Тръмп: Процесът за импийчмънт в Сената ще приключи бързо

Президентът категоричен, че „това е пълна измама“
17 яну 2020 07:46, Елка Василева
20
Тръмп: Процесът за импийчмънт в Сената ще приключи бързо
Доналд Тръмп. Снимка: архив, БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че процесът в Сената за свалянето му от власт ще приключи много бързо. Той за пореден път заяви, че е обект на лов на вещици.

„Мога само да ви кажа, че това е една голяма измама. Това е пълна измама! Наричаме го така, тъй като преминахме и през руски лов на вещици, и през много други“, коментира американският държавен глава пред журналисти в Овалния кабинет, предаде БНР.

Още по темата

Сенатът откри в четвъртък процеса с прочитане на двете основания за импийчмънт от трибуната.

Стоте сенатори в горната камара на Конгреса, които ще изпълняват ролята на съдебни заседатели в процеса, положиха клетва пред председателя на Върховния съд на САЩ Джон Робъртс, натоварен да председателства историческия процес.

По-късно лидерът на републиканското мнозинство в горната камара Мич Макконъл обяви, че процесът ще продължи във вторник.

Миналия месец Камарата на представителите гласува "за" импийчмънт на Тръмп заради злоупотреба с власт и възпрепятстване на Конгреса във връзка с т.нар. украински скандал. Малко е вероятно обаче необходимите две трети от сенаторите да гласуват за отстраняване на президента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
true преди 4 години
Тръмпи е най успешния Президент на Америка. Ако облъчената либерастодемократска европа не го харесва си е неин проблем. А ислямистите в Иран да му целуват ръка че още са живи. Да не дърпат лъва за опашката че ще им се стъжни. Ни китай, ни русия ще се мръднат. Ако сменят Тръмп ще е само защото е много снизходителен към тях. В Америка Президент се слага да води война. Ако не може - аут. Как си траеха иранците при предишните а сега лаят щото виждат че Тръмп не иска да ги бомби. Защото му е по-скъпо, отколкото да им тресне санкциите което ги удря повече от войната.
14
1
 
2
 
! Отговори
СЕРЕУ преди 4 години
Икономиката на САЩ е основно търговия с дългови книжа. Фактически там не се произвежда нищо сносно. Земеделски култури-ГМО, автомобили-еднодневки, техника-прескъпа ако има такава, електроника-еднодневка айфон, горива-шистов метод унищожаващ водните запаси. Какво производство. Икономически балони - Тесла, Боинг, Айфон. Продават се с Административни мерки - милиардни глоби за WV, насилствени продажби на Ф-ки, забрани за Хуавей...
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствената цел, с която е създаденоцру е да манипулира чрез лъжи, фалшификации и измами. Тръмп евреден за света затова трябва да бъде катурнат от власт екземплярно.
12
4
 
1
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
Тези демократи в САЩ ...са като нашите от БСП - смешници ! Тръмп СПОКОЙНО ще изкара и втори мандат....а ако може и 3-ти ..и 4- ти ! ЗАЩО ? ...някой беше казал - " икономиката глупчо " ..САМО ФАКТИ .при встъпване в длъжност - БВП на САЩ = окола 15 хил. мил. $......Китай = около 15 хил.мил. $....Раша = 2.4 хил. мил $.....СЕГА .САЩ = 22 хил. мил $....Китай = 13 хил .мил $....Раша = 1.6 хил. мил . $......БЕЗРАБОТИЦАТА в САЩ = 3.5 % / най-ниска от 50 год. /...а доходите ..с 30 % нагоре
11
1
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Иде отрезвяването и после фалита. Дълговете няма да могат да си платят. Освен да задължат всеки жендур да му купят мама и тати айфон след като си продадат семейния автомобил или апартамент.
10
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега иде ред за още един мандат. Китайци, *** и всякакви подобни пак ще страдат... Тръмпито няма кой да го измести....
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пари му вече под краката на рижавия.Ще види къде зимуват раците много скоро, когато го сготвят и го пуснат по пързалката.Инфантилен ***.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще приключи бързо с шут в *** на Доналд Дък.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н Тръмп, либерастичните *** може да са подготвили някакви трикове, това са безгръбначни същества способни на всякакви мръсотии и мизерии за да постигнат гнусните си цели. Че ще горят в ада тези изверги е ясно. Но не се поддавайте на техните машинации
6
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво, ако цялата тази работа е измислица? С Иран! Кой може да каже, че сюлеймян мюлейман са съществували? То бели хора там не х ходят! То миже и държава Иран да няма!!!! Лъжат ниии .... аааа лъжаааат ... помоооп помооощ!Ботев е бил руски агент, Живков е бил гашистки агент, Иман Костов е клонинг, Крият лекарството за рака и ни управляват подземни хора гущери ....Ааааааааауаууауаааууауауа!!!
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Дани го изгонят... Как нападна готкиянчивечец ... ей така го избомби ...
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РусофилУважаеми, пропуснал сте най-важния посаж от моя пост.В резултат на "руския лов на вещици", Пиндостан прие закони, очернящи и злепоставящи Русия за много години напред в бъдещето. Приетите закони бетонират икономическите и финансови санкции срещу Русия и реалните санкции не могат да бъдат заобиколени даже от президента. Целта на най-демонизиращата западна хибридна кампания бе вкарване на закони, бетониращи санкциите, задушаващи и елиминиращи един достоен и влиятелен конкурент-Русия.
3
2
 
10
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
"....очернящи и злепоставящи Русия за много години напред..." Слава богу не!. Че Светът днес е свидетел на най-демонизиращата западна хибридна кампания срещу Русия, да. Но затова пък тези които още вярват на съвременната Фейк преса драстично намаляват. Фактите все пак говорят сами за себе си. Новият Световен Ред е на път да се провали преди да се наложи, ведно с идеологията си на Глобализма
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"тъй като преминахме и през руски лов на вещици"------------------------Ако относно себе си можеш само да кажеш, че това е една голяма измама, то относно "руския лов на вещици", резултатите постигнати от твоите опоненти не са просто измама, а доведоха до приемането на закони, очернящи и злепоставящи Русия за много години напред в бъдещето. Всички разбират, че вашите измами имат за цел да задушат и елиминират един достоен и влиятелен конкурент.
1
10
 
11
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Успех за Тръмп - много по свестен е от предшевствениците си, които под маската на демократи (Клинтън, Обама) или отявлени ястреби (Буш) извършиха много международни сакантии.