Сан Франциско забранява продажбата на електронни цигари

Подобна мярка се въвежда за пръв път в американски град
26 юни 2019 13:44, Елка Василева
8
Сан Франциско забранява продажбата на електронни цигари
Снимка: архив, Reuters

Градският съвет на Сан Франциско гласува временно да бъде забранена продажбата на електронни цигари. Подобна мярка се въвежда за пръв път в американски град, предаде ДПА.

Забраната гласи, че "в Сан Франциско никой няма да има право да продава или дистрибутира електронни цигари на никого", освен ако продуктът е проверен и одобрен от Управлението за контрол над храните и лекарствата (УКХЛ) на САЩ.

По-рано този месец УКХЛ издаде директива, според която производителите на електронни цигари трябва да кандидатстват за одобрение, преди да започнат да продават продуктите си.

Защитниците на забраната изтъкват растящия брой потребители на електронни цигари сред пълнолетното население, особено привлечени от продуктите с различни аромати.

Производителите отвръщат, че електронните цигари имат за цел да намалят вредите от тютюнопушенето и че целевата им група са пушачите, които искат да откажат пушенето.

Забраната влиза в сила 30 дни след подписването й от кмета на града, но се очаква да започне да действа в пълна степен след около половин година, пише БТА.

 


8
Още от САЩ
Шефът на протокола на Тръмп напусна заради разследване
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да ви кажа за истинските цигари.На 61г. съм. Пуша от 6ти клас, с една година прекъсване, не успях. Нямам оплаквания от сърце, кръвното ми играе между 120/125 на 80/85. Единственото ми оплакване е че нямам ерекция като преди, 24/7. Но жена ми е по-доволна, а докторът каза че е нормално за възрастта.Електронната цигара според мен е като да любиш жена през стъкло. Никога не съм опитвал.
6
0
 
1
 
! Отговори
От първи ред преди 3 седмици
Боя на лобистите се развихря!
5
4
 
7
 
! Отговори
Коце кмета преди 3 седмици
Сан Франциско - бастион на либерастията! Правете обратното на тях и няма да сбъркате!
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За пръв път виждам някой да превежда FDA като "УКХЛ" :D Големи езиковеди се навъдиха в тоя сайт, остава да научат и къде се слагат запетайки.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Голяма новина или друго яче казано имаме новина .
2
5
 
12
 
! Отговори
Не! преди 3 седмици
"а също така 18-годишни момичета да се снимат в екзотични филми, показващи най-големите подробности при полов акт"

Верно ли? Ти да видиш, в блиц ли го прочете?
1
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За сметка на това градския съвет на Сан Франциско е разрешил марихуаната, а също така 18-годишни момичета да се снимат в екзотични филми, показващи най-големите подробности при полов акт.
Какво лицемерие?