В САЩ почитат паметта на жертвите на атентатите от 9/11

Ще има възпоменателни церемонии на местата на атаките
11 сеп 2019 07:44, Елка Василева
21
В САЩ почитат паметта на жертвите на атентатите от 9/11
Снимка: архив, Reuters

Американците си спомнят днес за жертвите на атентатите от 11 септември 2001 г. в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Възпоменание ще има на мястото, на което се издигаха кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк, сринати от похитени от терористи самолети.

Възпоменателна церемония ще има и в Пентагона, в който се вряза също похитен от терористите самолет. На тази церемония ще присъства президентът на САЩ Доналд Тръмп.

Вицепрезидентът Майк Пенс пък ще е на възпоменанието в Шанксвил в щата Пенсилвания, където се разби четвърти похитен от терористите самолет, който не успя да стигне до набелязаната от тях мишена заради бунт на пътниците на борда, пише БТА.

Възпоменателните церемонии са за близо 3000-те жертви на атентатите. Имената им ще бъдат прочетени на висок глас по време на церемонията в Ню Йорк. Церемониите включват и едноминутни мълчания и биене на камбани в момента на разбиването на похитените самолети и рухването на кулите близнаци на СТЦ.

Нов документален филм на канала НВО  ще помогне на децата да разберат какво точно се е случило на 11 септември преди 18 години. Филмът е на Ейми Шатц и ще бъде излъчен днес в 18 ч. източно американско време. Продукцията е озаглавена "Какво се случи на 11 септември".

Сутринта на 11 септември 2001 година 19 терористи от „Ал Кайда“ отвличат 4 пътнически самолета. Похитителите умишлено разбиват 2 от тях в 2-те кули-близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк, за по-малко от 2 часа кулите се сриват до основи. Терористите разбиват третия самолет в Пентагона в окръг Арлингтън, Вирджиния. Четвъртият самолет се разбива в открито поле в окръг Съмърсет, Пенсилвания, след като пътниците оказват съпротива, преди самолетът да достигне целта си във Вашингтон. По официална статистика броят на загиналите при атентатите е 2974 души, без 19-те терористи. Никой от пътниците в отвлечените самолети не оцелява. Основната част от жертвите са цивилни лица от 90 държави. Загиват също така и полицаи, пожарникари и други спасителни работници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
УНИЩОЖИХА НЕЩО ЗА ДА ПОЛУЧАТ ДРУГО. ВОЙНА В ИРАК И АФГАНИСТАН. А ПЪК СЛУЖИТЕЛИТЕ ЕВРЕИ НА ТОЗИ ДЕН ВСИЧКИ СЕ РАЗБОЛЯЛИ И НИТО ЕДИН НЕ Е ОТИШЪЛ НА РАБОТА. МНОГО ИНТЕРЕСНО СИГУРНО ЗАПАДНОНИЛСКАТА ТРЕСКА ГИ Е ТРЕСНАЛА.
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но как са могли да отлетят 4 самолета,които съвсем не са малко с общо 19 похитители разместени по места на бордовете на самолетите при това не са летели дружно как ескадрила,а след туй преди целите да се разделят по план,но въпреки това като необходимост е нужна свръзка между тях как диапазон на радиовълни който е трябвало някой да осъществи,че под контрол да не се проследи техните действия по отвличанията в ефир и службите за контрол на полетите,радиовръзките,а запис в кутиите как план с паника
17
0
 
7
 
! Отговори
Чудо невиждано преди 4 години
Паспортите на т.нар. терористи от "Ал Кайда" - най-огнеупорните паспорти в света!
16
0
 
6
 
! Отговори
Уинстън Смит преди 4 години
Живеем в света на Оруел. Истината се заличава ежеминутно, а лъжата се повтаря постоянно, докато не се превърне в истина. Всеки е следен и наблюдаван и ако някой се опита да надигне глас в защита на истината, го обявяват за луд, конспиратор или просто изчезва. 9/11 е класически пример от света на Оруел.
15
0
 
