Вярваме в американската мечта, не в социалистическия кошмар!

Тръмп: САЩ никога няма да бъдат социалистическа страна
3 мар 2019 08:36, Елка Василева
228
Вярваме в американската мечта, не в социалистическия кошмар!
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп изнесе реч на голяма годишна среща на консерватори, в която изрази увереност, че социалистическият уклон на демократите ще доведе до преизбирането му на президентския пост през 2020 г., съобщи Франс прес.

Милиардерът бе посрещнат с бурни одобрителни възгласи и аплодисменти на подиума на Конференцията за консервативно политическо действие (CPAC) в предградие на столицата Вашингтон.

"Бъдещето не принадлежи на тези, които вярват в социализма. То принадлежи на тези, които вярват в свободата. . . Съединените щати никога няма да бъдат социалистическа страна", заяви президентът.

"Ние вярваме в американската мечта, а не в социалистическия кошмар", каза Тръмп и изрази задоволство, че социализмът е на мода сред кандидатите на Демократическата партия за президент, тъй като това, по думите му, увеличава шансовете му да бъде преизбран през 2020 г.

Според него "Зеленият нов курс" (Green New Deal), проект на демократите за борба с климатичните промени, "ще унищожи изцяло американската икономика". "Това просто е най-лудият план", който някога е бил предлаган, добави Тръмп.

Той каза, че предложенията на кандидати за първичните избори на Демократическата партия за всеобщо здравеопазване ще доведат до "колосално повишаване на данъците".

Президентът защити постиженията си до момента, изтъквайки доброто състояние на американската икономика, наложените на Китай мита и припомни, че е напът да получи финансиране за своята "стена" по границата с Мексико.

Обръщението му, продължило над два часа, беше едно от най-дългите, които Тръмп е правил, откакто обяви кандидатурата си за президент през 2015 г., пише БТА

Тръмп обаче не засегна нито веднъж една от най-горещите теми в САЩ от тази седмица, а именно изслушването в Конгреса на неговия бивш адвокат и довереник Майкъл Коен, който го нарече в сряда "лъжец", "измамник" и "расист". За другото голямо събитие от седмицата, срещата на върха със севернокорейския лидер Ким Чен Ун, той я определи като "много продуктивна".

"От време на време трябва да се ходи", а не да се тича, каза той, коментирайки защо преговорите са приключили преждевременно, без обща декларация. Предложението на Ким "не ми изглеждаше приемливо", каза президентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
2
 
! Отговори
Рецептата преди 5 години
*** - Тръмп - Пен, плюс Орбан!
131
4
 
27
 
! Отговори
Бастун преди 5 години
До Пенсионер Виж сега , капитализъм има и на много други места. Това Хаити , Бангладеш , Индия , повечето от африканските държави са все капиталистически. Ама там има нещо липса на "Хубави къщи , огромни коли , пазара пълен с плодове и зеленчуци от цял свят". Що така бе Миме? Нали капитализъм , това онова. Не си прави труда да отговаряш - с такова мислене просто няма смисъл.
130
25
 
10
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
Бях на 15-16 когато ми попадна една рекламна диплянка от Сан Диего. Хубави къщи , огромни коли , пазара пълен с плодове и зеленчуци от цял свят. Гледах как родителите ми есента се редиха с чували на опашка да си купят чушки за зимнина. Случи се да прочета и две книги от ам. автори. Бяла и черна Америка и Многоетажна Америка.И се запитах защо у нас е така.Отговора беше много ***. Защото сме социализъм.Това оформи мирогледа ми за винаги.
129
13
 
4
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Единствените които изпуквате обаче сте в Българиа и то по всички статистики.
128
22
 
10
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
До Х 127 Ех да бях роб в Америка. Хубава къща и кола за няколко заплати.Свобода да живееш така както можеш.Жалко че съм пенсионер .За младите вратите са отворени , а не заключени граници.Жалко за баща ми. Почина на 56 и не можа да се порадва на демокрацията.А България е една прекрасна страна.Много я обичам за разлика от президента.
127
3
 
19
 
! Отговори
Бастун преди 5 години
До Моше 123ХАХАХАХА ***. Израел съществува само и единствено от добрата воля на няколко други държави. В тоя безводен камънак , ще изпукате сами от глад без да е необходима външна намеса.
126
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 137 интересно и аз че и всичките ми познати с леви убеждения бихме се съгласили с теб.Но едно не разбираш САЩ не е Германия.Сащ е държава на див безконтролен капитализъм който смазва свободата точно както комунизма в името на парите.А Германия е капиталистическа но и социална държава.Този социален елемент в САЩ никога не го е имало.Пък сега Германия върви и към един по-висш строй който да засили пряката демокрация и да я комбинира с нещо като полупазарна икономика.
125
16
 
