Вярваме в американската мечта, не в социалистическия кошмар!

Тръмп: САЩ никога няма да бъдат социалистическа страна
3 мар 2019 08:36, Елка Василева
228
Вярваме в американската мечта, не в социалистическия кошмар!
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп изнесе реч на голяма годишна среща на консерватори, в която изрази увереност, че социалистическият уклон на демократите ще доведе до преизбирането му на президентския пост през 2020 г., съобщи Франс прес.

Милиардерът бе посрещнат с бурни одобрителни възгласи и аплодисменти на подиума на Конференцията за консервативно политическо действие (CPAC) в предградие на столицата Вашингтон.

"Бъдещето не принадлежи на тези, които вярват в социализма. То принадлежи на тези, които вярват в свободата. . . Съединените щати никога няма да бъдат социалистическа страна", заяви президентът.

"Ние вярваме в американската мечта, а не в социалистическия кошмар", каза Тръмп и изрази задоволство, че социализмът е на мода сред кандидатите на Демократическата партия за президент, тъй като това, по думите му, увеличава шансовете му да бъде преизбран през 2020 г.

Според него "Зеленият нов курс" (Green New Deal), проект на демократите за борба с климатичните промени, "ще унищожи изцяло американската икономика". "Това просто е най-лудият план", който някога е бил предлаган, добави Тръмп.

Той каза, че предложенията на кандидати за първичните избори на Демократическата партия за всеобщо здравеопазване ще доведат до "колосално повишаване на данъците".

Президентът защити постиженията си до момента, изтъквайки доброто състояние на американската икономика, наложените на Китай мита и припомни, че е напът да получи финансиране за своята "стена" по границата с Мексико.

Обръщението му, продължило над два часа, беше едно от най-дългите, които Тръмп е правил, откакто обяви кандидатурата си за президент през 2015 г., пише БТА

Тръмп обаче не засегна нито веднъж една от най-горещите теми в САЩ от тази седмица, а именно изслушването в Конгреса на неговия бивш адвокат и довереник Майкъл Коен, който го нарече в сряда "лъжец", "измамник" и "расист". За другото голямо събитие от седмицата, срещата на върха със севернокорейския лидер Ким Чен Ун, той я определи като "много продуктивна".

"От време на време трябва да се ходи", а не да се тича, каза той, коментирайки защо преговорите са приключили преждевременно, без обща декларация. Предложението на Ким "не ми изглеждаше приемливо", каза президентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
17
 
11
 
! Отговори
Браво, Тръмп! преди 5 години
"Вярваме в американската мечта, не в социалистическия кошмар!"Видяхме Източния блок 1945-1989.Видяхме РФ как се лута във "военни завоевания" и търсене на топли морета.Виждаме СК, Куба, Венецуела как не могат да се откъснат от хватката на Русия.Господ бе с нас , че станахме член на ЕС.
91
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунист бандит,терорист,гладен не наситен кокошкартъртей,айдук до кръвта на мозъка си,лентяй,завистник,убиец,сутрин мразещ себе си следобед другите,психичноболен,клептоман,демон....*** за претопяване
90
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ЛЮЛКА СЪВСЕМ СКОРО ЩЕ СПРЕ ДА СЕ ЛЮЛЯ.
89
7
 
8
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Прочетете показанията на М.Коен пред конгреса и ще разберете какъв тип не желае социализъм в Америка.Социализъм в САЩ е крачка в посока спасение на земята като люлка на човечеството.
88
4
 
3
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Гои от целият свят запомнете това име Римон 20!Да ви е за урок ГОИ!
87
2
 
4
 
! Отговори
Моше до гоите преди 5 години
Чайна майна малко фън шуи и мързеливият западен девил вика сега с тея ще бием американците да ама не.Французите мислят така Ама затова и французите са гои държава престанала да съществува след френската революция(първата комунистическа) с малък проблясък при корсиканеца Наполеон
86
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой виждал ли е нещо произведено в САЩ? САЩ са посредникът, който взема комисионата и рекета от търговията със стоки, произведени в Китай, Виетнам, а скоро и в Северна Корея.
85
3
 
