КНДР обиди Тръмп: Безразсъден и непостоянен старец!

Пхенян нямало да се огъне пред американския натиск
9 дек 2019 22:30, Елка Василева
62
КНДР обиди Тръмп: Безразсъден и непостоянен старец!
Доналд Тръмп и Ким Чен Ун. Снимка: архив, Reuters

Северна Корея днес отново обиди американския президент Доналд Тръмп, като го нарече "безразсъден и непостоянен старец", след като той написа в Тwitter, че севернокорейският лидер Ким Чен Ун иска да загърби специалните отношения между двамата и да повлияе на американските избори, като предприеме враждебни действия, предаде Асошиейтед прес.

Високопоставен представител на Пхенян, Ким Йон Чхол, бивш преговарящ за ядрената програма на Пхенян, заяви в декларация, цитирана от официалната агенция КЦТА, че страната му няма да се огъне пред американския натиск, понеже няма какво да губи, и обвини администрацията на Тпръмп, че се опитва да печели време преди изтичането на едногодишния краен срок, поставен от Ким Чин Ун пред Вашингтон да спаси от провал ядрените преговори.

В неделя Тръмп заяви в туит, че "Ким Чен Ун е прекалено умен и има прекалено много да губи, всъщност всичко, ако действа по враждебен начин. Северна Корея, под ръководството на Ким Чен Ун, има огромен икономически потенциал, но трябва да се денуклеаризира, както обеща".

Още по темата

Тръмп добави, че Ким не би искал да "развали специалните си отношения с президента на САЩ, нито да се намесва в американските президентски избори през ноември", припомня АП, цитирана от БТА.

Днес Ким Йон Чхол отвърна, че севернокорейският лидер Ким Чен Ун може да промени мнението си за президента на САЩ, ако той продължава да прави "неуместни и опасни" изказвания. По думите му "туитовете на Тръмп ясно показват, че той е раздразнителен стар човек, лишен от търпение. Щом като е такъв безразсъден и непостоянен стар човек, може да дойде време, когато няма да можем да го наречем другояче освен "изкуфял старец". Има твърде много неща, които (Тръмп) не знае за Северна Корея. Ние нямаме какво повече да губим. Макар че САЩ могат да вземат още много от нас, те никога няма да могат да ни отнемат силното чувство за самоуважение, мощ и омраза към САЩ".

Изявлението бе направено броени дни след подобната заплаха, отправена от първия заместник-външен министър Чхуе Сон Хюи, че Пхенян ще поднови обидите срещу Тръмп, след като президентът намекна на срещата на върха на НАТО, че е възможна военна акция срещу Севера, и отново спомена прякора "човека -ракета" по адрес на Ким Чен Ун.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
1
 
! Отговори
Кротко преди 4 години
Много да се внимава подобна полемика е добре отработена практика на военно терористичната мафия която така подържа остро напрежение с цел все по жестоки оръжия за масови поражения и унищожения.Там ЗАГУБИТЕ ЗА НАРОДИТЕ са трилиони долари ограбени от народите годишно..Ползват се черни пси генераторчета вече с нано размери..Обсебените вкл този кореец се ползват за ОСТРИ КОНФРОНТАЦИИ>
38
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е никаква обида, а истината. Те просто са казали това, което си мислят всички останали, но не го казват гласно от дипломатичност, добро възпитание или страх.
37
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама защо да го е обидил?Човекът си е казал истината.
36
5
 
11
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 4 години
Чичко Тръумп не разбра ли,че Празчо от добро не разбира.Време е Томахавките да заиграят.
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, не е ли прав?
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щото КНДР начело с паржо с идиотската прическа са много хубави.
33
6
 
6
 
! Отговори
уинър преди 4 години
Той им бърка в джоба, те го обиждат... В дългосрочен план обидите не работят, за разлика от фалита.Какво й остава на губещата страна, освен да обичжа?
32
4
 
9
 
! Отговори
сру и кгб преди 4 години
предатели на балгарските интереси
31
12
 
6
 
! Отговори
Dtrumppp преди 4 години
Защо са толкова ограничени и неграмотни бьлгарите?
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е резиденцията на Ким.
29
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото им обиждат Падишах-Императора - толкова ли не разбираш?
28
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудя се , защо ли атлантиците "побесняха" от тази статия? Какво толкова е казано?
27
8
 
7
 
! Отговори
до 34 преди 4 години
Трупай акции в рубли.В Масква ще ти дадът тиквен медал:)))
26
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хитро си изигра картите Путин, като назначи глyповатият Тръмп за началник на крaварника.
25
12
 
9
 
! Отговори
Ким “Умното” преди 4 години
Докато американците всеки ден изхвърлят стотици тонове храна, умният Кимчен Майм-ун се чуди откъде да окоси още сено, че да спаси робите си от гладна смърт. И защо тоя умник не отвори границите, като е толкоз ербап? Щото и самият той ще избяга от Страната на тръните и копривата.
24
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 31Аз бих рискувал термоядрен конфликт.Да видиш дебелият как ще клекне.Не разбираш той има нужда от тая власт повече отколкото наркоман има нужда от наркотикът си.Ще направи всичко за да я запази.А когато стратегическите бомбардировачи започнат да сриват градовете му бързо ще разбере *** не може да направи нищо.Колко ракети мислиш,че ще изстреля?10,20,50?Каквото и да стори ще изгуби.Шах и мат.Така че по-добре да се договори.
23
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Късно е чадо, севернокорейчето има термоядрено оръжие плюс носители които демонстрира неотдавна (за "загубеното поколение на Бг. в конкретния случай терминът носител означава ракета).Скоро у севернокорейците може да се появят и други носители/платформи като например подводни лодки.
22
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен че е безразсъден и непостоянен старец Тръмп е и безкрайно наивен смятащ че може да се договори с комунист без да го принуди със сила да стори това.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички ще приключим с катафалката,нали?
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да каже Боко на Тръмп, че отпуска по 20 долара коледна надбавка и не на всички пенсионери.