Тръмп: Наистина ли мислите, че ще влезем във война с Турция?

Кюрдите може да освободят бойци на ИД, смята президентът
14 окт 2019 21:00,
51
Тръмп: Наистина ли мислите, че ще влезем във война с Турция?
Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп каза днес, че предвожданите от кюрдите сили в Североизточна Сирия може да освободят задържани бойци на групировката "Ислямска държава", за да накарат САЩ да върнат своите войски в района, предадоха Reuters и ТАСС.

Настъплението на Турция в Сирия предизвика тревога, че бойците на "Ислямска държава", задържани от предвожданите от кюрдите сили, които са американски съюзници, може да избягат и да възродят групировката. Твърди се, че много бойци вече са избягали.

Още по темата

"Кюрдите може да освободят някои, за да ни въвлекат", написа Тръмп в Twitter.

По думите му бойците може лесно да бъдат отново заловени, пише БТА. "Лесно е да бъдат отново заловени от Турция или европейските държави, откъдето мнозина са дошли, но трябва да се действа бързо", каза той.

"Ние не възнамеряваме да участваме в още една война между хора, които се сражават помежду си от 200 години. Европа имаше възможност да получи своите затворници от "Ислямска държава", но не искаше да плати цената. "Нека САЩ да платят,", си казваше тя", заяви Тръмп.

"Наистина ли хората мислят, че трябва да влезем във война с членуващата в НАТО Турция? Войните, които никога не свършват, ще приключат", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
12
 
12
 
! Отговори
Жиб. преди 4 години
Ще видим колко струва хитрия ход, когато турската армия стигне израелските граници.
18
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами нормално Тръмп От жени разбира Виждал и .... е Говори... а путин освен да се съблича и да гледа анимета с гей хентай Друго не прави ..Кой по каквото си пада
17
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нема да се притеснявате. В Анадола няма нефт, тъй че САЩ няма да нападне. Анадолци, спете спокойно. Най-много санкции да отнесете.
16
12
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Пускането на Турция в Сирия беше хитър ход от страна на Тръмп!Сега Русия,Турция и ЕС ще имат сериозен проблем помежду си,а САЩ ще им гледат сеира.Естествено,САЩ и дума не отварят за напускане на завладените петролни полета,откъдето точат безплатно нефт...Което ни напомня,че САЩ не винаги печелят войните в които участват,НО ВИНАГИ печелят ОТ тях!Далавера!
15
12
 
10
 
! Отговори
ataturk преди 4 години
Razbira se che ne moje da ima voyna sreshtu Turciq zashtoto e velika darjava i nikoq darjava ne moje da se perchi na turcite....za spravka 1915 godina i mnogo godini predi tova...
14
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той е класик.Цял живот кара с фризура п.р.ъ.днал заек в люцерна.И все за жени говори как се мятали.Не знам кой как се е мятал, но за да може Тръмп токлова добре да го описва явно е имал най-добрата гледна точка тоес острани скрит под леглото или зяпащ през ключалката на гардероба.Добре че мъжа на тая дето се е мятала не го е докопал че сега щеше да говори като човека глас и да е хипи.
13
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президента Тръмп,казва:-ние не гасим"пожари".Ние само ги палим.
12
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайки Тръмп,страшно много ми напомня за Горбачов,а именно позьор с голямо его!
11
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този *** става жалък с неговите блъфове и вживявния в ролята на мисия!
10
4
 
6
 
! Отговори
Тюрк преди 4 години
Никога не сме си го мислили !
9
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7 Америка с тоя шут за президент е нещо което заедно с България се надпреварва кой ще копае по надълбоко в дъното и ще стане повече за смях.Те трябваше да ни направят щат.Сега ББ, Доган, Тръмп, *** и Каракачанов щяха да се надпреварват да правят барбекюта да си нахлупват сини цокала на главата да гърмят черешови топчета да крадат гласове и суджуци и да се мерят кой повече папи са го галили по главата де.Единствения достоен за президент на американо-българския райх би бил Митьо Пищова.
8
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То пък оставаше да започнат война сащ и турция заради северна Сирия. Там никой няма интерес освен Турция. Както Русия и Крим. Кюрдите са малко прецакани, но в тази част на света само с оръжие и сила може да имаш собствена държава.
7
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Командирът на Сирийските демократични сили (СДС), ръководени от кюрдските части, казал на висш американски дипломат: Вие ни оставяте да бъдем изклани, и поискал да разбере дали САЩ ще направят нещо, за да защитят сирийските кюрди, докато Турция продължава военната си операция, насочена срещу американските съюзници в Сирия кюрдите, пише БГНЕС.
6
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо такова не мисля хер фюрер краварски Тръмп щото ние всички знаем че вие влизате във война с който и да е само ако имате интерес с случая с близкия изток ако на територията където се води войната има петрол.Ако имаше не с Турция ми с цялата арабска лига да бяхте във война *** няма.А кюрдите са будали.Не си научиха урока че колониалните империи нямат приятели а интереси.
5
16
 
13
 
! Отговори
Пустиняк преди 4 години
Този нищожен лаладжия и профан причини на щатите нечувано падение на имиджа в международен план. Вече не останаха държави, които да изпитват респект и уважение към най-силната световна икономика и войска. Вече или открито им се присмиват, или презират. Америка грейт агейн ли? Хаха, пародия!
4
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АБЕ КАК ЩЕ ИЗБЯГАТ ОСВЕН ДА ГИ ПУСКАТ ТИЯ ***.ТИ ОТ YPG? ЩИ ГИ ПУСКАТ НАРОЧНО, ПОСЛЕ ДА ИМА С КАКВО ДА ПЛЮТ ПО ТУРЦИ.. ПРИ ТЯХ ИГРИЧКИТЕ НЕ СВЪРШВАТ..
3
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Twitter политик,жалка работа!
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмпе, Тръмпе, Тръмпе....
1
3
 
1
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Да, война като със Северна Корея, Иран.... или дори Китай и ЕС...***...