Сорос – Личност на годината на "Файненшъл таймс"

"Знаменосец на либералната демокрация и отвореното общество"
19 дек 2018 19:37, Елка Василева
86
 Сорос  – Личност на годината на "Файненшъл таймс"
Джордж Сорос. Снимка: архив, Reuters

Американският финансист Джордж Сорос беше определен за Личност на годината от британския в. "Файненшъл таймс" заради своята "активна позиция и либерално виждане за света".

Изданието отбелязва, че изборът му на Личност на годината обикновено отразява постиженията на съответния човек, а в случая със Сорос е свързан и с ценностите, които той представлява.

"Той е знаменосецът на либералната демокрация и отвореното общество. Тези идеи победиха в Студената война. Днес те са под обсада от всички страни - от Русия на Владимир Путин до Америка на Доналд Тръмп", изтъква вестникът.

"Повече от три десетилетия г-н Сорос използва филантропията, за да се бори с авторитаризма, расизма и нетърпимостта. Въпреки отдавнашния си ангажимент към отвореността, медийната свобода и човешките права той привлича гнева на авторитарните режими и все повече на националните популисти, които продължават да печелят позиции, особено в Европа", пише "Файненшъл таймс", цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
https://youtube/watch?v=j5MjJ9ONjkw
45
1
 
13
 
! Отговори
бг смешки преди 5 години
ОНЗИ НЕ Е либералист ! онзи беше ястреб на ВПК-то на САЩ ...там е друго ! иначе Сорос е далеч по-богат и важен играч от *** сенаторче от Тексас с безумните му войни ....за 1 си прав обаче - вече е дърт и рано или късно ше ходи при ония -горе ....
44
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато ограбваше държави,на никой не му правеше впечатление,но когато ограби Англия,вече изведнъж стана злодей.
43
0
 
28
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Тая "новина" ме разсмя и ми подобри настроението за вечерта!То е все едно медия на Прокопиев да награди ...Прокопиев.Само че мащабът е друг.Както е модерно да се казва сега-Ако сам не се похвалиш,няма кой да те похвали!Сорос какво да го коментираме-изчадие Адово....
42
0
 
21
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Сорко скоро ще ходиш май при другия либералист Макейн.Прати му много поздрави.
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДРУГАРСКА ЖАЛЕЙКАмене не могат да ме излъжат защото 1во не съм *** и 2ро знам много добре за кво става въпрос ....КОЛЕГА !
40
2
 
7
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААААА.... преди 5 години
АМИ ТЕ ПОЛОВИНАТА ОТ БСП--ЗАВЪРШИХА КУРСОВЕТЕ НА СОРОС...!!!ЩО НЕ ГИ ПИТАТЕ ЗА НЕГО ??!!!!ДА , ВИ СПОМЕНАВАМ ЛИ ИМЕНА ...А??!
39
19
 
2
 
! Отговори
бг 2 преди 5 години
мързел , завист , злоба и простащина - тва е Бай Ганио ....
38
5
 
6
 
! Отговори
ДРУГАРСКА ЖАЛЕЙКА преди 5 години
Не само М.Велчев , ами всички по- умни и по-оправни , ше ви лъжат ...щото сте проЗти!Милионерите --Г.Гергов , К.Нинова и целото *** -20 ....ви притегат и ви дрънкат вицове , че са "СОЦИАЛНА ПАРТИЯ"..ама , вие им вервате...??!!Ами ...заслужавате си го ,бе....! ЩО СЕГА РЕВЕТЕ И СЕ ЖАЛИТЕ...??!
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ф.С.В.И сега,когато не управлява Сорос,защо пак съществуват конфликти и се опитват да въвлечат хората в конфликти и война,за да печелят от това?Защото корпорациите и малцинството от богати управлява,а не демократичното общество,малцината богати не следват интереса на народите си и обществото,а личнен егоизъм,лични печалби за сметка на населението и обедняването на това население,стигайки до мизерия и глад,заради лакомията на корпорациите и малцинството богати.
36
1
 
1
 
! Отговори
бг преди 5 години
*** , мързелив и завистлив .... и то много !
35
4
 
7
 
! Отговори
Мургина преди 5 години
Българина е *** и мрази да мисли и затова лесно се лъже и *** ....ПОСЛЕ ВСЕ ДРУГИТЕ МУ ВИНОВНИ!Всеки си пати от главата , ей....ха,ха,хааааааааааа!
34
11
 
4
 
! Отговори
"$" преди 5 години
"Повече от три десетилетия г-н Сорос използва филантропията, за да се бори с авторитаризма, расизма и нетърпимостта.
33
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя реп-тил трупа милиарди от миграцията. Работи за малката шепа богоизбрани. Другото е ПР и лъжи.
32
17
 
3
 
! Отговори
Ами , така си е... преди 5 години
Съдбата на всеки неук и необразован индивид е ...ДА БЪДЕ РОБ!И ТАТО ВИ ГО КАЗВАШЕ: " УЧЕНИЕ И ТРУД , ..ТРУД И УЧЕНИЕ".....ама , вие седехте по кръчмите, и се наливахте "по руски"...! СЕГА ...ИСКАТЕ "СМЯНА НА СИСТЕМАТА"--ЗА ДА КИСНЕТЕ ПАК ПО КРЪЧМЕТАТА !АМА , ТЯ СВЪРШИ...!Е...СОРОС ВИ КАЗВА ИСТИНАТА --ЗАТОВА Е "МНОООООГО ЛОШ"... ХА, ХА,ХА,АААААААААА
31
0
 
17
 
! Отговори
бг смешки преди 5 години
платил си е ...медиите са си негови не само у нас ! който плаща той проъчва музиката ....кво се чудите .... и у нас имаше едно " финансистче " номер 1 обявавено т некъв имзислен аглийски вестник - става въпрос за Милен Велчев който додйе и разсипа България и направи 15 хотела по морето ... ама беше платил 400 000 паунда да напишат че е номер 1 .....така стават нещата !
30
1
 
22
 
! Отговори
икономист преди 5 години
Каква личност на годината е този мошеник, правещ пари от нищото? Какви ценности може да има човек, който залага за срива на нечия икономика, и печели пари от нещастието на хората? Фондовдите борси са един от елементите, които изкривяват пазарната система.Ето, че богатият елит започна да затяга редиците, посредством купените медии. Усещат вече недоволството на масите.
29
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СОРОС=САТАНА
28
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сталин е нгелче пред тоя сеяч на раздори глад и смърт по светалошото е че неговите мекерета вече 10 години командват и тровят народа ни
27
1
 
16
 
! Отговори
Бойко преди 5 години
Браво на моя спонсор. Шефе роминизацията върви по план.