Тръмп към Борисов за отбраната: За пример на Германия сте!

"Ще обсъдим отпадането на визите", обеща той
Обновена: 25 ное 2019 23:00 | 25 ное 2019 22:22, Веселина Йорданова
220
Тръмп към Борисов за отбраната: За пример на Германия сте!
Снимка: БТА

Може и да паднат визите, със сигурност ще го обсъдим, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп пред журналистите в Овалния кабинет в началото на срещата си премиера на България Бойко Борисов.

Още по темата
Имаме страхотно приятелство с България, много българи живеят тук, те са чудесни хора, каза още Доналд Тръмп.

България е за пример на Германия и трябва да им кажеш на тях, че разходите ви за отбрана са над 3 процента от БВП. Така се обърна президентът на САЩ към премиера Бойко Борисов, пише "24 часа".

Думите му, произнесени в Овалния кабинет, бяха по повод това, че българските разходи за отбрана нарастват до 3,1 на сто заради покупката на осем американски изтребителя F-16.

Според него България купува страхотни американски оръжия, най-добрите в света.

От началото на мандата си през 2017 г. Тръмп опитва да накара останалите държави в НАТО да вдигнат разходите си за отбрана до 2 процента от БВП. Германия е един от основните противници на тази политика на Тръмп.

Много е вероятно да дойда в България, само Борисов да ме покани, заяви още Тръмп.

Президентът на САЩ посрещна официално българският премиер Борисов на входа на Белия дом. Борисов трябваше да изчака 15-тина минути и въпреки че не бе предвидено, Тръмп покани медиите на началото на срещата на четири очи в Овалния кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
2
 
0
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Тръмп ни похвали.Горд съм,че съм българин.
186
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки който е бил в армията знае че първо се удрят комуникациите а тоя пич предложи варна за координационен център на нато
185
0
 
6
 
! Отговори
КЪСМЕТЛИИ преди 4 години
Ако германциште ги управляваше БОКО -щеха. да са бедни като нас.
184
1
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До 183От 1944г. насам винаги сме били със скъпо платени таралясници на по 30-40г и нагоре!От момента в които комунопитеците поеха управлението всичко в тази страна затъва все повече и повече. А Баш Тиквондур по маниер на Бай Тошко от които се е учил лично знае само да се наведе и хване за палците пред чужденците и да вика тенк ю докато го клатят него, че и нас заради него! Какво да се прави, комунопитекска традиция е да се продаваш за едното "браво" от кумира си!
183
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борат е по-малко комичен.
182
10
 
1
 
! Отговори
До 190 преди 4 години
До До 191Кой ти казва, че съм роден след 2000 годиняа? Тогава бях над 50 години , ами ти бе?Кажи ми как се живее в тирания с ограничения,забрани и репресии?
181
2
 
5
 
! Отговори
Здравеопазването преди 4 години
До АнонименБезплатно а цялото Политбюро се лекуваше във Виена! Много си неук за съжаление!
180
2
 
5
 
! Отговори
грешиш преди 4 години
До До 191Служил съм преди 1970г в артилерия на съветско противотанково оръдие ЗИС-42г.Карабината ми беше от 1947г винтовка от моя набор. ТанкТ-34 вместо Т-62 на модаАвтомат Шпагин и Судаев от войната бяха на въоръжение и т.т.
179
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма пример в световната практика ПР'ОСТ народ да има силна държава ! Последните кметски избори ясно доказаха, че гласуват основно про'сти и лесно манипулирани хора ! В този смисъл мога да очаквам само още по-зловещо и непоносимо живуркане на територия България ! Къде и кой ни смята за достойни човеци, американци някакви непознати на политическата арена посрещнаха нашите де'били на товарно летище като обикновена пратка ? Радвайте се ОВЦЕ на червената шайка ГЕРБ, ръкопляскайте и за ПОКЛОНИТЕ !
178
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПрез социализма,здравеопазването беше НАПЪЛНО безплатно,никакви вноски не сме правили,НИЩО не се плащаше от гражданите.
177
1
 
7
 
! Отговори
До 191 преди 4 години
Не коментирай неща които не си видял тъй като си роден след 2000 година.
176
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РадославПрез соца не бяхме ли въоръжени със стара руска военна техника? от войната!
175
1
 
12
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
Голяма дилема за нашия Боко.Да спре руския газ и АЕЦ-а,да дава тлъсти пачки за нови хамерикански играчки,нови бази на Черно море и кой знае какво още.А се е опънал,аса му го набили до макарите.
174
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СКОРПИОНЕ, жалък си ти, че не разбираш каква световна излагация сме относно достойнство и национално съзнание ! Коя държава от ЕС се е навела до земята пред САЩ като нас ? Коя държава от ЕС е предала националният си интерес като нас НАВЕДЕНА и ЛАЗЕЩА ? Коя държава от ЕС е по-бедна от нас заради крадливи и измамни червени ком'ундури като нас ? Коя държава от ЕС има народ толкова ПР'ОСТ и НАВЕДЕН като българският ? СКОРПИОНЕ, ти си тъ'по *** сляпо вярващо,че ГЕРБ не са КОМ'УНЕТА, ти си СРАМ !
173
0
 
13
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Борисов е чул това, което е искал да чуе: "Конграчулейшън", само, че доста йезуитски го е поднесъл Тръмпарата удряйки основният спонсор на ПП ГЕРБ - Германия в стил "Разделяй и Владей". Сега остава Бойко да го сведе на Меркел. То всъщност огромна част от електората на ОПГ-то само за тва става - за пощенска кутия. Но пощенските кутии са мнозинството в България!
172
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За пример по навеждане-ДА ! Защото немците имат достойнство и национално съзнание,не свеждат глава пред никой,а ние можем само да лазим пред всеки който застане пред нас,СРАМ ! Посрещнаха ни на товарно летище като кашони пълни с бок'лук пред един "порудчик",един "фелтфебел" и 4-5 чистача на летището,никой не ни смята за НЕЩО което може да бъде ПАРТНЬОР ! Това е най-срамното и про'сто правителство което България има за своето съществуване,едно правителство на простотията и излагацията ! ОТВРАТ !
171
0
 
11
 
! Отговори
Marketing 101 преди 4 години
В учебниците по Marketing & Sales, на това му казват Customer service.
170
3
 
27
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Общо взето Тръмп каза на роба си да повдига въпроса за купуване на безполезни хамерикански *** които сега гният по летища и складове за пресни пари защото Фашистките Американски Щази са на ръба на фалита и им трябва свежа пара! С това цялото посещение на Баш Бай Тиквондур се изчерпва! Нито му обещава нещо различно от това, че ако Бай Тиквондур го покани ще дойде да се огледа за по нова булка от Източна Европа, нито нищо!
169
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Остава да си нарисуваме една голяма мишена
168
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отговорът на загадката за Посещението се крие във въпроса - кой е по-важен за Тръмп, hero кучето или Бойко