американските оръжейни сделки с Рияд и стратегията на САЩ към Иран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
ШЕФА преди 5 години
Повярвай брат ,Па за петролу ша видим първо дай парите
12
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
продаде оръжие за 350 милиарда естествено че сега ще се размотава а за скрипалбеше много бърз в санкциите лицемери англосакс танц със саби
11
4
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Откак демократите се извратиха, на САЩ им трябва друга партия да ги замести.
10
0
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До А беМИНАЛИЯ ПЪТ СТАНА И НА 30$ ЗА БАРЕЛ ГО СМЪКНА САУДИТСКА АРАБИЯ ! 40$ НЕ Е ПРОБЛЕМ ЩОТО СЛУЧАЯ С КАШОНГИ ХАШОНГОВ ОЩЕ НЕ Е ОТШУМЯЛ!
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Килъри Клинтън..............дъртата вещица.............кога ще я видим в затвора за финансиране на терористите от ИДИЛ?Не даже мъжът й не можеше да я търпи, ами намери утеха при Моника Люински..............не го обвинявам човека..............Килърито е вампирка и вещица!!!
8
5
 
10
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До АнонименМъжете умират по-рано от жените,но поне с акъла си....Хилърито може и до 100 да изкара,ама още на 50 беше изп.еркала.
7
6
 
4
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До АнонимеН40$ петрола няма да стане,щото шистаците,дето едвам се съвзеха от предишното понижение,съвсем ще фалират.При 50-60$ всички печелят,а и е нормална цена с оглед на инфлацията.Ако на руснаците или на който и да е се вижда малко-техен си проблем.Впрочем,при 60$ петрол,бензинът у нас би трябвало да е под 2 лева(LPG-под 1),което е напълно приемливо.
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Do 2 "Доналд Тръмп първо да разследва и вкара в затвора дъртата вещица Килъри Клинтън"Тръмп е с една година по-възрастен от тази дърта вещица.
5
2
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Да не би пък демократите ако бяха на власт да направеха нещо различно от Тръмп по тоя случай?Още малко и им повярвахме...
4
3
 
11
 
! Отговори
c4n0puS преди 5 години
Какво има да му нищят... Тръмп не му дремем, че журналист е убит, понеже пише срещу управляващия режим на своята държава!
3
1
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
КАШОГО-ХАШОНГИ НАПРАВИ ЕДНО ГОЛЯМО ДОБРО НА ЦЕЛИЯ СВЯТ!!!УПРАВАТА НА САУДИТСКА АРАБИЯ СЕ ТРЕСЕ ОТ СКАНДАЛИ И СМЪКВА ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА ОТНОВО ЗА ДА СИ ОПРАВИ РЕНОМЕТО!!! ОТНОВО ЩЕ ИМА ПЕТРОЛ ПОД 40$ ЗА БАРЕЛ!
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доналд Тръмп първо да разследва и вкара в затвора дъртата вещица Килъри Клинтън, тя и нейното лоби, заедно с Барак Хюсеин Обама (негърчето с Нобелова награда) финансираха терористите в Близкия Изток и Северна Африка!!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трън си създава сам врагове и приятели !