13
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 4 години
Сграда номер 7 е третия небостъргач ,в които не се блъска никакъв самолет ,но пада като бонус:)
14
0
 
8
 
! Отговори
11 септември преди 4 години
Човек направо се уморява от простотиите на политиците!После защо хората не им вярвали!?
13
1
 
14
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До ЖоУважаеми ЖО - 911 са тероритични актове но са организирани от американските спецслужби - има толкова факти които сочат към този изводОтносно ЧечняГенерал Дудаев искаше независимост, но понеже не му стигаха силиците "покани" платени ислямисти от странствоВ последствие последните завзеха реалната власт в Чечня и започнаха с терористични акции както в Кавказкия регион но и в Цяла Русия до 150 бомбени атентати на година и до 600 престрелкиВ един момент Руснаците и Путин казаха БАСТА до Тук
12
4
 
24
 
! Отговори
Вън сащ преди 4 години
Yankee go homeСащ са иперията на смърта и убийствата
11
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 1999 година Клинтън, в разгара на скандала с пор-ното си с Моника Левински напада Сърбия, три месеца бомби с обеднен уран се сипят в Западните Покрайнини и над българите в Сърбия. Загиват няколко хиляди сърби и българи. Създадена е поредната държава без народ на Балканите - Косова. Днес българския и сръбския народ боледува масово от ракови заболявания. Никой амирикански политик не каза на Клинтън - спри се бе човече,СЕКСАР, много кръв потече. ВСИЧКИ МЪЛЧАХА И СЛУГУВАХА НА ОРЪЖЕЙНИ КОМПАНИИ.
10
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е турско-американска колония. Лираджиите и доларджиите се разправят с българския народ за обикновената и естествена признателност към руския народ, че ни е освободил да не сме безправни г я ур и. В същото време най-официално се знае финансирането на кака Цонка и други подобни от ГРАНТОВЕ за огромни суми пари. И това се счита за напълно нормално. В същото време тн движение русофили са арестувани по ПРЕДИЗБОРНО ПРЕТОПЛЕНИ МАНДЖИ ОТ 2015 ГОДИНА, за да накарат психодесните да гласуват за ЙФ
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ед Сноудън, Бин Л и още стотици хиляди вероятно са ОБУЧЕНИ ОТ САЩ да си вършат мръсната работа в целия свят. Е, тези двамката са се обърнали и са ухапали ръката която ги храни, всеки по начина по който е обучаван...Когато Бин Л е клал пленени руски войничета ва Афганистан заедно с ислямците е бил много добър за САЩ вероятно и ордени са му давани за войната с комунизма...
8
24
 
10
 
! Отговори
Жо преди 4 години
УВАЖАЕМИ русофили!Както отричате очевАдните терористични актове в САЩ, защо не отричате и терористичните актове в театъра в Дубровка и в училището в Бреслан?Тези убийства на невинни руски хора послужиха на властите да се разправят жестоко с бунтовниците в Чечня. И тези ли терористични актове са била инсценировка, за да могат да оправдаят военните действия?
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не почитат лицемерите, които го организираха по сценарий.... Жалко за невинните хора, които станаха техни жертви и мир на душите им!
6
5
 
12
 
! Отговори
град козлодуй преди 4 години
бог да ги прости
5
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
11. Кулите на СТЦ не ви ли приличат на две единици. Разбора се. Събарят двете кули единици на единадесети. Точно в това се крие ключа на този грандиозен илюминатски ритуал за отварянв на портал за злото.
4
1
 
21
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Има поговорка "каквото сам си направиш никой не може да ти го направи".
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2974 души!2+9=11; 7+4=112+9+7+4=22 двойно 11Колко мило от страна на тия терористи да избият толкова хора, че да имаме удивителното съвпадение в нумерологията. Браво...
2
6
 
31
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Правителството на САЩ са Убийци !
1
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Сутринта на 11 септември 2001 година 19 терористи от Ал Кайда отвличат 4 пътнически самолета."Ахъ... и един мармот завива шоколада в станиол...