Екстремизъм, агресия: Защо в САЩ има масови стрелби?

Поляризацията на обществото изостря проявите
5 авг 2019 22:44,
46


"В този кървав уикенд се забелязват две тенденции. Едното си е абсолютен екстремал, който е на расистка основа, повлиян от една докрина в САЩ, която е базирана екстремално на такива идеи", коментира експертът по международна сигурност Димитър Гърдев в "Денят ON AIR" двата инцидента през почивните дни в САЩ, при които загинаха 30 души.

По думите му целта на единия инцидент била деянието да бъде популяризирано чрез медиите. Другият - стрелба с огнестрелно оръжие в бар, пък е свързан с високото ниво на агресия в американското общество.

Още по темата

По думите на Гърдев не е случаен дебатът за режима за притежание на огнестрелно оръжие.

"Има различие в някои щати. Общо взето режимът е сведен до притежание, което е за защита на дома и лиценз за носене", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Според него екстремистките прояви в САЩ много са се изострили, когато се противопоставили двете крила на американското общество при дебатите на изборите за президент. 

Експертът коментира и напрежението в Ормузкия проток и Персийския залив, където през уикенда беше задържан втори кораб от революционната стража на Иран. Според него това ще задълбочи кризата. Съветът за сигурност на ООН трябвало да вземе всеобхватно решение за мореплаването в този район.

Гърдев коментира и нежеланието НАТО да интегрира закупената от Русия антиракетна система S400. Това според него няма да задълбочи проблема между Анкара и НАТО и Турция няма да бъде изключена от алианса.

"Турция е много важен партньор за алианса. Става дума за чисто отиграване на един много сериозен пазар на въоръжението от страна на САЩ", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На износителите на "демокрация" им пожелавам дълга, много дълга гражданска война !
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чуйте песните на Вили Токарев и какво значи да живееш в Америка: youtube/watch?v=6H6kbq_5joU , youtube/watch?v=jbijzl4Dvec
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Културата на насилието, култивирана в масовото съзнание, до това води
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ръст от 100% по времето на президента Тръмп в сравнение с масовите убийства по времето на Обама."Сиреч натрупваното от 20 години напрежение, гелосано и омалосвано с мантри за свела ***-феминист-цветна утопия достига критична точка. Тръмп няма нищо общо с това. А и "статистики" на всички им е ясно как се правят.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"колко милиона *** и роми имат много по-висок интелект от твоя"Вица на деня... Ти ромей на снимка и по новините ли си виждал само? Не всички ромеи са "лоши" в нормалния смисъл на думата, но острия интелект определено не им е силата. Виж в тарикатлъка на дребно са ненадминати.
33
0
 
1
 
! Отговори
Мухаха преди 4 години
До До 33Ето ти още нещо от Мухаха , дезунформирания . На страницата на nyc.gow/nypd има твърде интересна статистика за престъпленията не само в Харлем а за цял Ню Йорк . За теб няма да е проблем да го прочетеш с твоя перфектен английски . Обърни внимание на процентите престъпления извършени от индианци,азиатци,афроамериканци,бели, латиноси. Точно в този ред са описани.Да ти стане ясно от кой филм го знам това .А ако си прос и дори българския ти е труден , драсни тук един минус и млъквай.
32
0
 
6
 
! Отговори
убиха Кенеди - преди 4 години
Последният им президент, опитал да се опълчи на jewдейското иго и оттам тръгнаха надолу. 70-те са годините, в които лица с двойно гражданство се намъкват в различни властови структури в Щатите. Пак тогава се разпространяват контрацептивите, антидепресантите, почват първите ЛГБТ движения, семейството и психиката започват да се рушат. Америка е гигантско опитно поле за унищожение на расата ни. Жалко за хората.
31
1
 
