Самолетоносач на САЩ в Черно море? Ще е като в мишеловка

Кораби на САЩ в Азовско море – ще навредят на Украйна
Обновена: 6 дек 2018 15:03 | 6 дек 2018 10:30, Елка Василева
361
Самолетоносач на САЩ в Черно море? Ще е като в мишеловка
Снимка: архив, Reuters

След украинско-руския морски инцидент край Крим президентът на Украйна Петро Порошенко не спираше да повтаря: за да не предприема Русия "агресивни действия" и занапред, в Черно и Азовско море трябва да влязат кораби на НАТО. Главната квартира на алианса обаче отправи сигнал, че не смята да предприема нищо освен това, което вече се прави, отбелязва "Комерсант".

Лидерът на пакта Йенс Столтенберг напомни във вторник, че НАТО бездруго "значително е засилила присъствието си в Черно море", напомня вестникът.

САЩ са пристъпили към подготовка за изпращане на свои военни кораби в Черно море, съобщи по-рано днес телевизия Си Ен Ен, като се позова на американски представители. Според тях Вашингтон се готви за такава мярка "в отговор на действията на Русия срещу Украйна в Керченския проток".

Изпращането на американски военни кораби в Азовско море би навредило на Украйна и би могло да предизвика конфликт между НАТО и Русия. Така смята Стивън Пайфър, бивш американски посланик в Украйна, цитиран в онлайн изданието "ФАН".

Още по темата

Географското положение на Руската федерация е по-изгодно, предупреждава той. Освен това по думите на бившия дипломат подобни действия ще нарушат споразумение между Русия и Украйна, според което кораби от трети страни не могат да влизат в териториалните води на Азовско море без разрешение и от Киев, и от Москва. Това не е в интерес нито на Украйна, нито на Северноатлантическия съюз, добавя Пайфър.

"В Черно море и без това има достатъчно кораби от страни членки на НАТО. Част от крайбрежието принадлежи на три големи страни от алианса - Турция, България и Румъния, всяка от които има собствен флот", коментира военният експерт Виктор Мураховски пред "Народние новости".

Според него САЩ "със сигурност няма да успеят да вкарат" в Черно море ударна група кораби, включваща самолетоносач. Има поне две причини за това. Първо, Конвенцията от Монтрьо съдържа ограничения, фактически забраняващи влизането на самолетоносачи в този басейн. Второ, всеки квалифициран американски специалист схваща, че в Черно море самолетоносната група ще се озове в мишеловка, тъй като цялото пространство - и въздушното, и морското, и подводното, изцяло се покрива от руските ударни системи, заявява Мураховски.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
10
 
11
 
! Отговори
тонката преди 5 години
Около американския самолетоносач и групата му ,има радиус до който нищо неможе нито да прехвръкне ,нито да преплува.Това важи и за повдодниците ,а американците с тяхната технология ,могат много бързо да намерят руските подводоници. Това го знам от американските филми и съм горд че го знам.
111
4
 
15
 
! Отговори
дедо Спас преди 5 години
аз сметам да имигрирам у САШТщото много искам да съм американец и да плашимрусофилите ОТ ЦЕЛ СВЕТ
110
18
 
1
 
! Отговори
До 140 преди 5 години
Около американския самолетоносач и групата му ,има радиус до който нищо неможе нито да прехвръкне ,нито да преплува.Това важи и за повдодниците ,а американците с тяхната технология ,могат много бързо да намерят руските подводоници
109
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе не се ли казва капан за мишки тази мишеловка? Щот знам от някъде, че в България мишелов казваме на една граблива птица. Май нещо стана загубени в превода.
108
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 138 Китай и без конфликт РФ-САЩ се знае накъде ще тръгне. По принцип той е самодостатъчен. Липсват му само дървесина, жени и ВОДА.
107
4
 
4
 
! Отговори
до 137 преди 5 години
Спокойно и концлагер ще има ,но не в Рассий а в Гуантанамо...
106
7
 
