Джими Картър е приет в болница за лечение на инфекция

Той се чувства добре, очаква да се прибере вкъщи
3 дек 2019 08:33, Елка Василева
4
Джими Картър е приет в болница за лечение на инфекция
Джими Картър. Снимка: архив, Reuters

Бившият президент на САЩ Джими Картър е приет в болница в Джорджия за лечение на инфекция на уринарния тракт, предаде Асошиейтед прес.

Диана Конджилео, говорителка на организацията Център "Картър", заяви, че в края на миналата седмица 95-годишният бивш президент е бил приет в лечебно заведение в град Америкус, щата Джорджия. "Той се чувства по-добре и очаква с нетърпение скоро да се прибере у дома. Ще разпространим изявление, когато бъде изписан за по-нататъшна почивка и възстановяване у дома", добави тя.

Още по темата

През последните години Картър се справи с няколко предизвикателства за своето здраве. 

В началото на ноември т.г.Джими Картър постъпи в университетската болница "Емъри" в Атланта за хирургическа процедура по намаляване на вътрешночерепното налягане, което е резултат от кървене, получено при неотдавнашни негови падания, се казва в съобщение на Картъровия център, цитирано от Ройтерс.

95-годишният Картър - най-старият жив президент на САЩ, преди няколко седмици падна в дома си в Плейнс, щата Джорджия, и счупи кост на малкия таз. Това наложи той да постъпи в болница, но бе изписан няколко дни след инцидента. При предишно падане през октомври се наложиха няколко шева по лицето му.

Той обаче бързо поднови заниманията си по проект за изграждане на домове за фондацията "Обиталище за човечеството". Още по-рано, през май т.г., Картър си счупи бедрената кост, също при падане вкъщи, което наложи да бъде опериран.

Картър бе президент в периода 1977-1981 г., припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: САЩДжими Картър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да извика свещеник да освети домът му,за да спре да пада. Първият президент влязъл с дънки вБелия дом. Защо го импиичнаха? Ако доди у вемеато, ще остане без половината вътрешна арматура.Тук епо важно да се изпълни плана затримесечии,година.Болниците са самона име такива ,инак са си стокови борси.Все още непродават на промоция и нямат черен петък.
2
1
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ДОСТА БИВШ ТРЯБВА ДА Е !!!КЛИНТЪН, ОБАМА, БУШ ЯВНО Е НЯКЪДЕ ДАЛЕЧ ПРЕДИ ТОВА!!
1
0
 
8
 
! Отговори
gdgdf преди 4 години
Да го докарат във ВМА и за седмица до 10 дни ще го "изпишем"!