6
 
! Отговори
.. преди 4 години
Гледайте множеството филми за опиоидната криза в САЩ.Масово ходят на психотерапевти, които от своя страна масово предписват хапчета.А, хапчетата, които се продават в САЩ, са си легализирани наркотици. При това, от най-тежките, съдържащи фентанил.Иначе, ако отворите американски статии за най-пристрастяващите субстанции, списъкът включва:хероин, кокаин, алкохол, никотин, метаамфетаминиА, съссем "случайно" пропускат фентанила, който е, всъщност, най-опасен. Защо?Защото е в лекарствата.
30
3
 
0
 
! Отговори
До 33 преди 4 години
Кратуно, това, че си дезинформиран и не знаеш чужди езици, че си изключително ограничен откъм интереси и желание да се информираш, не прави медиите отговорни! Харлем викаш! От кой филм го знаеш
29
1
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
От малки, още , в компютърните им игри-зомбита, стрелби, кръв, врагове с калашник, които трябва да се убиват.Пораснат малко-филми като тези за Рамбо, с безкрайно дългия пълнител, който стреля цял ден без да презарежда, или за някой супергерой, който сам спасява света, или за герой от войната , избил сам цели полкове.Е, какво да ги научиш тези? А като тръгнат на училище-дрога, проституция.А човек го оформят наследственост, среда и възпитание.Едно да не е в ред, всичко пропада.
28
2
 
8
 
! Отговори
Мухаха преди 4 години
Цялата работа е да им се прибере оръжието . На всички . Щото се задават едни времена в които ще има много недоволни от политиката на Краваристан и въоръжени недоволни означава много нападнати и гръмнати богаташи и управляващи.Пример- НИЩО не се казва и упорито се крият убийствата при грабежи и обири извършени от черното малцинство . Харлем не е имал дори седмица без убийства откакто съществува . А убийствата от латино гангстери. Ежедневие са . Но медиите мълчат . ЗАЩО?УБИЙЦИТЕ НЕ СА БЕЛИ.
27
0
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Пълната подкрепа на оръжейната промишленост и банковите институции от перчема, го държат все още на върха! Имаше много неуспешни опити от народа му,да се повлияе за носенето и употребата на огнестрелно оръжие, но неуспешно! Просто оръжейната промишленост и банките са най- силните и водещите в управлението на краварника.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато на нежелаещите да учат и да работят им се дават повече права отколкото на тези, които работят цял живот, за да хранят ония които не работят, се получва именно това.В един момент работещият осъзнава, че е роб в собствената си страна, заради която той пилее тонове пот, а от държавата получава само сметки, глоби данъци и безразличие, той, робът разбира, че не си струва да живее и го обзема чувството на справедлив гнея и желание ПОНЕ да отмъсти. Гняв на мравките се казва това и е СПРАВЕДЛИВ!
25
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Статистиката на масовите убийства в САЩ е безмилостна. Ръст от 100% по времето на президента Тръмп в сравнение с масовите убийства по времето на Обама. А сега ми докажете, че целенасочено насажданата омраза от Тръмп към всякакви демократи особено към тези с друг цвят на кожата е от полза за обществото и държавата.
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спираш нета, арестуваш всички които не са с властта и обвиняваш някоя територия раждаща алкохолици и нетежки жени из Азия
23
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С президент като Тръмп който постоянно насажда омраза в обществото и разрешеното от закона свободно носене на дълго оръжие в щатове като Тексас ще има множество такива масови убийства.
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото не са истинска държава с нация,а сбиртак,и престъпна корпорация,тези младежи,които стерлят са друсани от сутрин до вечер и за изтрещели от обстановката вътре и холивудските бози.
21
2
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Ех, аз пък си мислех, че като имат смъртна присъда и всичко би трябвало да им е наред! Хахаха
20
12
 
5
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
Ти от кой вид си бе, ганьовистанско недоразумение! Ариец си, нали! Но с анадолска кръв. Няма по-низшо и слабоумно създание от расиста! Защото те са първични и изпълнени с предразсъдъци, което ги прави слепи за обективността . Нали се сещаш колко милиона *** и роми имат много по-висок интелект от твоя, и съответно са много по-богати и щастливи, просто защото не се задушават от твоята расистка болест!
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 20Ти не си 15 и 15 мин, ти си 6 без 10.