Вярваме в американската мечта, не в социалистическия кошмар!

Тръмп: САЩ никога няма да бъдат социалистическа страна
3 мар 2019 08:36, Елка Василева
228
Вярваме в американската мечта, не в социалистическия кошмар!
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп изнесе реч на голяма годишна среща на консерватори, в която изрази увереност, че социалистическият уклон на демократите ще доведе до преизбирането му на президентския пост през 2020 г., съобщи Франс прес.

Милиардерът бе посрещнат с бурни одобрителни възгласи и аплодисменти на подиума на Конференцията за консервативно политическо действие (CPAC) в предградие на столицата Вашингтон.

"Бъдещето не принадлежи на тези, които вярват в социализма. То принадлежи на тези, които вярват в свободата. . . Съединените щати никога няма да бъдат социалистическа страна", заяви президентът.

"Ние вярваме в американската мечта, а не в социалистическия кошмар", каза Тръмп и изрази задоволство, че социализмът е на мода сред кандидатите на Демократическата партия за президент, тъй като това, по думите му, увеличава шансовете му да бъде преизбран през 2020 г.

Според него "Зеленият нов курс" (Green New Deal), проект на демократите за борба с климатичните промени, "ще унищожи изцяло американската икономика". "Това просто е най-лудият план", който някога е бил предлаган, добави Тръмп.

Той каза, че предложенията на кандидати за първичните избори на Демократическата партия за всеобщо здравеопазване ще доведат до "колосално повишаване на данъците".

Президентът защити постиженията си до момента, изтъквайки доброто състояние на американската икономика, наложените на Китай мита и припомни, че е напът да получи финансиране за своята "стена" по границата с Мексико.

Обръщението му, продължило над два часа, беше едно от най-дългите, които Тръмп е правил, откакто обяви кандидатурата си за президент през 2015 г., пише БТА

Тръмп обаче не засегна нито веднъж една от най-горещите теми в САЩ от тази седмица, а именно изслушването в Конгреса на неговия бивш адвокат и довереник Майкъл Коен, който го нарече в сряда "лъжец", "измамник" и "расист". За другото голямо събитие от седмицата, срещата на върха със севернокорейския лидер Ким Чен Ун, той я определи като "много продуктивна".

"От време на време трябва да се ходи", а не да се тича, каза той, коментирайки защо преговорите са приключили преждевременно, без обща декларация. Предложението на Ким "не ми изглеждаше приемливо", каза президентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХристоПроблемите се изострят със загубата на влияние като суперсила.И ти ли си от тия, дето вярват, че САЩ са загубили влияние? Много Раша туей гледаш... 2000 американски войници държат половен Сирия и никой не смее да мине на изток от Ефрат. Чакат ги да си тръгнат и тогава.
111
12
 
5
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Единствената държава в Света способна на самостоятелно съществуване и възпиране на който и да е враг това е Израел.Няма друга такава държава която да и съперничи дори и Сащ.
110
5
 
5
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Левите в америка са като всички леви по Света взимат от белия да дадат на черния който не работи и се размножава в геометрична прогресия.Сиреч дайте да дадем само че накрая няма да има кой да храни черния щото бели няма да са останали.Решението е едно на всеки неработещ му се отнема гражданството и шут в за.ника!
109
2
 
7
 
! Отговори
Пенчо преди 5 години
До Victimized: Социализма на американските "леви демократи" няма нищо общо с понятието "социализъм" , както го разбирахме ние. Американския "социализм" не третира изобщо въпроса за собственоста. "Фокуса" на американския "социализм" е разпределението на данъците така, че за сметка на работещите да се осигури издържка на огромна група маргинали, потенциални гласоподаватели за демократите. Този "фокус" да ви напомня за нещо?
108
4
 
