CNN за атаката над НАП: Цяла една нация бе хакната

Смущаващо е, че това не е първият теч на данни в България
Обновена: 22 юли 2019 07:40 | 21 юли 2019 19:50,
150
CNN за атаката над НАП: Цяла една нация бе хакната
Снимка: Pixabay

Скандалът с изтичането на данни от НАП достигна и до медиите отвъд Океана. "Цяла една нация беше хакната" - с това заглавие се появи статия в сайта на американската телевизия CNN, пише Bulgaria ON AIR.

В статията се допълва, че в страна с население от 7 млн. души, мащабът на тази хакерска атака на практика означава, че всеки работещ човек е бил засегнат. И подчертават, че атаката е извънредна, но не е уникална.

"Смущаващ е фактът, че това не е първият пробив в българска държавна институция", пише още изданието.

Авторите припомнят пробива в търговския регистър отпреди година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
8
 
! Отговори
Привет от Албания преди 4 години
Аааа не ме бъркай с *** от Германия.Той е безнадежден случай.Хахаха.Поздрави.
34
7
 
29
 
! Отговори
Писна ми преди 4 години
КБ ограбена - нищо! Шведи убиват и изнасилват - нищо! Дете готви бомбен атентат в Пловдив - нищо! Самолети за 2 милиарда без ДДС и мито - нищо! НАП - хакната от малко боклуче - пак нищо! Е писна ми! Завеждам дело срещу НАП, че не ми е опазила данните в Страсбург. Ако спечеля си покривам кредита а с остатъка наемам адвокаъи и осъждам малкото боклуче, че ми е извадило данните наяве! !!!!!
33
2
 
34
 
! Отговори
Иронично преди 4 години
Моого дълга статия, отнема време да се прочете и вникне в съдържанието и. Няма слисъл от дълги коментари, по важното е, ще можем ли ние Българите да осъдим правителството и ще престанем ли да пренебрегваме 99% корупция в 7 милионна България.
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До "привет" от Албания! сменил си си ника? преди беше "привет от Германия" Но пак си пишеш глупости де! -:) ***
31
1
 
29
 
! Отговори
пецата преди 4 години
какъв скандал може да има, скандал се получава когато има 2 заинтересовани страни с равни права, тука няма скандал защото са нарушени интересите на обикновените хора а те имат правото да нямат права, единственото решение е изборите където отново ще дойдат други и още 10 години ще ни бръснат и така до края на света
30
1
 
30
 
! Отговори
хах преди 4 години
Вие нали не си мислите, че това е прецедент. Прецедент е, че медиите научават за това и то защото са пратени писма лично до пощите им. Когато го няма у фейса или на пощата медиите не знаят за случилото се.
29
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Овцете спят, няма оставки, няма притести, няма нищо ... държавата е тръгнала понанадолнището и няма спиране. Положението е Сомалия, даже и по-зле тях поне още не са ги хакнали.
28
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе какво да кажа?Аз мисля че са хакнали всички, хакнали са ни и това е.Ама май хакнаха и изборните списъци тоя пътСега май се вижда ясно,че вече не сме 6 милиона и половина,както ни уверяват проверяващите изборните бюлетинивижда се, че населението населяващо територията не надвишава 5 милиона и сто хиляди.Назрява скандал.
27
2
 
27
 
! Отговори
Привет от Албания преди 4 години
Виж номер 23 как ги е описал...Напълно съм съгласен с него.Бездарници,безхаберници,циркаджий и палячовци,хора които с арогантност и гьон-суратлък са се домогнали до добре платени държавни службици и заплати. Хора които не ги интересува нищо друго освен собственото им оцеляване в хранителната верига.Всеки тарикат желае живот без стрес и грижи на гърба на ББ.Това е.Само,че... бабузуна свършва.
26
1
 
33
 
! Отговори
тиква преди 4 години
онзи ден беше споменато и в английско радио с насмешка лично го чухкак искаме да дойдат инвеститори у нас след като няма изградени реформирани синхронизирани реформирани институции гарантиращи право и сигурност ?не опира само до изградени магистрали които са на елементарно първостепенно ниво а и на ефективни институции които оперират на ниво страна от третия свят
25
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължавайте да се залъгвате, че нищо не е станало. Влязохме в световните новини със скандал в невероятни размери, но пуделчетата разправят, че всичко е ок. Какво му е ок, ако данните на 5млн работещи българи (т.е. всички) са изтекли и всеки ви има пълните данни. В най-лекия случай, съседите и колегите ще знаят колко са ви доходите и имотите, в най-лошия - ще теглят кредити или ще крадат имотите ви. Ама иначе проблеми няма. Що да не ни оберат като за последно, докато всички не станем клошари.
24
4
 
45
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Другарю Борисов,сетя ли се за Вас и позите Ви,се просълзявам!Сега след тая атака,освен за Вас се сещам и за Шенген Другарю Борисов,та представете си какъв РЕВ ме тресе...То нали преди може би 5 години казахте,че само един клозет трябва да се измаже на еди коя си граница и сме У Шенген?
23
37
 
4
 
! Отговори
Московские новости преди 4 години
Щом комунистите ревете, значи всичко е наред.
22
3
 
15
 
! Отговори
Пчеличката Мая преди 4 години
Да, но за сметка на това на никой не му пука. Поне хората това показват.
21
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не ви пука какво казва СиЕнЕн!Важното е, че управлението е "сабуилка" и цецо си има апратаменти с асансьори! Купуваме самолети на 5 пъти по-висока цена от завод, дето не е построен, ама плащаме веднага, понеже сме "партньори" и си купуваме "сигурност".А, това че измираме и се губим, и че цветни, михлюзи ни затриват.....кучета го яли. Нали драги ми КОЗЯЦИ!?
20
1
 
27
 
! Отговори
Бож. преди 4 години
"Партията" научи обществото,че начело може да бъдат слагани неграмотни копачи и козари,стига да имат дарба на махленски хитреци- затова бе назначена тройкаджиката от Правец (пардон- от Враца).
19
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тарикати, кариеристи, слагачи, келепирджии - такива са повечето хора в тази държава. Ето защо държавата няма как да е по-различна. Това не означава, че всички са такива. Но в науката, в частност социологията, има едно помятие - Критична Маса, т.е. 50+ процента. И те определят цялото!
18
3
 
49
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Тотална безхаберност и нечувана некадърност ! Оня ден за член на СЕМ назначиха една от Врачански филиал на някакъв университет с диплом 3,89 !!! Уникална шуробаджанащина...
17
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От десет години разправям на гербавите мажоретки, че Вожда ни срами по целия свят. Защо казвам "Вожда", защото без него няма ГЕРБ.
16
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кой му пука за данните, и без това всяка услуга изисква ЕГН, адрес и три имена. Само в тоалетната в МОЛ-а още не са ми искали ЕГН-то за да се изпикая. Важното е, че купихме самолети с по-екологичните двигатели, и с по-хуманните оръжия от обещаното.