Привърженик на Тръмп нападна оператор на Би Би Си

Лондон и Белият дом осъдиха атаката
13 фев 2019 08:30, Елка Василева
16
Привърженик на Тръмп нападна оператор на Би Би Си
Кадър: YouTube

Британският министър на външните работи Джереми Хънт осъди нападението срещу оператор на телевизия Би Би Си от привърженик на американския президент Доналд Тръмп на митинг в Ел Пасо, щата Тексас, предаде Ройтерс.

На видеозапис на Би Би Си се вижда как мъж с шапка с надпис "Да направим Америка отново велика" блъска оператора Рон Скинс, преди да бъде изведен.

Запитан дали е допустимо Тръмп да разпалва феновете до такава степен, че да бъде нападнат оператор, Хънт каза: "Никога не е допустимо, когато журналисти и оператори биват атакувани само защото си вършат работата".

"Тук обаче става въпрос за нещо много по-сериозно и то е, че 80 журналисти са били убити миналата година по света, просто защото са вършили работата си. Много сме обезпокоени от това", отбеляза британският външен министър.

Би Би Си съобщи, че поддръжник на Тръмп е блъскал и ругал Скинс на вчерашния митинг, и публикува видео от случката, която приключва с извеждането на нападателя от зоната за медиите. Скинс няма трайни наранявания, каза британската обществена телевизия.

"Добре ли сте?", пита Тръмп, след като е видял сблъсъка, с вдигнат палец към оператора: "Всичко наред ли е?".

Би Би Си изпрати протестно писмо до Белия дом с искане да се преразгледат изцяло мерките за сигурност при отразяване на митинги на Тръмп от медиите.

Сдружението на кореспондентите в Белия дом призова президента на САЩ да "даде на привържениците си ясно да разберат, че насилието срещу журналисти е недопустимо".

Американското президентство осъди атаката.

Доналд Тръмп "осъжда всички актове на насилие срещу всеки човек или група хора, включително представители на медиите", каза говорителката на Белия дом Сара Сандърс. Тя призова "всички участници в събития да се държат мирно и почтително".

Тръмп критикува редовно големите американски медии, които обвинява, че са "врагове на народа", разпространяващи "фалшиви новини" за него и администрацията му, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Ми те почти всички жур.наля са си за бой бе ...
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е за това си прав кекава работа друго си е нападение стил Ал кайда или италианска мафия.Какъвто лидера такива и последоеателите.Лидера страда от нервна криза говори глупости и иска да види воиуна с всеки дето не му вика да сър и не му се е надуп.ил, той за това не напада нас ние сме патреотично огъзе.ни срещу САЩ а Тръмп интернационално ни го нач.уква.Пък за мъже и жени не забравяйте Тръмп е политик днес е фен на мъже утре, предизборно на жени, като Сидеров дето псу.ва Бойко, а днес е с него.
4
0
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Ех тва нападение ли е бе.По мое време кви нападения имаше като по учебник.Спират с две коли и илизат с автомати почват или напрао от мотори в движание.Сега едни кекави нападения такива джендърски!
3
0
 
9
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Общо взето каквото повикало-такова се обадило.Има и друго-на белите мъже в САЩ им е писнало да бъдат мачкани,като медиите имат съществен принос в пропагандата на тая политика!А тия хора не са като европейските ***,лесно няма да се примирят!
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп не го ли е застрелял,при самоотбраната,на нападението.
1
1
 
21
 
! Отговори
За журналистите преди 5 години
Ако ,си вършат работата професионално ,не обиждат,не лъжат,не внушават,не спекулират,а задават ясни въпроси, рядко някой ще ги напада!Всичко е въпрос на баланс!Иначе говорим за клюкарница!