Самолетоносач на САЩ в Черно море? Ще е като в мишеловка

Кораби на САЩ в Азовско море – ще навредят на Украйна
Обновена: 6 дек 2018 15:03 | 6 дек 2018 10:30, Елка Василева
361
Самолетоносач на САЩ в Черно море? Ще е като в мишеловка
Снимка: архив, Reuters

След украинско-руския морски инцидент край Крим президентът на Украйна Петро Порошенко не спираше да повтаря: за да не предприема Русия "агресивни действия" и занапред, в Черно и Азовско море трябва да влязат кораби на НАТО. Главната квартира на алианса обаче отправи сигнал, че не смята да предприема нищо освен това, което вече се прави, отбелязва "Комерсант".

Лидерът на пакта Йенс Столтенберг напомни във вторник, че НАТО бездруго "значително е засилила присъствието си в Черно море", напомня вестникът.

САЩ са пристъпили към подготовка за изпращане на свои военни кораби в Черно море, съобщи по-рано днес телевизия Си Ен Ен, като се позова на американски представители. Според тях Вашингтон се готви за такава мярка "в отговор на действията на Русия срещу Украйна в Керченския проток".

Изпращането на американски военни кораби в Азовско море би навредило на Украйна и би могло да предизвика конфликт между НАТО и Русия. Така смята Стивън Пайфър, бивш американски посланик в Украйна, цитиран в онлайн изданието "ФАН".

Още по темата

Географското положение на Руската федерация е по-изгодно, предупреждава той. Освен това по думите на бившия дипломат подобни действия ще нарушат споразумение между Русия и Украйна, според което кораби от трети страни не могат да влизат в териториалните води на Азовско море без разрешение и от Киев, и от Москва. Това не е в интерес нито на Украйна, нито на Северноатлантическия съюз, добавя Пайфър.

"В Черно море и без това има достатъчно кораби от страни членки на НАТО. Част от крайбрежието принадлежи на три големи страни от алианса - Турция, България и Румъния, всяка от които има собствен флот", коментира военният експерт Виктор Мураховски пред "Народние новости".

Според него САЩ "със сигурност няма да успеят да вкарат" в Черно море ударна група кораби, включваща самолетоносач. Има поне две причини за това. Първо, Конвенцията от Монтрьо съдържа ограничения, фактически забраняващи влизането на самолетоносачи в този басейн. Второ, всеки квалифициран американски специалист схваща, че в Черно море самолетоносната група ще се озове в мишеловка, тъй като цялото пространство - и въздушното, и морското, и подводното, изцяло се покрива от руските ударни системи, заявява Мураховски.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Особенно нашия флот е най-големия коз на НАТО,като го видят противника да умре от смях
131
2
 
11
 
! Отговори
тонката преди 5 години
тонка, басирам се, че ако стане война и получиш призовката за мобилизация, ще оа каш гащите и ще се скриеш в миша дупка, ле кенце пъпчаво :))))))
130
2
 
16
 
! Отговори
До 163 преди 5 години
Окей и ? Бас ловя че нито Русия нито САЩ са го спазили този договор ... за какво ескалират тогава толкова Американците ? Каква им е работата в Черно море ? Какво искат ? Да помогнат на Украйна ? ьД
129
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко НАТО-вски бази има около Русия ?Супер яката страна САЩ засели навсякъде с НАТОВСКИ бази ... е супер супер много ще помогнат ... ако направят конфликта, който така искат, дали няма гризнем първи дръвцето ;д *** не тя Русия е агресора ... сиг ако бях на мястото на путин и като гледам как ме забикалят с тез бази около страната ми и аз щях да съм *** нееее моля ви се ... заповядайте ... влезте ... всичко е ваше ;дили са някой ще каже ко се било случило преди 1000 години ьД
128
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 162Къде са доказателствата на Америка, че Русия не е спазила договора за ракетите ?Договр с Русия не струва колкото хартията, на която е написан.Ото фон Бисмарк
127
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде са доказателствата на Америка, че Русия не е спазила договора за ракетите ? (според мен отдавна този договор не е спазен ... но както и да е ;д) Само думите на тръпи и нато ... някак си ... това от край време се знае че Сащ не обича Русия ... прави войни тук там обира държави ... прави ги роби ... Прошенко с действията си ... показва, че е Американски *** .... и разбираш ли много се чуди защо Русия си брани границата, като той самия им обяви военно положение ;д
126
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган има пълен контрол на пространствито в устата и Жо....а на Путин
125
7
 
2
 
! Отговори
Доктор преди 5 години
Боби време е за хапченцата ти срещу шизофрения след 15 минути минавам на везитация
124
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ нямат работа в Черно море, а и ще излезе, че играят по свирката на Порошенко, който пък си мисли, че ще остане на власт по този начин.
123
1
 
7
 
! Отговори
преди 5 години
Тия се чудят как да се почнат.
122
2
 
3
 
! Отговори
/ преди 5 години
https://bgonair.bg/world/2018-12-06/amerikanski-iztrebitel-se-udari-v-transporten-samolet-kray-yaponiya
121
8
 
25
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До тонкатаЕксперте по принцип си прав но и много много грешишето ти сценарий случил се в Средиземно море който хвърли в ужас САЩ флотОбикновена дизелова подводница излиза на повърхността за пореден радио сеанс и засича на хоризонта АУГ на САЩ в пълен комплект. Потапя се и ляга на дъното БЕЗШУМНО. След известно време АУГ минава над нея. Капитана на СССР подводница пре спойкойно изплува до самолетоносача предава и си радио комюникето до Москва Салютира ХАмериканците и се потапя отново.
120
4
 
0
 
! Отговори
тонката до шматка преди 5 години
Нема па да ви остаиме на мира и така до пълната ни победа
119
15
 
2
 
! Отговори
тонката До тонката преди 5 години
Ти си с русофилско мозъче и не се пише Очудващо, а Учудващо
118
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тонка, само ти ли си на смяна? Къде е другият ид`иот от Германия?
117
2
 
18
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Добре де що не ходите да се плашите из северните морета ами идвате в тая локва Ч море.Хайде оставете ни на мира
116
0
 
13
 
! Отговори
дедо Спас преди 5 години
браво тонка ти си истинскио американски морски пеотинец
115
16
 
2
 
! Отговори
До тонката преди 5 години
Oчудващо е ,предвид факта ,че русофилското ти мозъче стига ,колкото да си вържеш обувките.
114
0
 
18
 
! Отговори
така е преди 5 години
Само бате Бойко Борисов може да прехвръкне и да преплува над американски самолетоносач и да арестува цела рота калашници и заглушители!
113
19
 
6
 
! Отговори
тонката преди 5 години
Не бе около американския самолетоносач и групата му ,има радиус до който нищо неможе нито да прехвръкне ,нито да преплува.Това важи и за повдодниците ,а американците с тяхната технология ,могат много бързо да намерят руските подводоници. Това го знам от американските филми и съм горд че знам всичко за руските ПОДВОДОНИЦИ.