13
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Точно така , социализмът и комунизмът нямат бъдеще ! Някои българи се заблуждават ,че през комунизма ги лекуваха безплатно ,а сега си плащат защото е капиталистически строй ! В грешка сте , плащате си лечението въпреки че сте здравно осигурени ,но не заради капиталистическия строй ,а заради алчността на българските политици ,лекари и прочие ! Аз също живея в капиталистическа страна ,но не плащам за лечение ,не плащам дори когато се лекувам в частни болници , всичко поема здравната каса !
124
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко пари и едно рамо от "социалистите" на избори обаче,се приемат.
123
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да но американската мечта се провали ,а социализма го задушиха да има американска мечта.Тоест май май иде социализма .
122
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
браво
121
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е Тръмп в тая перспектива.Хитлер наопаки това е евреиския фюрер който сега официално ще подреди расите по иерархия според дохода защото така евреиските му господари ще са на върха.Нали е голям нацист не ще българи, мексиканци, африканци, но за евреите и дума не обелва ще бе путриоте еврейски.И тоя ми говори за лудост предателски плъх.Даже социалистите са по-добри сравнени с него.А кой ще управлява ще реши народа не Тръмп.Пък ако има друго мнение ще яде бой много здраво там.
120
7
 
8
 
! Отговори
Да допълня... преди 5 години
До Анонимен 55 Алооо , Америка никога не е имала колонии. Идват , бият , насаждат демокрация и си заминават.
119
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ са хитлеристки райх наопаки там висшата раса са евреите всичко друго е нисша раса и единствения път мъм гражданство или по-нормална работа от мияч на чинии е брак с евреин.Има и нелегална опция пак брак но с мафиот защото мафията има второто по сила адвокатско лоби след евреите.Това ли да ми е мечта да съм нисша раса в еврейски райх и кандидат за концлагер нещо не ми се мечтае за това.Обаче най- гадното е че еврейте и мафията са превърнали в роби самите американци в държавата им де.
118
2
 
13
 
! Отговори
Ж. Ж. преди 5 години
Аз вярвах, вече зная и се убедих, че СДС убиха всякакви мечти български... Моята я сбъдна но уви, оказа се холандска...
117
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и то преди 17 години не сега и отговора е защото си българка а те тук имат много лоша репутация.Понеже по професия е фармацевт разпитала другите там как може това да го работи и и казали само ако имаш социален номер и и казали това е от висшите професии и дори повечето американци нямат достъп до тях.И като питала кой тогава има и казали директно евреите ако си женена за евреин ако ще от Африка да идваш може от първия ден и адвокат да си и с гражданство.Еи за това не дразнят американските ***
116
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 127 напълно прав си няма американска мечта поне от 30 години и не не говоря на изуст имах там много роднини в това число и майка ми и те са ми разказвали защото се махнаха отдавна от там.Защото отидоха с идеята за такава мечта и се оказа измама.Оказа се че това е полицейска ксенофобска държава в която те арестуват защото пиеш бира пред къщата си взимат ти децата защото си ги оставил сами да те чакат в колата пред магазина и за капак като ги пита една моя позната защо не я вземат на работа
115
5
 
27
 
! Отговори
Х преди 5 години
Америка е един кошмар за американците, за какви мечти говори този? Слез на земята бре! Еврейските банкери си имат частна държава и един народ роби! Имат си частна валута-долар! И федерален резерв-пак техен! Имат си над 9 милиона бездомни ! Имат си концлагери! Здравеопазване и пенсионна система не са уредени! Образованието е под всякаква критика! А наздраве! Дръжте си мечтата при вас, на нас такава не ни е нужна!
114
5
 
7
 
! Отговори
Моше преди 5 години
И не само това все по-малко работещи изхранват все повече емигранти както и хората в самите бивши колонии.Което доведе до катастрофален спад в раждаемостта подкрепен от необходимостта жените да работят а жената работник деца не ражда.Светът е пред пълен демографско икономически колапс за което способстваха нищоправещите арабски държави Латинска Америка и крадците от Китай.
113
5
 
6
 
! Отговори
Моше преди 5 години
С разпадането на колониалната система се предполагаше че страните в Африка и Азия ще станат богати и ще станат пазар за много европейски и американски стоки.Ама не те само се плодят не купуват щото са бедни а чакат на помощи което доведе до непродаваемост на много европейски продукти поради стеснение на пазарите от там фалити закриване на производства и безработица в следствие на което маса от недоволни хора.