12
 
! Отговори
нато преди 5 години
Няма по корумпирана страна от Америка.Там стотина човека владеят 96% ОТ НАЦИОНАЛНОТО БОГАТСТВО НА СТРАНАТА.ТОВА ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ Е.ТОВА Е НАЙ ПОЛИЦЕЙСКАТА ДЪРЖАВА И СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА ИНФОРМАЦИЯ СА НАЙ КОРУМПИРАНИ--ТОВА ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ Е.АМЕРИКА СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ВОДИ 37 ЛОКАЛНИ ВОЙНИ В ОСНОВАТА НА КОИТО ЛЕЖАТ ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ.ОСОБЕНО АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЕННИ---КЪДЕТО Е ВОЙНАТА ТАМ Е КОРУПЦИЯТА.АМЕРИКА С ВСЕКИ ИЗМИНАТ ДЕН ГУБИ ВЛИЯНИЕ И СЛЕД 5-6 ГОДИНИ ЩЕ Е НА БУНИЩЕТО.
107
1
 
7
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Ако следваме логиката на ставащото по света,бъдещето ще бъде не на капитализма, социализма и комунизма,а на първобитно -общинния строй.Разбира се ,ако има оцеляли хора!?
106
4
 
16
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
ами няма разбира се, как евреите тогава ще си печатат безнаказано във федералния резерв хамериканската едноока хартийка... а най-добре е да измрете всички хамериканоидни паплачи...
105
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупави идеологически клишета. Ами ако на следващите избори народа избере Бърни Сандерс? Американската мечта умря преди повече от 30г. и това се признава от много американци и има стотици книги и статии по този въпрос. Да вярваш днес в нея е все едно да вярваш във второто пришествие на Исус Христос. Ако днес един от милион успее в САЩ това става повод за медийна пропаганда, но когато останалите не успеят това не е не интересува никого.
104
5
 
7
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
Бай Дончо питай милионите гладни американци,които преживяват с купони-те във какво вярват.
103
1
 
16
 
! Отговори
Ивелин преди 5 години
И не забравяте какво е казал старият индиански вожд: "Много внимавайте с мигрантите"
102
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гади ми се от руските комунистически заплати.искам заплатата да ми е американска,точка!
101
1
 
12
 
! Отговори
Христо преди 5 години
Никога не казвай никога. Проблемите се изострят със загубата на влияние като суперсила. В един момент държавата няма да може да реши вътрешните си проблеми и ще застане срещу своите граждани. Те обаче не са свикнали с лишения и поради това не се знае какъв ще е краят на тази приказка
100
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЯРВАМ В АМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА КОЛКО И НЕ СБЪДВАЩО ДА ЗВУЧИ,НО С НОВАТА КОАЛИЦИЯ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ!
99
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ никога няма да бъдат социалистическа страна--значи разпада е в кърпа вързан !
98
8
 
10
 
! Отговори
ВЕГАН преди 5 години
Аз съм комунист и съм горд червен смукач обичам далапам руски чушки,моркови,краставици,тиквички,син домат,банан.........до лудост!!!!!
97
10
 
22
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
"САЩ никога няма да бъдат социалистическа страна,"Напротив, САЩ са страната с най-големи социални харчове в света.Огромна армия, огромна администрация, над 25 секретни служби с безброй персонал отчетен и не се знае колко още съдружници на черно. Огромна полиция/милитаризирана при това/, пожарна и така на татък. Огромни държавни поръчки за военно промишления комплекс и не само, които се плащат от данъкоплатеца. Спасяване на банки в огромни размери, също от данъци. Да продължавам ли?
96
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американската мечта е за хора с празна глава!
95
7
 
5
 
! Отговори
Дончу преди 5 години
Амекаринист,колониалист индианоубиист,на чужда територия настанис,цял свят изнудист,за да живееш като капиталист за сметка на другист.
94
11
 
9
 
! Отговори
Василев преди 5 години
САЩ никога няма да бъдат социалистическа страна, но затова пък винаги ще финансират социалистическите революции и контрареволюции в света, защото това ги прави по-могъщи!!!Добър ден селяни прости!Велики и всемогъщи са англосаксонските корпорации и банки!Агент Заки Шоли!ЦРУ!!!
93
2
 
10
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Естествено, социализма предложен от Оказио Кортез е абсолютна гавра. Той е съобразен с измамната нагласа, че въглеродния диоксид е причината за глобалните промени, и иска да спре самолетите от летене, както да дава пари на хора които НЕ ЖЕЛАЯТ да работят.И ще струва на САЩ към 99 трилиона, близо 5 пъти националния им дълг.Лесно е да бориш социализма, когато "социалистите" демократи са нищо повече от *** със образование в социалните науки. Такива си ги избират, то други почти няма.....