Вашингтон ни праща Мустафа за посланик

Дипломатката говори девет езика, сред тях арабски, руски, хинди и фарси
270
Вашингтон ни праща Мустафа за посланик
Снимка: Reuters, архив

Херо Мустафа от Калифорния е назначена за извънреден и пълномощен посланик в България, съобщи пресслужбата на Белия дом, цитирана от "Фокус".

Херо Мустафа е кариерен дипломат, в момента е заместник-началник на мисията на посолството на САЩ в Лисабон, Португалия. Преди това тя е била съветник в посолството на САЩ в Ню Делхи, Индия.

Във Вашингтон е била съветник в офиса на вицепрезидента в Белия дом, заместник-директор на Службата за Афганистан в Държавния департамент и ръководител на кабинета на специалния помощник на държавния секретар по политическите въпроси.

Тя също така работила като директор в Съвета за национална сигурност.

Мустафа е родена в град Ербил, Ирак и произхожда от кюрдско семейство. Две години от детството си прекарва в лагер за бежанци. През 1976 г. семейството й получава право на убежище в САЩ.

Тя е завършила бакалавърска степен от Университета в Джорджтаун и е завършила магистърска степен от Принстънския университет.

Тя е носител на наградата Матилда У. Синклер за отлични постижения в чуждите езици.

Според информацията Мустафа говори девет езика, включително арабски, руски, хинди и фарси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
2
 
20
 
! Отговори
Стою преди 4 години
" По делата им ще ги познаете" Какво да очакваме от САЩ , като те категорично ни показват отношението си.А какво друго да очакваме , след като себе си не уважаваме, демонстрираме липса на достойнство и пр.Никой не ни взема насериозно , сами се окарикатуряване с подмазвачество и неуспехи на всички нива.В Европа сме последни във всички сфери на развитие. Толкова жалки не сме били никога.Трагедия....
174
5
 
12
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
До А2 И какво значение има това?Тази кюрдска женица е назначена за посланик.У нас ще и трябва само руския ,евентуално.Познавам десетки българи ,които говорят по няколко европейски езика и не блестят с никакви други качества.Явно краварите не ни броят за живи.Въпреки че Тиквата е готов да им плати 3 милиарда за стари самолети ,а всяка година близо 1.5 милиарда изтичат от страната ни към САЩ заради скапаните Марици.
173
9
 
11
 
! Отговори
А 2 преди 4 години
Пичове, жената е с 9 (девет) езика ! Както и да го гледаме - жена с девет езика е сериозна работа !
172
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свършиха ли типичните WASP хамериканци, та пращат хора от маалата
171
1
 
10
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 4 години
До ссСлавянин не значи роб а словенин. Човек на словото. Германците пък славяните като ги наричат немци, неми ли са? Вие турците българите като ви наричат п о *** ци, и вярата ви по *** ска, вие миш ки ли сте?
170
2
 
2
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До Krom 184 - не ти ли се изясни жалка червеногъза м.аймуно, че колкото и да се напъваш с олигофре.ниите си, пишейки под никовете на всичките си "опоненти" винаги ще си останеш същия жалък, нищожен и комплексиран бездарник? Нисък коефициент на интелигентност, бездарност, изявени комплекси - тежка ти е кармата приятел. От вчера ти казвам, много си зле! Хайде, остани си със здраве и продължавай да шумкарстваш на "тихия фронт". Ако това те прави по значим в собствените ти очи? Но се съмнявам.
169
4
 
12
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
Американците венаги са били скарани с географията. Пак са объркали къде се намираме и са пропуснали отгоре на всичко сводките че тук мигранти не пускаме. Посланичката ще има да се чуди къде са бежанците които трябваше да са вече тук :)))Но то с бай Тръмпчо е така, той много-много не обича да чете и да се съобразява! Засега успява да я кара през просото, само дето не еясно докога и ще забуксува. Ей ги вече и Турция кривнаха, а сега с посланик от Кюрдистан, няма да са много хепи!
168
10
 
19
 
! Отговори
биджи преди 4 години
Вече планът добива яясни очертания.Мюсли-траверсата ще подготви Родопите за сдаване към Турция и подпалване на региона.Ние стандартно ще чакаме някой да се застъпи за нас и отново лицемерно ще кажем пак "братушки"......
167
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не ни изпратиха индийката НикХейли- много умнани любезна дама.ЗаХеро,няма снимка,няма подвизи,майидва изпаднала от борда.Добре е,всепак промяна.Предишния кравар не сетърпеше.Приказваше на планетянски ипривикваше бецин на кърпето.Тая можеда изкара цял мандат,щото докат влезев час,само да не сгафи,което е малко вероятно.
166
21
 
5
 
! Отговори
сс преди 4 години
до тези който спорят кой е славянин и кой не ами вижте какво значи на латиснки "славян" означава "роб" и римляните са наричали така поробените от римската империя народи. така че като се определяте славяни значи се определяте роби а дали всички роби са били от един етнически произход, надали...
165
1
 
12
 
! Отговори
сс преди 4 години
а ние трябва да изпратим в сащ за посланник дърдорещата тиква или асансьора с уши все с такова индиянско име
164
1
 
12
 
! Отговори
Krom преди 4 години
Вече ще се казвам Мустафа и ще се обрежа пред американското посолство.
163
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нейно превъзходителство посланик Херо Муси Пуси. Е баси майтапа! Явно в очите на янките сме част от Близкия изток, а не от Европа.
162
15
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
А пък американците вече се качиха на Марс и си направиха колония там. Гледах го по телевизията и сега путинофилите са много ядосани
161
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А посмейте сега да не приемате бежанци туристи. Само гък кажете и ще видите Мустафа в действие. Че е и бездетна , Ей сега ни го туриха.
160
12
 
5
 
! Отговори
Krom преди 4 години
Какво не ти харесва бе каскет омачкан? Пиян руски мужик ли очакваше? Друго си е Мустафа от Калифорния.
159
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЯвно,много ни "уважават",щом са ни изпратили Мустафа за посланик.какво не ти харесва бе каскет омачкан? Пиян руски мужик ли очакваше?
158
0
 
1
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 185Ами казва се Харджит Сингх Саджан.Но почти съм убеден, че ти го знаеш.Така че отговарям на риторичен въпрос.Само отговарям.
157
0
 
7
 
! Отговори
Krom преди 4 години
Организирам митинг за тържествено посрещане на посланик Мустафа първо в София после и в страната. Да развеем звездните знамена и да станем всички американци. Хип хип юраййй.
156
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно,много ни "уважават",щом са ни изпратили Мустафа за посланик.