4
 
! Отговори
Дечо преди 5 години
До анонимен:Да кажеш, че Китай е по капиталистически от САЩ, е като да твърдиш че САЩ са по-големи комунисти от КНДР! Нека не дрънкаме глупости, а да гледаме по реално на нещата. Нали уж сме по свободни и просветени от преди?
84
7
 
4
 
! Отговори
Моше преди 5 години
В китай раждамостта пада замърсяването нараства а жени няма когато имаше ограничение над раждаемостта при женски плод се правеше често аборт та сега жени нямат раждаемост нямат а само пенсионери.Рускините няма да им свършат работа те бегат на запад.А и да му мислят руските пи.ници!Сега разбрахте ли защо всички вие сте ГОИ?!
83
5
 
5
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Китай печелеше защото бе голям пазар на който всеки иска да продава както и много голяма и евтина работна ръка.Но те бяха така направили нещата та да крадат технологии.Това време обаче свърши те нямат територия за толкова голямо разширение единствените им възможности са Либенсраум към Русия което ще доведе до ядрена война а до тях са и Индия пак ядрена държава.С Китай е Свършено.
82
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова и изказванията ти са в стил бай Тошо. Вие си вярвайте, а пък ние богатите ще ви скубем постоянно. Всеки ден ще ви намаляват правата и възможностите за прогрес, но винаги можем да ви измислим нещо ново. И на теб ти лепнаха "руска връзка", защото не щеш шитхоловци, но вече няма толкова ресурси по Земята, че да растете постоянно. Нищо не казваш за 22 трилиона външен дълг. Явно социалистическите страни са виновни за банковото ограбване.
81
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БВП на глава от населението, 2018:САЩ 65000 USDEC 38000 USDКитай 10000 USDТолкова за великата китайска икономика.Излиза, че 1 американец произвежда почти 2х повече от един европеец и 6,5х повече от един китаец.
80
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ са втората икономика, но скоро ще паднат много надолу, краят на долара наближава.
79
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От тъмните векове след Иван Асен 2 досега, социализма беше единствения светъл период за България. Показа какво е да имаш собствена държава, наука и технологии и самочувствие и патриотизъм. За съжаление предателството винаги е било в повече у нас и сега се вижда колко усърдни са назначените предатели, но разплата ще има, ще дойде видовден.
78
6
 
5
 
! Отговори
V преди 5 години
САЩ дълги години бяха най социалистическата страна в света. Като се бъркат в работите на другите пречат на свободния пазар в полза на американски фирми . Така свободен пазар ще има само в Китай и останалите ще фалират . Зелените технологии излизат по евтино ,а не по скъпо . А първоначалната инвестиция не е задължително да я поема народа . Просто не трябва да се прекършват хората с идеи .Не трябва да ги има ЕС и нато и всичко ще се нареди .Катозяло аз вярват в Китай .Режимите на сащ не се интерис
77
7
 
6
 
! Отговори
Моше преди 5 години
През соца не пускаха щото знаеха че никой не ще соц и държавата ще колабира както и стана.Е Китай е същото богатите партиини лидери купуват в Монако а бедните китайци живеят по 60 години.
76
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много лесно беше 45 години да залъгват света с американската мечта. Малко музичка и филми, цигари кент и бонбонки тик-так.
75
5
 
7
 
! Отговори
Дечо преди 5 години
Вярвам във велик социалистически Китай, заюото виждам резултатите! Американската мечта вече е само във филмите.
74
5
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
с подобни думи срещу социализма тръмп директно си подписа втори мандатколкото и да не е харесван той пак щв застане на президентския пост само защото опозицията няма подходяща алтернатива (нещо като у нас)антисоциалистическото му говорене ще се засили за да повдигне рейтинг и укрепи втори мандат,получава се така че демократите сами ще се закопаят
73
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всички стоки в САЩ пише: Направено в Народна република Китай. Вервайте!