Прогнозите се сбъднаха: Петима джихадисти избягаха от затвор в Сирия

Причината е турската офанзива
11 окт 2019 22:10, Нели Христова
18
Прогнозите се сбъднаха: Петима джихадисти избягаха от затвор в Сирия
Снимка: Reuters

Кюрдските сили в Североизточна Сирия съобщиха, че петима джихадисти от групировката "Ислямска държава" са избягали от затвор в град Камишли след турски въздушни удари в околностите на града, предаде Франс прес.

Петимата пленени от кюрдските сили членове на ИД са избягали от затвора Навкур, намиращ се в западните покрайнини на населения преобладаващо с кюрди Камишли, каза представител на Сирийските демократични сили (СДС), в чийто състав влизат кюрдските формирования.
Пазач на затвор каза за АФП, че в затвора има чуждестранни бойци от ИД.

Успоредно с това друг представител на СДС съобщи за циклични бомбардировки близо до друг затвор - Джиркин, който се намира недалеч от Навкур и в който също има джихадисти от ИД.

Турската офанзива беше осъдена от множество западни страни, които се опасяват от последствията от евентуално бягство на джихадисти от затворите на СДС.

Според кюрдски източник кюрдските власти управляват общо седем строго охранявани затвора, в които има около 12 000 бойци от ИД - сирийци и иракчани, както и между 2500 и 3000 чужденци от 54 държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако някой не е чул, проблемът с джихадистите си има и окончателно решение. Ако турската армия стигне израелските граници, евреите ще се заемат с него
15
0
 
8
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Алаходупниците са като конниците на апокалипсиса... Идат и носят война и смърт със себе си.Над 2 000 000 от тези noлучовеци са вече в сърцето на Европа. Меркел ни "постла" преди да тръгне за Чили да изживее в лукс старините си като геносе Хонекер.От 2015 насам ордите нашественици колят, изнасилват, и мачкат с камиони европейци - в знак на благодарност за предоставеното им убежище. Атентатите станаха вече - част от пейзажа!
14
2
 
7
 
! Отговори
удивен преди 4 години
До 10 SichtpunktРано в събота се се дрогирал бе !
13
8
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Те такава бе ЕС ако найстина се бореше с ИДИЛ ни ислямисти щеше да има ни ЕрдоганГошоо нал твоя Путин ги изтепа до крак, а? Що още се разхождат?Какво е направил ЕС, че да е отговорен за Сирия?
12
5
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
На баба Меркел хората да ги посрещат с меченца и прегръдки ;) !!!Ама то верно глупостта ходила по хората! То бива да си заблуден, ама чак пък толкова бива ли бе! Масово народа има дефицит на мазга.
11
2
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До До бай ИванТе такава бе ЕС ако найстина се бореше с ИДИЛ ни ислямисти щеше да има ни Ердоган Ама на тях все Русия им в акъла и все се чудят как да я разрушат ,за тава и създават разни чудовища ,ама чудовището нещо хич неще да си върши работа и само храна иска от създателя си
10
7
 
2
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Вижте ли кой освобождава идилци.. Доганя и неговият главен гуру жужанка! Ха ха хаДръжте си опорките като пиете бАярещником!
9
7
 
7
 
! Отговори
До бай Иван преди 4 години
Байчооо, требва да има някакъв смисъл и от твоето съществуване, но колкото и от съществуването на ***. Бива да си *** и елементарен, но само в ганьовистан това е модерно и чак повод за гордост. Каква Меркел, бе *** безмозъчен? Благодарение на Ердоган ИДИЛ ще се възстанови, каква Меркел, бе скот слабоумен?
8
7
 
6
 
! Отговори
Пустиняк преди 4 години
Сега ще отидат и да се лекуват в Турция ислямистите, както правеха о време на войната срещу тях. Идил да вдигнат паметник на мутрата нео-османист Ердоганя! Само изключително *** кратуни си втълпяват, че зад идил стоели САЩ! Но те са нелечими, като ислямизираните им събратя.
7
4
 
19
 
! Отговори
bosnak преди 4 години
да ги пускат всичките тъкмо Аскера да ги опатка докато бягат
6
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АБЕ ПУСНАЛИ СА ГИ НАРОЧНО ЗА ДА ОБВИНЯТ ЕРДОГАН.. ЗАД ИДИЛ Е СТОИ ФАЩ И ИЗРАЕЛ ТАКА, ЧЕ АЗ НЕ СЪМ ИЗНЕНАДАН..
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пет еврейски подложи са избягали към тел авив
4
2
 
16
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Значи на доганя му липсва евтиния нефт от ИД, така ли стана?
3
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали Ердоган това цели ,възстановяване на ИДИЛ .Но Столтенберг като царя на лъжците отива и заявява ,целта била да видят война с ИДИЛ .Предатели !
2
4
 
15
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Айдеее пак сме в изходно положение.Нещо не чета какви са реакциите на Путин.
1
5
 
25
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
На баба Меркел хората да ги посрещат с меченца и прегръдки ;) !!!