3
 
! Отговори
до 138 преди 5 години
Китай е с неграмотно копирани руски фърчила и то при пълното съзнание на русите че кавото ида го купят нямат шансове да го изкопират--само китайките на парада го дигат иначе са гола вода...
105
13
 
0
 
! Отговори
до Скаймокър преди 5 години
Опитвам се да ви го обрисувам по-образно за да си го представите по-реално---щото от гледане на военни учения и филми от втората световна-много ви е сбъркано в главите,осъзнайте се целувайте ръка на Тръмпича и др. път това да не се повтаря ,че ще има задвратници...
104
4
 
10
 
! Отговори
до 134 преди 5 години
При конфликт Русия-САЩ, пита се Китай на къде ще тръгне, щото... апетитите се менят мигновено. А Китай не е с въоръжение от 1969 година.
103
3
 
16
 
! Отговори
Путин преди 5 години
Русия и само Русия !!!! Концлагер за всички които коментират против Русия !!! Слава за Северна Корея !
102
1
 
22
 
! Отговори
СВЕТИ НИКОЛАЙ преди 5 години
ПРОВАЛИХТЕ МИ НИКУЛДЕНА! СНЕМАМ ЗАКРИЛАТА СИ ОТ ГОВЕДАРСКИТЕ МОРЯЦИ И БЪЛГАРСКИТЕ ИМ ЛАКЕИ!
101
1
 
9
 
! Отговори
Люк Скайуокър преди 5 години
132, спри да гледаш Междузвездни войни. Взе да бъркаш реалността с филма вече.
100
3
 
16
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 5 години
Ако въшливите НАТОвци пипнат Русия, гаранция че ще си имат работа с Китайската армия. Нищо и никакви отрядчета от по 300 хиляди щика. Хахаха.
99
3
 
32
 
! Отговори
ХХХ преди 5 години
САЩ се чудят къде да си завират носа в чужди отношения и вътрешни проблеми на страни далеч от тях ! Смотаняциии ! Русия правилно каза че не САЩ, а страните в които са разположени техни ракети ще пострадат ....ама те на САЩ за това са им такива държави ....при шаха на царя за какво са му пионките ?
98
28
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еии ЗКПЧ-та опомнете се бе 1 -самолетоносач с 40 грамадни разрушители и какво ли не пълен със самолети хеликоптери и асове в самолетите ,като се появи къв КРИМ онизи с циркони и С-тата ще си помислят че имат халюцинация и че земята се е деформирала и българския бряг се доближава към тях да не говорим че това нещо стреля и гърми, а под него има поне 2 грамадни подводници пълни с бонбонки... и още 30 такива групи имат само щатите ---къде сте ръгнали през фасуля баа...?
97
3
 
19
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Слава на Русия!!!Велика!
96
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябват ни бойни кораби за демонстрации. Ще носят плакати и ще вършат същата работа, каквато вършат американските кораби в Черно море. Руснаците са ни нарекли голяма страна.
95
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тъй като цялото пространство - и въздушното, и морското, и подводното, изцяло се покрива от руските ударни системи!За това на нас нови кораби не ни трябват защото ще ги отстрелят като консерви ат гюме.
94
16
 
2
 
! Отговори
зкпч-головодников преди 5 години
Тея моабети за великите ни армии и в частност съветската колко съм ги слушал от политическите офицери---ако щете ми вярвайте имам чувството ,че същите умници и в момента пишат в сайта -едни и същи работи като преди 30 г-- в такава заблуда бяхме въведени ,че преди да започне войната в залива 90 % от българите си мислеха ,че от федаините по корави няма и най-накрая на щатите ще им бъде радказана играта , в Сърбия също и так дали както викат друзята.... нищо не става от тях да си гушкат атома и да
93
2
 
9
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
абе аз що си мислех че мишелов на български е дребна хищна птица?или тва е от вълната съвременен български, наситен с плейтване, школа, телевизионери и други читалищни дейци, като лелче, примерно.